מ"י 46871/10/15 – מדינת ישראל נגד ב' א'
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"י 46871-10-15 מדינת ישראל נ' א'
|
|
26 אוקטובר 2015 |
1
בפני כב' השופט ירון גת |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
נגד
|
|
החשוד |
ב' א'
|
נוכחים:
נציג המבקשת קלדרון
ב"כ החשוד עו"ד אוחיון
החשוד הובא על ידי הליווי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד, שנעצר בחשד לביצוע עבירות של עבירות של תקיפת בת זוג ואיומים
מעיון בתיק החקירה עולה כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות על ידי החשוד, וזאת כפי שנקבע בהחלטה קודמת.
מאז הארכת המעצר הקודמת בוצעו מספר פעולות חקירה, שלא חיזקו בצורה ממשית את החשד הסביר.
אין טענה לגרימת חבלה.
2
לחשוד אין הרשעות קודמות בעבירות אלמ"ב והרשעתו האחרונה בעבירת אלימות היא משנת 2007.
בהתחשב בעוצמת עילות המעצר, ובהתאם להוראות הדין, אני מוצא, אפוא, כי ניתן להסתפק במקרה זה בחלופת מעצר הולמת.
על פי הוראות הדין, מעצר שלפני הגשת כתב אישום נועד לצרכי חקירה בלבד, להבדיל מצרכי ענישה או הרתעה. השאלה הטעונה הכרעה בבקשה זו אינה, אפוא, אם החשוד ראוי לעונש בגין המעשים שבביצועם נחשד או אם יהא במעצרו כדי להרתיע עבריינים-בכוח, אלא אך ורק אם מעצרו אמנם חיוני ונדרש לצרכי החקירה. יתר על כן, כמצוות המחוקק, גם בהתקיים חשד סביר ועילת מעצר על בית המשפט לבחון אם ניתן להשיג את מטרת המעצר האמורה בדרך חלופית של שחרור בערובה ובתנאים אשר פגיעתם בחירותו של החשוד פחותה מזו של מעצר.
על האמור לעיל יש להוסיף כי עיון ברשימת פעולות החקירה הנדרשות, אשר הוצגה לפניי וסומנה במ/1, מעלה כי מדובר בפעולות חקירה שניתן למנוע את שיבושן באמצעות קביעת תנאי שחרור וחלופת מעצר מתאימה.
אשר על כן אני מורה בזה על שחרורו של החשוד בערובה ובתנאים, כדלקמן:
1. התחייבות עצמית על סך של 5,000 ₪.
2. ערבות צד ג' על סך של 5,000 ₪. ערב צד ג' יכול שיהא אביו מר א' י', ת.ז. ******* נייד: ********.
3. הפקדה במזומן על סך של 2,000 ₪.
4. איסור יצירת קשר כלשהו, ישיר או עקיף, עם מי מהמעורבים הנוספים בפרשה - דהיינו: חשודים, עדים או מתלוננים - וזאת למשך 60 יום מהיום.
5. הרחקה מכל מקום בו שוהה המתלוננת, למרחק שלא יפחת מ-100 מ', למשך 60 יום מהיום.
6. מעצר בית מוחלט עד ליום29.10.15 בשעה 12:00. מעצר הבית יהא בביתו של החשוד ברח' ארנון 9 דירה 3 רמת גן. מעצר הבית יהיה בפיקוח מלא של הערב.
על שלטונות בית המעצר לאפשר לחשוד ביצוע חמש שיחות טלפון על חשבון המדינה, לרבות לטלפונים ניידים, לצורך הסדרת תנאי השחרור שנקבעו לעיל.
ככל שהטלפון הנייד של החשוד מצוי בפיקדון שבבית המעצר, על שלטונות בית המעצר לאפשר לחשוד לעיין בספר הטלפונים שבטלפון הנייד המופקד כאמור.
בהיעדר ערבויות ייעצר החשוד ויובא בפני שופט עד ליום26.10.15 בשעה 12:00.
3
ניתנה והודעה היום י"ג חשוון תשע"ו, 26/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
ירון גת , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בהתאם להלכה מורה על עיכוב ביצוע עד ליום 27.10.15 שעה 10:00.
בתוך שעתיים תודיע היחידה החוקרת לב"כ החשוד, אם יוגש ערר.
ניתנה והודעה היום י"ג חשוון תשע"ו, 26/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
ירון גת , שופט |
