מ"ת 20054/04/15 – אלכסנדר לוקיאנוב נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בחיפה |
|
|
|
מ"ת 20054-04-15 מדינת ישראל נ' לוקיאנוב(עציר)
תיק חיצוני: 0000148476/2015 |
1
|
מספר בקשה:46 |
||
בפני |
כב' השופט גיל קרזבום, סגן נשיא |
||
מבקש |
אלכסנדר לוקיאנוב
|
||
נגד
|
|||
משיבה |
מדינת ישראל
|
||
החלטה |
לפניי בקשה לעיון חוזר לפיה יותר למבקש לצאת את כתובת מעצר הבית גם לאחר השעה 17:00 ולשהות במעצר בית לילי החל משעת חצות (סיום עבודתו כשליח במסעדת "ג'פניקה").
לטענת המבקש הוכח כי ניתן לתת בו אמון לאחר שלא הפר את תנאי השחרור במהלך החודשים הארוכים שחלפו מאז שחרורו, עובד לפרנסת משפחתו, משתף פעולה באופן מלא עם שירות המבחן ואף ניתנה בעניינו המלצה חיובית ולא נשקפת ממנו כל סכנה. הדגיש כי אופי העבירות (אשר בוצעו בדירה) אינו מגלה חשש כי תבוצענה עבירות כשהוא עובד מחוץ לכתובת מעצר הבית. כן הפנה לעובדה שהטיעונים לעונש בתיק העיקרי קבועים לחודש פברואר 2016 כאשר ספק באם יינתן גזר דין באותו מועד.
2
המשיבה מתנגדת לבקשה לטענתה תנאי השחרור בהם נמצא המשיב כיום מאוזנים ואין מקום להקלות נוספות. הפנתה לעובדה שהמשך הטעונים לעונש נקבע לתאריך 4.02.16 , כך שלא מדובר בפרק זמן ארוך.
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי את הבקשה וטענות הצדדים, אני סבור כי אין מקום להיעתר לה.
בהתאם להחלטה האחרונה בתיק מיום 13.12.15 המבקש רשאי לצאת את כתובת מעצר הבית בימים א-ו בין השעות 07:30 - 17:00 על מנת לעבוד וזאת ללא פיקוח. בנוסף המבקש רשאי לצאת את כתובת מעצר הבית גם בימי שבת משעה 08:00 ועד לשעה 22:00 בפיקוח.
מדובר בתנאי שחרור מאוזנים המאפשרים למבקש להתפרנס ולשהות שעות רבות מחוץ לכתובת מעצר הבית.
בנוסף, התיק העיקרי קבוע לטעונים לעונש לתחילת חודש פברואר וגם אם גזר הדין לא יינתן באותו היום, יש להניח ששמיעתו לא תדחה לתקופה ארוכה.
לא למותר לציין כי עתירתו הנוכחית של המבקש כבר נדונה בפני וניתנה החלטה בעניין בתאריך 26.11.15 ומאז לא חלה התפתחות המצדיקה שינוי בתנאי השחרור.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה.
להודיע לצדדים.
ניתנה היום, ט' שבט תשע"ו, 19 ינואר 2016, בהעדר הצדדים.
3
