מ"י 34028/10/15 – מדינת ישראל נגד חן יאיר ברמי
בית משפט השלום בטבריה |
||
בפני כב' השופט ניר מישורי לב טוב |
מ"י 34028-10-15 מדינת ישראל נ' ברמי |
|
|
20 אוקטובר 2015 |
|
1
בעניין: |
|
|
מדינת ישראל
|
המבקשת |
נגד
|
|
חן יאיר ברמי
|
החשוד |
#1#>
נוכחים:
מטעם המבקשת רס"מ תאיר דגש
מטעם החשוד הובא. ע"י עו"ד איאד חליחל
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפניי בקשה שניה להארכת מעצרו של החשוד למשך 4 ימים בגין חשד לביצוע עבירות של פגיעה בפרטיות והטרדה באמצעות מתקן בזק.
לאחר עיון בבקשה ובחומר החקירה אשר הונח בפניי, וכן בדוח הסודי שסומן על ידי במ/2, נחה דעתי כי קיימת בתיק החקירה תשתית ראייתית הקושרת את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו במידה המקימה חשד סביר שהחשוד ביצע את העבירות המיוחסות לו. הכל בהתייחס לשלב הראשוני בו מצויה החקירה. בהחלטתי מאתמול להורות על הארכת מעצרו של החשוד ב24 שעות בלבד נתתי דעתי כי עדות המתלוננת כללית ואינה מגובה בשלב זה בראיות מוצקות. מעיון בתיק החקירה כיום עולה כי המשטרה ביצעה מספר רב של פעולות חקירה אשר בעטיין התחזק החשד הסביר כנגד החשוד בגין המיוחס לו.
2
שוכנעתי מחומר החקירה שנאסף עד כה כי קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור החשוד, בשלב זה, יביא לשיבוש הליכי החקירה וזאת בשים לב לחשדות המיוחסים לחשוד ופעולות החקירה שמבקשת המשטרה לבצע בזמן הקרוב ושבידי החשוד יכולת להשפיע על פעולות אלו באם ישוחרר. במיוחד אמורים הדברים בפעולות מס' 2,3,4,5 למסמך הפעולות המתבקשות במ/2.
עוד שוכנעתי כי קיים יסוד סביר לחשד כי שחרור החשוד בשלב זה יסכן בטחון המתלוננת לאור מהות העבירות המיוחסות לחשוד ונסיבות ביצוען ובשעה שלחובת החשוד הרשעות קודמות בגין עבירות תקיפת בת זוג ואיומים. מסוכנות זו מתגרת על רקע החשש כי החשוד מונע מאובססיביות כלפי המתלוננת אותה טוען בחקירתו כי אוהב ולאור תגובתו בחקירה כי כואב לו לראות את החשודה מתחילה בקשר רומנטי חדש.
שוכנעתי בקיומן של עילות המעצר המפורטות בסעיף 7 לבקשה.
כנדרש על פי סעיף
החקירה בתיק זה בראשיתה , בתיק בוצעו פעולות חקירה רבות למדי מאז נפתחה החקירה ודרושות פעולות חקירה נוספות להגעה לחקר האמת בתיק זה, תוך שנתתי דעתי כי מדובר בעבירה מתמשכת שיש בה כדי להטיל מורא ולהטריד המתלוננת הגם שאינה מלווה באלימות פיסית או מילולית.
עם זאת איני מוצא כי דרושים לשם כך מלוא הימים המבוקשים.
אשר על כן, אני מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד יום 22/10/15 שעה 12:00.
קצין משטרה, ממונה בתחנה, רשאי לשחרר את החשוד במועד מוקדם יותר באם תסתיים החקירה.
ניתנה והודעה היום ז' חשוון תשע"ו, 20/10/2015 במעמד הנוכחים.
3
|
ניר מישורי לב טוב , שופט |
