מ"י 62339/12/14 – מדינת ישראל נגד זאור ממדוב
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"י 62339-12-14 מדינת ישראל נ' ממדוב
|
|
29 דצמבר 2014 |
1
בפני כב' השופטת אפרת בוסני |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל |
נגד
|
|
החשוד |
זאור ממדוב |
נוכחים:
נציג המבקשת - מר מנקט שי
עו"ד אמיר ברכה ממשרד עו"ד זאב אלוני
החשוד בעצמו
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד, שנעצר בחשד לביצוע עבירה של גניבת רכב.
מעיון בתיק החקירה עולה כי קיים חשד סביר לביצוע העבירה על ידי החשוד.
בהתחשב שמדובר בעבירת רכוש, ובהתאם להוראות הדין, אני מוצאת, אפוא, כי ניתן להסתפק במקרה זה בחלופת מעצר הולמת.
על פי הוראות הדין, מעצר שלפני הגשת כתב אישום נועד לצרכי חקירה בלבד, להבדיל מצרכי ענישה או הרתעה. השאלה הטעונה הכרעה בבקשה זו אינה, אפוא, אם החשוד ראוי לעונש בגין המעשים שבביצועם נחשד או אם יהא במעצרו כדי להרתיע עבריינים-בכוח, אלא אך ורק אם מעצרו אמנם חיוני ונדרש לצרכי החקירה. יתר על כן, כמצוות המחוקק, גם בהתקיים חשד סביר ועילת מעצר על בית המשפט לבחון אם ניתן להשיג את מטרת המעצר האמורה בדרך חלופית של שחרור בערובה ובתנאים אשר פגיעתם בחירותו של החשוד פחותה מזו של מעצר.
על האמור לעיל יש להוסיף כי עיינתי במסמכים נוספים מתוך תיק החקירה שסומנו בחתימתי - מב/1-מב/3 וכן ברשימת פעולות החקירה הנדרשות, אשר הוצגה לפניי וסומנה מב/3. מפעולות החקירה אשר צוין בכתב יד במב/3 כפעולות חקירה שנדרש עוד לבצע, מעלה כי מדובר בפעולות חקירה שניתן למנוע את שיבושן באמצעות קביעת תנאי שחרור וחלופת מעצר מתאימה.
בנוסף, לקחתי בחשבון בהחלטתי כי מדובר בעבירת רכוש וכי לנאשם אין ר"פ בתחום העבירה בה הוא נחשד.
באשר לטענות ב"כ החשוד לעניין התנהגות המשטרה, אין זו העת לדון בעניין בטענות אלו, ומה גם שבהודעת החקירה עליה חתום החשוד.
2
אשר על כן אני מורה בזה על שחרורו של החשוד בערובה ובתנאים, כדלקמן:
1. התחייבות עצמית על סך של 2,500 ₪.
2. ערבות צד ג' על סך של 2,500 ₪. ערב צד ג' יכול שיהא מר כחלון נועם, ת"ז 302600499.
3. הפקדה במזומן על סך של 1,000 ₪.
4. איסור יצירת קשר כלשהו, ישיר או עקיף, עם מי מהמעורבים הנוספים בפרשה - דהיינו: חשודים, עדים או מתלוננים, לרבות מר גיל באסה - וזאת למשך 7 יום מהיום.
5. מעצר בית מוחלט עד ליום 1.11.15 בשעה 12:00. מעצר הבית יהא בביתו של החשוד ברח' ז'בוטינסקי 36, חולון, וזאת בפיקוח מר כחלון נועם, ת"ז 302600499.
ניתנת בזה ארכה להפקדה במזומן, עד ליום 30.12.14 בשעה 12:00.
בהיעדר ערבויות ייעצר החשוד ויובא בפני שופט עד ליום 30.12.14 בשעה 12:00.
ניתנה והודעה היום ז' טבת תשע"ה, 29/12/2014 במעמד הנוכחים.
|
אפרת בוסני , שופטת |
הוקלד על ידי רעיה שוקרי
