מ"ת 10169/04/15 – מדינת ישראל נגד אור אפרים טוויג
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 10169-04-15 מדינת ישראל נ' טוויג מ"ת 10157-04-15
|
|
02 אוגוסט 2015 |
1
לפני כב' השופט שמאי בקר |
|
|
המאשימה |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
המשיבים |
אור אפרים טוויג
|
נוכחים:
ב"כ המבקשת, עו"ד זמנסקי
ב"כ המשיב, עו"ד בן - דורי
המשיב - בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
נגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של איומים, היזק לרכוש והשגת גבול פלילית ועוד כתב אישום המייחס לו עבירה של הפרת הוראה חוקית, כאשר בגין אלו נשלח למעצר בית בו שוהה כבר 5 חודשים ומחצה, ללא רבב, כך על פי טענת ההגנה ובהעדר ראיה לסתור.
כבר מהאמור לעיל, כאשר אדם שומר על אורחותיו משך כחצי שנה, מגיעה ממילא הקלה משמעותית, אולם הסנגור מטיל פצצה משמעותית הרבה יותר לאולם ביהמ"ש הלוא היא חוו"ד של הפסיכיאטר המחוזי, הוא ולא אחר, הקובע - בתזמון קצת מאוחר, לאחר שכבר הורשע המשיב בהסדר טיעון, - כי הלה לא היה כשיר לעמוד לדין מבחינה מהותית.
2
המדינה לא מרוצה כל עיקר מחוות הדעת והיא מתכוונת לערער עליה, ולחקור את הפסיכיאטר המחוזי, בהצלחה, אולם כרגע, אכן קיים שינוי נסיבות מהותי, מה שהפסיקה קוראת "הפיכת הקערה על פיה" הגם שכאן אנו מצויים בסיטואציה יוצאת דופן, של פוסט הרשעה שיכול ולא תעמוד, אל מול חוות הדעת הפסיכיאטרית, המזכה.
אשר על כן, כאשר רק ודאתי מעבר לצורך כי הרישום הפלילי אינו מן המכבידים ואין המדובר בגברא אלימא, הנוהג לפרק את הזולת, אני מקבל את הבקשה ומורה על ביטול התנאים המגבילים.
ניתנה והודעה היום י"ז אב תשע"ה, 02/08/2015 במעמד הנוכחים.
|
שמאי בקר , שופט |
