מ"י 49547/05/17 – מדינת ישראל נגד שגיא שמלאשווילי – בעצמו
|
בית משפט השלום באשקלון |
||
|
מ"י 49547-05-17 מדינת ישראל נ' שמלאשווילי
|
|
23 מאי 2017 |
1
|
|
|
|
לפני כבוד הסגן נשיא אור אדם |
|
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
|
נגד
|
|||
|
המשיב |
שגיא שמלאשווילי - בעצמו
|
||
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1.
בקשה למעצר המשיב ל- 7 ימים לפי סעיף
2. ראשית יצוין כי במסגרת הבקשה יוחסו למשיב עבירות של החזקת נשק וקשירת קשר לפשע, אולם בפתח הדיון הודיע נציג המבקשת כי בשלב זה לא מיוחסות למשיב עבירות אלה.
2
3. באשר לעבירות האחרות המיוחסות למשיב, אין מחלוקת כי המשיב נתפס ביחד עם אחרים, כאשר ברכב נתפס סכין. כפי שציינתי במסגרת החלטה קודמת לגבי מעורבים אחרים, לצורך השלב הנוכחי אפשר לראות כי כל מי שהיה ברכב כמחזיק בצוותא אם כי מעיון כולל בכל חומר החקירה, נראה שיש ממש בטענות הסניגור כי המשיב הנוכחי בספק אם החזיק בצוותא את הסכין אשר נתפסה ברכב.
4. העבירות המרכזיות בגינן התבקש המעצר, הן עבירות של תקיפה ותגרה ויש ממש בטענת נציג המבקשת כי בתיק החקירה עולה כי באחד מן האירועים נגרמה חבלה ורק מחמת תקלה או טעות יוחסה למשיב תקיפה סתם ולא תקיפה הגורמת חבלה של ממש.
5. באשר לחשד הסביר לגבי עבירת האלימות המרכזית המיוחסת למשיב, יש ממש בטענת הסניגור כי בשלב זה מדובר בחומר ראייתי שמשקלו אינו רב. חומר כזה מספיק להארכת מעצר ראשונה קצרה בהתאם להלכה הפסוקה, אולם לא מעבר לכך. ולפיכך יש ממש בטענת הסניגור כי יש לאבחן בין עניינו של המשיב לעניינם של האחרים שנעצרו עד ליום 28.5.17.
6. לנוכח טיב החשד בשלב זה נראה לי כי אין מקום להורות על שחרור כבר עתה. אולם יש לאפשר הארכת מעצר מינימלית רק על מנת לבחון כי בעניין זה מתחזק החשד כנגד המשיב על ידי ראיות קבילות.
7. לנוכח האמור לעיל אני מאריך את מעצרו של המשיב עד ליום 24.5.17 בשעה 13.00.
8. אם לא יהיה חיזוק ממשי לראיות כנגדו בנוגע לעבירת האלימות המרכזית - בספק אם יהיה מקום להגיש בקשת מעצר נוספת לצורכי חקירה.
9. יש לאפשר למשיב קבלת ציוד ראשוני מבני משפחה בהתאם לנהלים.
(זכות ערר כחוק)
ניתנה והודעה היום כ"ז אייר תשע"ז, 23/05/2017 במעמד הנוכחים.
|
|
|
אור אדם , סגן נשיא |
הוקלדעלידייהודיתמנצור




