מ"י 44756/07/15 – משטרת ישראל תחנת שפרעם נגד ענאן סמכה
בית משפט השלום בחיפה |
||
מ"י 44756-07-15 משטרת ישראל תחנת שפרעם נ' סמכה
|
|
28 יולי 2015 |
1
|
לפני כבוד השופטת איילת הוך-טל |
|
|
המבקשת |
משטרת ישראל תחנת שפרעם
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
ענאן סמכה
|
||
נוכחים:
ב"כ המבקשת: רס"ר יוסף אסעד
ב"כ החשוד: עו"ד שרית גולן - סנגוריה ציבורית
החשוד בעצמו באמצעות יחידת הליווי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד ב-5 ימים.
1. החשוד נעצר לראשונה ביום 21.7.15 ומדובר בהארכת מעצר שלישית בעניינו, אם כי יש לציין כי הארכות המעצר עד עתה היו מדודות, כך שבפועל מניין ימי המעצר הכולל הינו כשבוע ימים.
2. לחשוד מיוחסות עבירות של חטיפה, תקיפה, קשירת קשר לביצוע פשע, איומים ואף ירי כפי העולה מסעיפי האישום נשוא הבקשה.
2
3. מחומר החקירה עולה כי החקירה נמצאת בשלבים מתקדמים, וכי המשטרה מקדמת אותה בשקידה ראויה, תוך שאיסוף החומר מחזק את החשד הסביר בעניינו של חשוד זה, כמו גם של חשודים נוספים בפרשה. בשים לב לטיבן של העבירות המיוחסות ולראיות המונחות כרגע בתיק החקירה, מדובר בחשוד אשר נשקפת ממנו הן מסוכנות והן חשש לשיבוש הליכים.
4. בנסיבות אלו, שקלתי אפשרות לשחרר לחלופה, ואולם, בשים לב לפעולות החקירה הנחוצות לביצוע ולעובדה שהמשטרה ביצעה את כל פעולות החקירה המתייחסות לחשוד זה כפי שפורטו בדוח החסוי שהובא לעיוני במסגרת הדיון הקודם, אני סבורה כי חלופת מעצר בשלב זה לא תסכון.
5. יש לציין כי חשוד נוסף בפרשה, קטין, נעצר אף הוא ומעצרו הוארך עד ליום 30.7.15.
6. בשים לב להשלמות החקירה המבוקשות והמתייחסות לחשוד זה, הגם שקיים ספק באם פרק הזמן יספיק לבצע את מלוא הפעולות הללו, ועל מנת שניתן יהיה לבחון את התמונה בכללותה, אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 30.7.15 בשעה 10:00.
פרוטוקול זה מהווה אסמכתא לכליאה.
ניתנה והודעה היום י"ב אב תשע"ה, 28/07/2015 במעמד הנוכחים.
|
איילת הוך-טל , שופטת |
