מ"י 21830/06/16 – מדינת ישראל נגד יאיר מהרט
בית משפט השלום באשקלון |
||
מ"י 21830-06-16 מדינת ישראל נ' מהרט
|
|
09 יוני 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופטת ענת חולתא |
|
|
המבקשת |
מדינת ישראל
|
||
נגד |
|||
המשיב |
יאיר מהרט
|
||
וכחים:
נציג המבקשת רס"ב פוליאקובסקי ולדימיר
המשיב הובא באמצעות שב"ס וב"כ עו"ד ענת אסידו תורג'מן
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
לפניי בקשה ראשונה להארכת מעצרו של המשיב לצרכי חקירה. המשיב נעצר ביום 8.6.16 בשעה 14:29 בחשד לביצוע עבירות של איומים היזק לרכוש אי נקיטת צעדי זהירות בחיה ותקיפה, הבקשה היא להארכת מעצר המשיב ב - 5 ימים.
2
לאחר שבחנתי את הבקשה, עיינתי בתיק החקירה ושמעתי את טיעוני הצדדים שוכנעתי, כי קיים חשד סביר הקושר את המשיב למיוחס לו בבקשה.
אציין כי לו הוגשה הבקשה בגין הארוע התרחש עובר להגעת השוטרים למקום אפשר והיה מקום לשקול במקרה זה את שחרור המשיב לחלופה מתאימה. יחד עם זאת המסמכים שסומנו בתיק החקירה מב/2 עד מב/6 בקשר להתנהלות המשיב מרגע הגעת השוטרים למקום מוסיפה נופך מטריד מאוד של מסוכנות המשיב, של התנהגות אלימה חסרת שליטה ועל פי אינדיקציה בתיק הדבר נעשה על רקע של שימוש יתר באלכוהול.
בנוסף קיים במקרה זה חשש לשיבוש ההליכים בקשר לפעולות 1,5, ו-8 .
מכלול הנסיבות העולה מהתיק מלמד כי יש לאפשר ליחידה החוקרת להשלים את הארועים כאשר המשיב נתון במעצר ולאחר מכן לגבש את עמדתה בקשר להמשך ההליכים.
מצופה מהיחידה החוקרת אכן לנצל היטב את ימי המעצר המבוקשים.
לאור זאת אני מאריכה את המעצר עד ליום 13.6.16 בשעה 13:30
היה ויהיה צורך בקיום דיון נוסף , הוא יתקים בשעה 10:30 .
ככל שהמבקשת תסיים את החקירה ולא תגיש בקשה נוספת להארכת המעצר, תתאם את הדבר עם ב"כ המשיב ואם יהיה צורך בשינוי שעת הדיון תודיע על כך לב"כ המשיב ותמסר הודעה לבית המשפט.
יש לאפשר הכנסת ציוד אישי למשיב בהתאם לנהלי שב"ס.
זכות ערר כחוק לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
ניתנה והודעה היום ג' סיוון תשע"ו, 09/06/2016 במעמד הנוכחים.
3
|
ענת חולתא , שופטת |
הוקלד על ידי ספנייב קטרינה
