מ"י 54477/05/17 – מדינת ישראל נגד יוסף אסי אביטל
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
מ"י 54477-05-17 מדינת ישראל נ' אביטל
|
|
07 יוני 2017 |
1
|
|
|
מספר פל"א 229706/2008 |
|
|
|
לפני כבוד השופט עמית מיכלס |
|
|
המבקשים |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
יוסף אסי אביטל
|
||
נוכחים:
נציג המבקשת פקד אלכסיי טיחומירוב
החשוד באמצעות שב"ס
ב"כ החשוד עו"ד אבי כהן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה שניה להארכת מעצרו של החשוד לצורכי חקירה למשך 15 ימים.
החשוד נעצר ביום 24.5.17 בחשד לביצוע עבירות של רצח וקשירת קשר לפשע.
כפי שקבעתי בהחלטתי הקודמת, בהחלטות קודמות, קיים חשד סביר הקושר את החשוד למיוחס לו.
2
במהלך הימים האחרונים ביצעה היחידה החוקרת פעולות חקירה רבות המפורטות בנספח הסודי. למותר לציין שהיה בהם כדי לקדם את החקירה ולבסס את החשד הסביר נגד החשוד. בעניין זה אפנה למסמכים שסומנו במ/2 ביום 5.6.17. במ/2 - 4 ביום 4.6.17. במ/2 - 6 שסומנו היום. קו ההגנה המרכזי של החשוד שהדברים שמסר עד המדינה הם דברי "התרברבות". עם זאת, המבקשת טוענת שבהקלטה נשמע החשוד כמי שמוסר גם פרטים מוכמנים, כלומר פרטים הידועים אך ורק למי שביצע את הרצח. בעניין זה הופניתי למספר מסמכים מתוך תיק החקירה. ראו למשל את מסמך במ/2 בעמ' 14 אותו יש לקרוא ביחד עם במ/3 וביחד עם מסמך במ/4, כאשר כל אלו קשורים ומתייחסים לאמור בסעיף 5 בעמ' 7 בבמ/1.
נוסף על כך, מתקדמת החקירה גם בכיוון נוסף, כפי שעולה ממסמכים במ/2 - במ/4 מיום 4.6.17. בהקשר זה קיבלתי אף תשובה בכתב לשאלה הקשורה לפעולת חקירה מס' 1 בעמ' 28 בבמ/1.
נגד החשוד קמה עילת מעצר סטוטטורית של מסוכנות. החשוד הינו אסיר המרצה עונש מאסר ממושך. בנסיבות הללו ביקש ב"כ החשוד לשקול את "שחרורו" והותרתו כאסיר בבית הכלא, תוך הגבלת חירותו באופנים שונים. בעניין זה הפנה אותי ב"כ המבקשת למסמך שסומן במ/7.
אשר לפרק הזמן המבוקש, הופנתי לפעולות החקירה שנותרו לביצוע בנספח הסודי החדש וניתן לומר שמדובר בפעולות חקירה רבות שטרם בוצעו. אעיר שחלק מהפעולות נובעות או קשורות לפעולת חקירה מס' 1 שסביר שתתבצע במהלך הימים הקרובים.
בנסיבות הללו, אני סבור שיש לאפשר ליחידה החוקרת פרק זמן משמעותי נוסף לצורך קידום החקירה שהינה חקירה רגישה ומורכבת, חרף הראיות המצויות כבר בשלב זה בידי היחידה החוקרת.
אשר לבקשה ל"שחרר" את החשוד ממעצרו ולהותירו במאסר, לצערי לא אוכל להעתר לבקשה חרף המצוקה אותה חווה החשוד במעצר נוכח מאסרו הממושך. הטעמים לכך הם שלא ניתן להטיל נטל מיוחד על שב"ס כך שיקפיד על התנאים שימנעו מהחשוד יכולת לשבש את החקירה. בעניין זה אפנה כאמור למסמך במ/7 שהוצג לעיוני, המצביע על חשש ממשי לשיבוש החקירה.
בנסיבות הללו, מורה על המשך מעצרו של החשוד למלוא התקופה המבוקשת, זאת על מנת לאפשר ליחידה החוקרת לקדם את החקירה ולבצע את פעולות החקירה הרבות המנויות בבמ/1. אעיר שבמסגרת חקירה זו נעצרו גם חשודים נוספים שמעצרם הוארך לתקופות שונות, כך שהמעקב אחר התקדמות החקירה מתבצע על ידי במסגרת דיוני הארכות המעצר הנוגעות לאותם חשודים.
3
אני סבור שבנסיבות הללו, בשים לב לטיב החשד הסביר הקיים בשלב זה בתיק החקירה, לעובדה שחלק התקדמות בתיק החקירה, למספר פעולות החקירה ולטיב פעולות החקירה, קיום דיון תכוף בעניינו של החשוד יפגע בראש ובראשונה בחשוד שיצטרך להגיע לבית המשפט לעיתי תכופות.
אשר על כן, מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 20.6.17 שעה 12:00.
ככל שהמשטרה תבקש להאריך את מעצרו של החשוד פעם נוספת הוא יובא לבית המשפט עד השעה 10:00.
מצופה מהיחידה החוקרת לנצל את פרק הזמן שניתן לה ביעילות כפי שעשתה עד כה, לצורך קידום החקירה.
באשר לפעולות החקירה הנוגעות לחקירת עורכי הדין, חזקה על היחידה החוקרת שתפעל בהתאם להוראות החוק תוך היוועצות עם הגורמים המשפטים המתאימים על מנת שלא לפגוע בחסיון עורך דין לקוח.
אשר לבקשת החשוד לקבל ציוד אישי, ובעיקר ציוד חשמלי, מוכן אני לשקול בקשה זו. עם זאת, טרם מתן החלטה אבקש את התייחסות גורמי שב"ס לעניין זה.
המזכירות תעביר העתק החלטה למפקד כלא רימונים שמתבקש לתת
התייחסותו לבקשה זו עד מחר - 8.6.17.
מתיר הכנסת ציוד אישי, כפוף לנוהלי שב"ס.
רשמתי לפני את דברי ב"כ החשוד לפיהם יוכל להתייצב לדיון רק בשעה 13:30.
ניתנה והודעה היום י"ג סיוון תשע"ז, 07/06/2017 במעמד הנוכחים.
|
עמית מיכלס , שופט |
