מ"י 3114/07/14 – מדינת ישראל נגד מרעי עודה
בית משפט השלום בנצרת |
||
מ"י 3114-07-14 מדינת ישראל נ' עודה
|
|
02 יולי 2014 |
1
|
בפני כב' השופטת עדי במביליה - אינשטיין
|
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
מרעי עודה
|
||
נוכחים:
מטעם המבקשת - מר באדר עאטף
החשוד - הובא וע"י ב"כ עו"ד מוסטפא אבו-אחמד
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
זוהי בקשה להארכת מעצרו של החשוד ב - 7 ימים וזאת לאחר שנטען כי קיים חשד סביר כי החשוד עבר עבירות של גרימת חבלה חמורה ואיומים כלפי אביו.
ב"כ המבקשת צמצם את הבקשה באופן שהארכת המעצר המבוקשת הינה עד יום ו'.
מעיון בבקשה ובחומר החקירה כפי שהונח בפני, נוכחתי כי קיימת תשתית ראייתית הקושרת את החשוד לביצוע העבירות המיוחסות לו וכי קיים חשד סביר כי החשוד עבר את העבירות דנן.
קיים יסוד סביר לחשש כי שחרור החשוד יביא לשיבוש הליכי החקירה או המשפט או יביא לפגיעה בראיות בדרך אחרת וכן קיים יסוד סביר לחשש כי החשוד יסכן את ביטחון הציבור ואת בטחונו של אדם באם ישוחרר.
החקירה בתיק זה טרם הסתיימה ומן הדין בשל החשש האמור, לאפשר למשטרה לסיימה ללא הפרעה.
2
במסגרת המסמך מ/1 הוצגו בפניי פעולות חקירה שבדעת המשטרה לבצע בימים המבוקשים ושוכנעתי כי בהתייחס לרוב הפעולות לא ניתן לבצען אלא כאשר החשוד נתון במעצר. למרות גילו הצעיר של החשוד, שחרורו בשלב דיוני זה, אף בתנאים מגבילים, לא ישיג את תכלית המעצר. יצוין כי לפי חומר החקירה מדובר בהתנהגות אלימה, חוזרת ונשנית וכי התנהלותו אינה מתמקדת רק באביו של החשוד.
לאור גילו של החשוד ועמדת נציג המבקשת, כמו גם לאור ההשלמות המבוקשות, הנני מורה על הארכת מעצרו של החשוד עד ליום 4.7.14 בשעה 11:00.
אם תסתיים החקירה קודם למועד זה, בהתאם לסעיף
ניתנה והודעה היום ד' תמוז תשע"ד, 02/07/2014 במעמד הנוכחים.
|
עדי במביליה - אינשטיין, שופטת |
