מ"ת 21716/05/15 – מדינת ישראל נגד יצחק קבסה (עציר)
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 21716-05-15 מדינת ישראל נ' קבסה(עציר)
|
|
08 יוני 2015 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
21678-05-15 |
המבקשת |
מדינת ישראל |
נ ג ד
|
|
המשיב |
יצחק קבסה (עציר) |
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת : עו"ד נעמה פנן
ב"כ המשיב : עו"ד אנה ברונשבאק
המשיב הובא ע"י השב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
הדיון נדחה על מנת לאפשר למשיב להציג חלופה הכוללת פיקוח.
אחזור בקצרה ואזכיר כי מדובר במי שמיוחסים לו 4 אישומים. האישומים על רקע דירה אותה שכר המשיב באור יהודה. על פי עובדות כתב האישום, כאשר התבקש המשיב לשלם דמי שכירות, איים על בעלת הדירה תוך השמעת דברים קשים באוזניה. על פי האישום השני, הוסיף דברי איום במועד נוסף שבו נתבקש לשלם דמי שכירות, תוך שהוסיף כי ישב על רצח 10 שנים, ומוכן לשרוף את המקום. באישום השלישי מפורטים דברי איום נוספים. האישום הרביעי עניינו בנזק לרכוש שנמצא בדירה.
לא הייתה מחלוקת בדבר קיומן של ראיות לכאורה.
הדיון נדחה פעם אחר פעם על מנת לאפשר להציג מפקחים. הצורך בפיקוח מקורו הן באופי העבירות המיוחסות והן ב-8 הרשעות קודמות בעברו של המשיב, בעבירות איומים, אלימות, סמים והפרת הוראה חוקית. הסיכון נלמד במידה רבה מגיליון ההרשעות המכביד.
2
המשיב הסביר כי בני משפחתו יוכלו לשמש כחלופת מעצר, אולם למרות הדחיות לא התייצב איש מבני המשפחה וגם בכך יש כדי להקים ספק האם מדובר אכן בחלופה רצינית.
בנסיבות אלו, מאחר ולא הוצגה כל חלופה, אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
לא מצאתי מקום לדחות את הדיון פעם נוספת. על אף חילופי הסנגורים, דברי אמו של המשיב הובאו בפני כבר בישיבות קודמות והדיון נדחה לצורך התייצבותה. אין מקום להותרתו של ההליך תלוי פעם נוספת בהמתנה להתייצבות מפקחים.
אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
נקבע מועד לדיון מקדמי בפני כב' השופט צחי עוזיאל לתאריך 24 ביוני, 2015, בשעה 08:30.
המזכירות תקבע ביומנו של השופט צחי עוזיאל.
מאפשרת למשיב 3 שיחות טלפון על חשבון המדינה, לרבות לטלפונים סלולאריים.
ניתנה והודעה היום כ"א סיוון תשע"ה, 08/06/2015 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
לאחר מתן ההחלטה התפרץ המשיב בקללות לעבר ביהמ"ש והוצא מהאולם.
