מ"ת 18528/06/22 – יניב קקון נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בירושלים |
|
|
|
מ"ת 18528-06-22 מדינת ישראל נ' קקון
תיק חיצוני: 2022\269643 |
1
בפני |
כבוד השופט חיים פס
|
|
מבקש |
יניב קקון ע"י ב"כ עוה"ד שוקרי אבו טביק ועו"ד חי אוזן
|
|
נגד
|
||
משיבה |
מדינת ישראל
|
|
החלטה
|
1. כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס
לו ניסיון הסעת תושב זר בנסיבות מחמירות בניגוד לסעיף
2. ביום 6.6.22 נעצר המבקש בגין העבירות מושא כתב אישום זה ושוחרר במסגרת הליך מעצר ימים.
3. ביום 9.6.22 הוגש כתב אישום נגד המבקש ובמקביל הוגשה בקשה לשחרור המבקש בתנאים מגבילים, בין היתר, מעצר בית מלא.
4. ביום 13.6.22 קבעתי בהחלטתי כי המבקש ישוחרר בתנאים הבאים:
א. המבקש יוכל לצאת ממקום מעצר הבית בימים א-ה בין השעות 08:00 ועד 19:00 וביום שישי בין השעות 08:00 ועד לשעה 14:00 לעבודה במגרש המכוניות שירליאל סוכנויות רכב הממוקם בצומת ביל"ו, ליד רחובות בליווי ובפיקוח המפקח שאושר מר שי ברכה.
2
ב. המפקח מר שי ברכה יחתום על ערבות צד ג' בסך 10,000 ₪ וכן יופקד סך של 3,000 ₪ נוספים.
5. ביום 19.7.22 דחיתי את בקשת המבקש לביטול התנאים המגבילים.
6. ביום 1.9.22 הוגשה בקשה נוספת לביטול התנאים המגבילים, בין היתר, מהטעמים שחלפו 3 חודשים המהווים זמן ניכר כאשר לא נרשמו הפרות לחובת המבקש- והדבר מעיד על מידת האמון שיש לתת בו. בנוסף נטען כי התיק העיקרי קבוע ליום 28.9.22 ועד אז תחלוף תקופה ארוכה בה המבקש יישאר בתנאים לא מידתיים. בנוסף, המבקש צריך ללוות אשתו לטיפולים רפואיים.
7. המשיבה מצידה התנגדה לבקשה נוכח העובדה שלא חלף זמן מאז ההחלטה האחרונה המצדיק שינוי בתנאים המקלים והמינימליים בו נתון המבקש.
8. לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, ובתגובות הצדדים הגעתי למסקנה שיש להותיר את התנאים על כנם לפחות בשלב זה מהטעמים שיפורטו להלן:
א. התנאים בהם נתון המבקש אינם תנאים מחמירים ואף מקלים והמשיב שוהה בהם פרק זמן לא ארוך של 3 חודשים.
ב. פרק הזמן עד לדיון הקבוע בתיק העיקרי הינו בעוד כשלושה שבועות. ב"כ המבקש לא הצביע על הצפי או פרק זמן לסיום ההליך ויכול וזה יסתיים באותו היום והצדדים יגיעו להסכמות במועד של הדיון.
ג. בנוסף, המבקש לא הצביע על המועדים בהם הוא מתבקש או עתיד ללוות את אשתו או לאיזה פרק זמן מדובר ובאילו שעות, וככל שיעשה כן בית המשפט ייטה לקבל הבקשה לעניין זה.
בנסיבות אלו, לא ראיתי לנכון להיעתר לבקשה. אשר על כן, הבקשה נדחית.
המזכירות תודיע לצדדים.
3
ניתנה היום, י"א אלול תשפ"ב, 07 ספטמבר 2022, בהעדר הצדדים.
