מ"ת 1078/02/18 – עומרי גרצר נגד מדינת ישראל
בית משפט השלום בחיפה |
|
|
|
מ"ת 1078-02-18 מדינת ישראל נ' גרצר(עציר)
תיק חיצוני: 534885/2017 |
1
בפני |
כבוד השופט זיו אריאלי |
|
מבקש |
עומרי גרצר
|
|
נגד
|
||
משיבה |
מדינת ישראל
|
|
החלטה
|
בפני בקשה לעיון חוזר, במסגרתה עותר המבקש לבטל את התנאי האוסר עליו לעשות שימוש במכשיר המחובר לרשת האינטרנט.
נגד המבקש הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של ניסיון הטרה מינית. המדובר בעבירה אשר בוצעה באמצעות אתר 'צ'אט' באינטרנט, עם סוכנת משטרתית אשר התחזתה לקטינה. עם הגשת כתב האישום שוחרר המבקש בתנאים מגבילים.
ביום 11.3.18 הודה המבקש בכתב האישום והורשע. התיק קבוע לשמיעת טיעונים לעונש ליום 17.9.18 (לאחר שיתקבל תסקיר שירות מבחן בעניינו). בבקשה נטען כי מיום מתן ההחלטה חלף זמן ניכר (ארבעה חודשים), וצפויים לחלוף לכל הפחות שבעה חודשים עד מתן גזר הדין. עוד נטען כי חל שינוי נסיבות - המבקש לא הפר את תנאי השחרור, ויש בכך כדי להפחית את המסוכנות הנשקפת ממנו. נטען כי המגבלה האוסרת על המבקש לעשות שימוש במכשיר המחובר לרשת האינטרנט - הינו מגבלה אשר המבקש מתקשה לעמוד בה. אין זה ראוי לאסור שימוש גורף ברשת האינטרנט, ביחוד כאשר אחד מתנאי השחרור כולל איסור יצירת קשר עם קטינות. המבקש עותר לפיכך לצמצם את המגבלה, ולהורות כי איסור השימוש יוגבל לרשת האינטרנט ולאתרים בעלי זיקה מינית או אתרים אשר מתנהלות בהם שיחות 'צ'אט'.
2
המשיבה מתנגדת לבקשה, והפנתה בין היתר לחקירתו של המבקש, ממנה עולה קושי להתמודד עם דחפים מיניים. לטענת המשיבה, איזון ראוי בין המסוכנות הנשקפת מהמשיב לבין זכויותיו, מצדיק לכל היותר מתן היתר לעשות שימוש במכשיר המחובר לרשת האינטרנט בנוכחות בגיר נוסף (תוך שמירת האיסור לגלוש באתרים עם זיקה מינית כלשהיא או באתרים בהם ניתן לנהל שיחות צ'אט).
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים ושמעתי טענותיהם, נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל. המסוכנות הנשקפת מהמבקש אינה מצויה ברף גבוה, ותעיד על כך עמדת המשיבה עצמה, אשר בד בבד עם הגשת כתב האישום הסכימה לשחרורו של המבקש בתנאים מגבילים.
התנאים המגבילים עומדים על כנם מזה מספר חודשים, ואין כל אינדיקציה להפרתם. התיק העיקרי אינו קרוב לסיום, זאת על אף שהמבקש הודה בעובדות כתב האישום והורשע. צפויים לעבור עוד מספר חודשים עד לסיומו של ההליך העיקרי (הקבוע, בשלב זה, לחודש ספטמבר).
בנסיבות אלו, משהוכיח המבקש כי הוא ראוי לאמון, נוכח פרק הזמן שחלף והקושי המובנה הטמון באיסור לעשות כל שימוש במכשיר המחובר לרשת האינטרנט, סבורני כי יש להקל במידה מסויימת, ולצמצם את היקף האיסור להשתמש במכשיר המחובר לרשת האינטרנט.
אשר על כן אני נעתר לבקשה. האיסור הגורף לעשות שימוש במכשיר המחובר לרשת האינטרנט - מבוטל. תחת זאת, אני אוסר על המבקש להיכנס באמצעות מכשיר המחובר לרשת האינטרנט - לאתרים עם זיקה מינית כלשהיא, וכן לאתרים בהם מתנהלות שיחות חברתיות (צ'אט) מכל סוג שהוא. למען הסר ספק, יתר התנאים המגבילים יעמדו על כנם, לרבות וביחוד האיסור ליצור כל קשר, בין במישרין ובין בעקיפין, עם קטינות (למעט בנות משפחה).
המזכירות תעביר את העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ו' תמוז תשע"ח, 19 יוני 2018, בהעדר הצדדים.
