מ"י 34289/05/16 – מדינת ישראל נגד יצחק ברמוחה,קובי יעקב לוי,אושר סיבוני
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
מ"י 34289-05-16 מדינת ישראל נ' סיבוני
|
|
14 יוני 2016 |
1
|
לפני כבוד השופט עמית מיכלס |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשודים |
.1 יצחק ברמוחה
.2 קובי יעקב לוי
|
||
נוכחים:
נציג המבקשת רס"ב וולף
ב"כ החשוד 1,3 עו"ד אלחדד נעמה
ב"כ החשוד 2 עו"ד קובי דולב
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
אינני מעוניין לשמוע את התשובה, החשוד הנוסף איננו בפני
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
2
|
רפי ארניה , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
שיקול הדעת בעניין התאמת מס' ימי המעצר המבוקש לפעולות החקירה שנותרו לביצוע מצויה בידי בית המשפט
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
רפי ארניה , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בקשה למעצרם של החשודים למשך 15 ימים.
החשוד 3, עצור מזה 30 יום, והבקשה מוגשת באישור היועץ המשפטי לממשלה. מדובר בבקשה שביעית להארכת מעצר בעניינו.
החשודים 2,1 עצורים מזה כ-10 ימים וזו בקשה רביעית להארכת מעצר בעניינם.
הואיל ואלו פני הדברים אפרט במידת מה את הפרשה.
ביום 16.5.2016 הבחין בלש בחשוד 3 כאשר קסדה לראשו והוא רוכב על אופנוע, שהוא מאיר עם פנס של טלפון סלולרי לעבר אזור סמוך. האופנוע הינו בבעלות חשוד 2. הבלש ניגש לחשוד 1 ושאל אותו מה מעשיו ובמסגרת השיחה נעשה חיפוש לאזור בו האיר החשוד בפנס ושם התגלה מטען חבלה וציוד נלווה המצוי במרחק 3 מטרים מהאופנוע.
3
אלו למעשה נסיבות הגרעין של האירוע אשר בגינו נעצר החשוד 3 ובשלב מאוחר יותר נעצרו החשודים 2 ו-1.
לאחר שעיינתי בחומר החקירה בתיק ובדוחות הסודיים והפנתי את שאלותיי ליחדה החוקרת, אין ספק בעייני כי למעשה החקירה הניבה תוצרים נוספים ואולם די באמור לעיל כדי להביא להחלטה בדבר הגשת כתב אישום כנגד החשוד 3.
אינני אומר כמובן שזאת צריכה להיות התוצאה אלא כל שאני אומר הוא כי התשתית הראייתית בתיק בצירוף התוצרים הנוספים שחלפו מאז נעצר החשוד מאפשרים קבלת החלטה בדבר הגשת כתב אישום והיה מצופה מהמדינה כי לעת זו תתקבל החלטה כאמור, אם כי מקובלת עלי גם העמדה שיש להמתין בעניין זה לתוצריו של מעצרו של חשוד נוסף אשר נעצר בפרשה רק היום.
אין ספק כי החשדות הינן ברמה גבוה ומדובר בחשדות חמורים, ונוכח המסוכנות הגלומה בהם ועל כן יהיה מוצדק זה להותיר את החשוד 3 במעצר תקופה נוספת עד להבהרת התמונה בכללותה.
לא כך הם פני הדברים לגבי החשודים 2,1.
עיינתי בחומר החקירה בעניינם ונחה דעתי כי למעשה החקירה לא העלתה תוצרים מספיקים המאפשרים קשירתם באופן ברור לאירוע הגרעין.
אין ספק כי היחידה החוקרת עשתה פעולות חקירה רבות, מתוחכמות וראויות, ואולם לעת זו בחלוף 15 ימים מאת מעצרם של חשודים אלה , להשקפתי לא ניתן לומר כי החומר הראייתי שהצטבר איננו פריפריאלי בלבד.
לעת זו, כאשר מצד אחד עומדים לנגד עייני תוצרי החקירה בעניין החשודים 2,1 ותקופת המעצר הארוכה בה הם נמצאים מאידך, הרי שנקודת האיזון משתנה ואני סבור כי בנסיבות שנוצרו אין מנוס אלא להורות של שחרורם של החשודים 2,1 בתנאים שיקבעו על ידי בית המשפט.
אשר על כן, אני קובע כדלקמן:
1. מאריך את מעצרו של החשוד 3 עד ליום 19.06.2016. החשוד יובא לבית המשפט עד השעה 12:00 אלא אם כן ישוחרר קודם בתחנת המשטרה.
2. אני קובע כי החשודים 1,2 ישוחררו בתנאים הבאים:
1. המצאת הבטוחות הבאות:
א. התחייבות עצמית על סך של 20,000 ₪ כל אחד.
4
ב. ערבות צד ג' בסך של 10,000 ₪ כל אחד. מאשר כערבה לחשוד 2 את הגברת טלי לוי ת.ז. 0000000 (להלן: "הערבה") ולחשוד 1 את הגברת אוולין ברמוחה ת.ז 00000000 וסול מלך ת.ז 00000000.
ג. הפקדה כספית בסך של 5,000 ₪ כל אחד.
2. מעצר בית: החשודים ישהו במעצר בית מלא לתקופה של 14 יום בביתם של הערב, ברח' **** 11 ***** (החשוד1), הרכס 83 מעלה אדומים (החשוד 2) ובפיקוחם של מי מהערבים.
3. איסור יצירת קשר: נאסר על החשודים ליצור קשר עם המתלונן/ת ועם המעורבים האחרים בפרשה, כולל איסור ליצור קשר טלפוני ואיסור ליצור קשר עקיף, וזאת לתקופה של 30 יום.
לא ימלא החשודים אחר תנאי השחרור, יובאו בפני שופט תורן מחר, לא יאוחר מהשעה 12:00.
השחרור יכול להיעשות בתחנת המשטרה. המשטרה תאפשר לחשוד 5 שיחות טלפון על מנת לארגן את הערבויות.
אני מזהיר את החשוד כי כל הפרה של איזה מתנאי השחרור, בנוסף להיותה עבירה פלילית בפני עצמה, תביא לחילוט הפקדון ולמימוש הערבויות וכן עלולה להביא למעצרו המיידי בכפוף לכל דין.
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
רפי ארניה , שופט |
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
5
ניתן בזאת צו עיכוב ביצוע עד השעה 22:00.
ככל שתוגש הודעה בכתב למזכירות בית המשפט אשר תומצא גם לסנגורים עד לשעה זו, על כוונה להגיש ערר, כי אז יוארך צו עיכוב הביצוע עד למחר בשעה 13:30.
ניתנה והודעה היום ח' סיוון תשע"ו, 14/06/2016 במעמד הנוכחים.
|
רפי ארניה , שופט |
