מ"ת 13266/06/16 – מדינת ישראל נגד דוד אדרי
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 13266-06-16 מדינת ישראל נ' אדרי(עציר)
|
|
01 אוגוסט 2016 |
1
בפני כב' השופט שמאי בקר |
|
232-06-1613290-06-16 |
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
המשיב |
דוד אדרי (עציר)
|
נוכחים:
ב"כ המבקשת עו"ד לסרי
ב"כ המשיב עו"ד רוי גבריאל
המשיב הובא ע"י הליווי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו גניבה של מכשיר טלפון ביום 18.5.16, ושבועיים לאחר מכן התפרצות לבית מגורים, כאשר המשיב "נתפס" בתוך חדר שינה של המתלוננת, לאחר שכינה אותה ואת שכנתה "שרמוטות", ומן הדירה הוא יצא כאשר בידו תכשיטים יקרים אותם הוא מכר לאחר.
אם לא די בכך, ודי בכך, הרי שבאותו היום ממש, בשעת לילה נהג המשיב ברכב באופן מסוכן כאשר הוא מסכן את העוברים והשבים בהרצליה, תוך ניסיון ל התחמק משוטר, תוך שהוא שיכור, ועוד כהנה וכהנה עבירות תעבורתיות שאין להקל בהן ראש.
המשיב הוא בעל עבר פלילי מכביד, 25 הרשעות קודמות, אולם נוכח רגיעה בשנים האחרונות, נשלח המשיב לקבלת תסקיר על מנת לבחון חזרתו לדרך המלך עליה עלה לאחר תהליך גמילה מוצלח לפני מספר שנים.
2
שירות המבחן הגיש שני תסקירים בעניינו של המשיב, בתסקיר השני כותב שירות המבחן כי גם נוכח תיק מקביל המתנהל בביהמ"ש המחוזי בירושלים, נראה כי מדובר באדם המתנהל באופן שולי לאורך כל חייו (ישב בבית הסוהר משך למעלה מ 20 שנה), והשירות לא המליץ על שליחתו לקהילה טיפולית בעת הזו.
המשיב נפל בחזרה לסמים, על כך אין מחלוקת, והשירות ביקש עוד זמן "נקי" על מנת לשקול גישה טיפולית בעניינו , וכאמור, כעולה מפרוטו' הדיון לעיל, כאשר בא ביהמ"ש להציע המתנה כאמור - איבד המשיב את עשתונותיו והתפרץ כלפי ביהמ"ש בצורה חסרת כל רסן, עד שהשב"ס נאלץ להורידו לבית המעצר.
בנסיבות הענין איפוא, וגם בלי קשר להתנהגותו של המשיב באולם (אני מניח שלא זדון או רוע לב בבסיס התנהגותו), הרי שעבירות שעבר הן חמורות מספיק, בדגש על הפריצה לביתה של מתלוננת תמימה וקיום "מפגש" מפחיד מאוד עימה בתוך ביתה, כאשר הוא לא נמנע מלגנוב תכשיטיה ולמכרם לאחרים, ואם לא די בכך - הרי שגם כמעט קיפח או פגע בחייהם של אחרים תוך נהיגה בשכרות בעיר הרצליה - הרי שאין מנוס ואני עוצר את המשיב עד לתום הליכים.
המזכירות תקבע התיק לדיון מקדמי בתיק העיקרי בפני כב' השופטת בן ארי ביום 1.9.16 שעה 08:30.
המשיב יובא באמצעות השב"ס.
המזכירות תקבע העתק ההחלטה לשירות המבחן, בתודה.
ניתנה והודעה היום כ"ו תמוז תשע"ו, 01/08/2016 במעמד הנוכחים.
|
שמאי בקר , שופט |
3
