מ"ת 17337/11/14 – מדינת ישראל נגד לאוניד ריסמן
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
מ"ת 17337-11-14 מדינת ישראל נ' ריסמן
תיק חיצוני: 000491069/2014 |
1
בפני |
כב' השופט אמיר דהאן
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
משיבים |
לאוניד ריסמן |
|
החלטה |
בפני בקשת ב"כ המשיב להקל בתנאיו של המשיב ולבטל את תנאי הפיקוח המוטל עליו .
כיום המשיב מצוי בפיקוח רציף (המכונה "מעצר אדם") ויוצא לעבודה
אין מחלוקת כי המשיב שומר על התנאים ואינו יוצר כל קשר עם המתלוננת מזה 5 חודשים .
ניהול התיק העיקרי מתעכב בשל העובדה שעדה חשובה לא הגיעה לבית המשפט וזאת עקב מצב בריאותה הלקוי וגילה המופלג .
הצדדים הגישו את פרוטוקול הדיון ואת תצהירה של המתלוננת בהליך האזרחי - הרכושי המתנהל בין השניים ואשר נראה כי יש לו השפעה על ענייני התיק הפלילי .
אכן, מבלי לחוות דעה על מהימנות עדים, אכן נראה כי המתלוננת סתרה עצמה במספר נקודות בעדותה וכן נראה כי ניהול ההליך העיקרי אינו מתעכב בשל המשיב אלא בשל קשיים בהבאת עדת תביעה חשובה, קשיים שאולי מן הראוי היה לנסות להתיר טרם הדיון ביום 12/02/2015 .
בהחלטת השחרור מיום 11/11/2014 קבעתי לאחר עיון באמרות ובהתפתחות הגרסאות כי סיכויי ההרשעה קיימים אך נמוכים מהנימוקים שצוינו שם, לרבות אמרות ואמירות בעלות תוכן מזכה מאת הבן והבת המשותפים. ואני סבור כי עדות המתלוננת יצרה כרסום נוסף בפוטנציאל ההרשעה .
עוד נתתי דעתי לעברו הנקי של המשיב , גילו המתקדם ותסקיר שירות המבחן אשר הוגש לפני כשלושה חודשים ומצא כי הערכת המסוכנות בינונית .
לאחר ששקלתי את הנתונים האמורים מצאתי כי באה העת לשנות את תנאיו של המשיב ולהמיר את ההגבלות שהוטלו עליו, יחד עם זאת יש לקדם בתנאי חלופי את פני המסוכנות הבינונית ותנאי ראוי בנסיבות העניין - הינו העירבון במזומן .
2
אשר על כן אני מורה כי :
המשיב יפקיד ערובה במזומן בסך 5,000 ₪ להבטחת תנאי השחרור שהם הרחקה ואי יצירת קשר עם המתלוננת .
עם ביצוע הפקדה זו - המשיב יהיה משוחרר מפיקוח רצוף של הערבים .
לא יופקד העירבון - יעמדו תנאי השחרור על כנם .
להודיע לב"כ הצדדים .
ב"כ המאשימה יודיע למתלוננת .
ניתנה היום, י"ט ניסן תשע"ה, 08 אפריל 2015, בהעדר הצדדים.
