מ"ת 18326/07/15 – מדינת ישראל נגד י' פ'
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 18326-07-15 מדינת ישראל נ' פ'(עציר)
|
|
22 יולי 2015 |
1
בפני כב' השופט אביחי דורון |
|
מ"ת 18303-07-15 |
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
המשיב |
י' פ' (עציר)
|
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד עדי חביב
ב"כ המשיב עו"ד יעל ניסן
המשיב הובא באמצעות שב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כנגד המשיב הוגשה בקשה למעצרו עד תום ההליכים על בסיס מספר כתבי אישום. באחד מהם ביצע עבירת איומים כלפי מתלוננת ילידת 1935 וכן שתי עבירות של הפרת הוראה חוקית. באותו הקשר ניתנה למשיב ארכה לתנאי השחרור אך המשיב לא עמד באף אחד מהתנאים והוצא נגדו צו הבאה.
בכתב אישום נוסף נטען כנגד המשיב שעבר שלוש עבירות של איומים כנגד מתלוננים שונים ושלוש עבירות נוספות של הפרת הוראה חוקית. למשיב שש הרשעות קודמות ובגדרן גם מאסר מותנה בן 3 חודשים, בנוסף לכך עומד נגדו כתב אישום בגין מעשה מגונה.
2
יצוין כי עיקר עבירותיו של המשיב הינן כלפי עוברים ושבים ובהמשך להן הפרת הוראה חוקית המחייבת אותו שלא לשהות באזור בו ביצע את עבירות האיומים. חוות דעת פסיכיאטרית שהוצאה בעניינו מלמדת על כך שהמשיב הינו דר רחוב ואף אין עדות למחלת נפש והוא כשיר לעמוד לדין, נראה שהוא לוקה בפיגור שכלי קל. ככל שתבקש הסנגורית לבחון מידת אחריותו למעשיו או כשירותו לעמוד לדין בהתחשב במשפט האחרון תצטרך לעשות זאת בעודו של המשיב עצור עד תום ההליכים, מדובר בבדיקה ממושכת וגם האזכור בחוות הדעת הפסיכיאטרית מנוסח בשפה קלה ולא כזו שמעלה על פניה את שאלת כשירותו כיום.
לא הומצאה לבית המשפט כל חלופה למעצרו של המשיב. המשיב מוכיח בהתנהלותו כי הוא אינו מסוגל להיענות להוראות בית המשפט, בין להרחקה מאזור מסוים ובין להתייצבות לדיונים בעניינו.
ברור שהעבירות שהמשיב מבצע אינן ברף הגבוה של החומרה אך אין ספק שהמשיב מהווה מטרד ואף איום לעוברים ושבים, ואינו מאפשר בהתנהלותו לקיים הליך משפטי תקין בעניינו כאשר הוא אינו עצור.
אשר על כן, ובהעדר חלופה כלשהי אשר תבטיח מפני התנהגותו ותבטיח התייצבותו לדיונים, אינני מוצא מנוס ממעצרו עד תום ההליכים.
על מנת לחסוך זמן אני מורה לוועדת האבחון לפי חוק הסעד להכין חוות דעת בעניינו של המשיב ביחס לאחריותו למעשיו וכשירותו לעמוד לדין.
קובע דיון בפני כב' השופט עוזיאל ליום 6.10.15 בשעה 09:00.
המשיב יובא באמצעות שב"ס.
המזכירות תעביר העתק הפרוטוקל לקצינת הסעד הארצית לשם ביצוע חוות הדעת האמורה.
ניתנה והודעה היום ו' אב תשע"ה, 22/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
אביחי דורון , שופט |
