מ"ת 27792/04/16 – מדינת ישראל נגד ואו טאו נגויין (עציר)- בעצמו
בית משפט השלום בבאר שבע |
||
מ"ת 27792-04-16 מדינת ישראל נ' נגויין(עציר)
|
|
20 אפריל 2016 |
1
|
לפני כבוד השופטת שוש שטרית |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד כרמית כהן
|
||
נגד
|
|||
המשיב |
ואו טאו נגויין (עציר)- בעצמו ע"י ב"כ עו"ד מוחמד רחאל
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה למעצר המשיב עד תום ההליכים במשפטו, על רקע כתב אישום המייחס לו עבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
עפ"י העובדות, נתפס המשיב ביום 5.4.2016 מחוץ לביתו בנתיבות כשהוא ברכב, שם נתפס סם מסוג מתאמפטמין במשקל משוער של 7.2809 גרם מחולק ל-11 יחידות שלא לצריכתו העצמית.
ב"כ המשיב טען להעדר קיומן של ראיות לכאורה בהינתן כי בוצע חיפוש שלא כדין ברכב ועוד הוסיף כי לא הועברו אליו כל חומרי החקירה, שכן קיים חומר חסוי שביחס אליו הוגשה בקשה ע"י המבקשת לקבלת תעודת חיסיון.
2
לאחר שעיינתי בחומר החקירה, הוא אותו חומר אשר נמצא ברשותו של המשיב ובו הוא עיין, מצאתי קיומן של ראיות לכאורה ביחס לעבירה המיוחסת למשיב. התשתית הראייתית מבוססת על הודעתו של המשיב מיום 5.4.2016, שם מוצגים לו הסמים שנתפסו ברכבו, הוא נשאל מה זה והוא משיב "כן זה סוג של קריסטל אבן מה שהעובדים הזרים משתמשים בזה", כך לדבריו. לשאלה למי שייך החומר השיב "שלי", אף מסר כי רכש את החומר מפיליפיני בתחנה המרכזית בתל אביב, מסר כי זה גורם למי שמעשן לנמנומים.
לשאלה מדוע קנה את סם הקריסטל, השיב "יש רווח טוב בזה ואני רוצה לסיים את החוב שלי בבנק". לשאלה כמה הוא מרוויח ממכירה וקנייה של חומר הקריסטל השיב "בערך 400 ₪ לשקית אחת קטנה שיש בה 0.7 גרם כולל השקית זה 1 גרם". כן הוסיף כי הוא קונה שקית אחת של גרם בסכום של 1,400 ₪ ומוכר ב-1,800 ₪. מספר כי זו הפעם השנייה כי הוא קונה סמים מסוג קריסטל.
במהלך חקירתו ניתן להוסיף ולהתרשם כי מהודעתו של המשיב במשטרה זה מוסר גרסה מלאה ומפורטת ומוסיף כי ביום שבת נסע עם הרכב שלו לאותם פיליפינים שמספקים לו את הסם, הביאו את החומר והוא שילם תמורתו 28,000 ₪ אבל הוא תיקן את עצמו ומסר כי שילם 14,000 ₪, קיבל 10 יחידות ומהן יצר 14 יחידות. הוסיף כי מכר חלק מאותן יחידות סם שהיו ברשותו ונשארו לו 11 יחידות, אשר נתפסו ברכבו.
הודעתו והודאתו של המשיב, אשר ממנה עולה כי אין מדובר במי שרק החזיק סמים שלא לצריכתו העצמית אלא במי שמעיד על עצמו כמי שסוחר בסמים, נתמכת בדו"חות הפעולה של השוטרים ארז סנקר ועמיחי מילרד.
אשר לתעודת החיסיון והחומר החסוי, עיינתי בתיק העיקרי, שם נמצאת החלטת כב' השופט ברסלר-גונן מיום 18.4.2016, אשר קבע דיון בבקשה של המבקשת להארכת מועד לקבלת תעודת חיסיון ליום 9.5.2016 וטענות ב"כ המשיב בעניין זה יבואו בפני המותב שידון בבקשה.
אשר לטענות בדבר חיפוש לא חוקי, אלה נטענו באופן כללי למדי. כך או אחרת, פגמים בביצוע חיפוש ועד כדי פסילת הסמים כראיה, מקומם להתברר בתיק העיקרי בפני המותב העיקרי אשר לו שיקול דעת רחב בשאלה האם לקבל את הראיה או לפסול אותה ואין מקום בשלב זה של ההליך כי בית המשפט יקבע קביעות בעניין זה.
בהינתן קיומן של ראיות לכאורה, קמה עילת מעצר בדמות מסוכנות של המשיב וזו מתעצמת משעולה תמונה מחומר הראיות לפיה מדובר במי שהוא לא רק מחזיק ברשותו סמים בכמות שלא לצריכה עצמית, אלא אף מודה כי הוא סוחר בסמים.
המדובר במי שהוא תושב ישראל, מחזיק בתעודת זהות ישראלית, נשוי לישראלית, אב לילדים ומתגורר דרך קבע בנתיבות.
3
ב"כ המשיב ביקש לשמוע חלופת מעצר, אולם לא מצאתי לעשות כן בשלב הזה.
בהינתן עברו הנקי של המשיב והגם שמדובר בעבירה של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, ומבלי לטעת כל ציפייה בלבו של המשיב באשר להחלטה הסופית של בית המשפט, מתבקש שירות המבחן להגיש תסקיר מעצר בעניינו.
המזכירות תעביר העתק החלטתי לשירות המבחן אשר יגיש תסקירו עד ליום 15.5.2015.
קובעת לדיון ליום 15.5.2016 בשעה 11:00.
המזכירות תזמן מתורגמן לשפה התאית לדיון הנדחה.
המשיב יישאר במעצר עד החלטה אחרת ויובא לדיון באמצעות שב"ס.
ניתנה והודעה היום י"ב ניסן תשע"ו, 20/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
משפטו של המשיב החל. משבוצעה הקראה מורה על ביטול דיון ההקראה בתיק העיקרי שנקבע ליום 1.5.2016, ועל ביטול זימון המשיב באמצעות שב"ס לאותו מועד.
ניתנה והודעה היום י"ב ניסן תשע"ו, 20/04/2016 במעמד הנוכחים.
|
שוש שטרית , שופטת בכירה |
