מ"ת 10852/12/15 – מדינת ישראל נגד משה חרזי
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 10852-12-15 מדינת ישראל נ' חרזי(עציר)
|
|
19 ינואר 2016 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
תפ 10833-12-15 |
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נ ג ד
|
|
המשיב |
משה חרזי (עציר)
|
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת : עו"ד רותם חזן ועו"ד שחר לדובסקי
ב"כ המשיב : עו"ד זוהר משה
המשיב הובא ע"י השב"ס
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
כתב האישום המקורי ייחס למשיב עבירה של פריצה לבית עסק, גניבה, תקיפה ועבירות נוספות. המשיב שוחרר בתנאים מגבילים הכוללים מעצר בית בפיקוח אמו. בחלוף מספר חודשים עזב המשיב את כתובת מעצר הבית, תוך הפרה ברורה של תנאי השחרור. חלפו 3 חודשים עד אשר עלה בידי המשטרה לאתר את המשיב והוא שב ונעצר. לאחר מעצרו ביקש הסנגור לבחון אפשרויות טיפוליות בעניינו של המשיב. החלופה הטיפולית הוצעה לאחר שברור היה, כי החלופה הקודמת לא פעלה את פעולתה ולא תוכל להפחית מהסיכון הנשקף מהמשיב. בתסקיר שהוגש ביום 05.01.16 התייחס שה"מ למורכבות בשל מצב נפשי ושימוש בחומרים פסיכו-אקטיביים. עוד ציין שה"מ הענות נמוכה לטיפול תרופתי ומעקבי. קצינת המבחן הצביעה על כך, שהמשיב עצמו אינו חש במצוקה מחמת מצבו, ואף מסר כי הוא נקי מסמים ועל כן אינו זקוק לטיפול.
2
בדיון שנערך לאחר מכן ביקש הסנגור בכל זאת לבחון את האפשרות הטיפולית. באותה ישיבה המשיב עצמו הביע הסכמה מסויגת מאוד מאפשרות שילובו בקהילה הטיפולית. רק כאשר הבין כי מדובר באפשרות אחרונה מול שהותו במעצר, הביע הסכמה והעניין הופנה לבחינה נוספת בשה"מ. היום מונח בפניי תסקיר נוסף מיום 17.01.16. שה"מ נפגש עם המשיב והתרשם, כי המשיב חסר בשלות וכוחות נדרשים להשתלב בטיפול בקהילה. התייחסותו של המשיב בשה"מ דמתה להתייחסות בביהמ"ש. המשיב לא הצליח לספק מענה לקושי להיענות לטיפול ולשינוי הנדרש ממנו בעיתוי הנוכחי.
לא מצאתי מה טעם יש בהפניה חוזרת לש"מ. כאשר המשיב עצמו אינו בשל לטיפול, לא ניתן לכפות עליו הליך שאינו מעוניין בו ואינו מסוגל לעמוד בדרישותיו. הצעת הסנגור לערוך את הבדיקה באמצעות העו"ס מטעם הסנ"צ, אינה יכולה להתמודד עם עמדתו של המשיב עצמו. גם אם ניתן היה למצוא מקום עבור המשיב, בהעדר מוטיבציה ובהעדר בשלות לטיפול, הפנייתו של המשיב למסגרת תתפוס את מקומו של אדם, אחר אשר ממתין למסגרת ויוכל להפיק ממנה תועלת של ממש.
חלופת המעצר אינה גבולית לטענת הסנגור. הפרה של תנאי שחרור ובריחה מהם לתקופה של 3 חודשים, מקימה עילת מעצר חד משמעית. גם המשך צריכת סמים או אלכוהול מלמדת על מסוכנות.
אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים בתיק זה וכן במ"ת 173-05-15.
נקבע מועד לדיון מקדמי בפני כב' השופטת מעין בן-ארי לתאריך 08 בפברואר, 2016, בשעה 08:30.
המזכירות תקבע ביומנה של כב' השופטת מעין בן-ארי.
מאפשרת למשיב 3 שיחות טלפון על חשבון המדינה, לרבות לטלפונים סלולאריים.
ניתנה והודעה היום ט' שבט תשע"ו, 19/01/2016 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
3
