מ"י 18677/05/16 – מדינת ישראל נגד א א
בית משפט השלום בראשון לציון |
||
מ"י 18677-05-16 מדינת ישראל נ' א
|
|
11 מאי 2016 |
1
|
|
|
לפני כבוד השופט עמית מיכלס |
|
|
המבקשים |
מדינת ישראל
|
||
נגד
|
|||
החשוד |
א א
|
||
נוכחים:
נציג המבקשת רס"ב יוחנן אורן
החשוד באמצעות שב"ס
ב"כ החשוד עו"ד לירן פרידלנד סנגוריה ציבורית
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
מורה על איחוד הדיון בתיק זה ביחד עם מ"י 19605-05-16.
ניתנה והודעה היום ג' אייר תשע"ו, 11/05/2016 במעמד הנוכחים.
|
עמית מיכלס , שופט |
2
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
בפתח ההחלטה אבהיר ש
מדובר בבקשה שניה להארכת מעצרו של החשוד לצורכי חקירה בכל אחד מתיקי החקירה.
החשוד נעצר ביום 8.5.16 בחשד לביצוע עבירה של גניבת רכב, שימוש ברכב ללא רשות, נהיגה פוחזת, נהגיה תחת השפעת סמים ונהיגה ללא רשיון נהיגה. יום לאחר מכן נעצר גם בגין עבירת הצתת רכב מנועי במזיד ופריצה לרכב לאחר שהודה בחקירתו בביצוע מעשה זה.
מעצרו של החשוד הוארך בשני התיקים עד היום על מנת לאפשר ליחידה החוקרת להשלים את החקירה לאחר שנמצא שקיים חשד סביר הקושר את החשוד למיוחס לו. יצויין שהחשוד מודה בביצוע המעשים, מסר פרטים מוכמנים ובתיק החקירה אף ראיות נוספות המבססות חשד סביר בעוצמה גבוהה ביותר נגדו.
כמו כן בתיק החקירה מסמך של המעבדה לטוקסיקולוגיה ופרמקולוגיה קלינית לפיה נמצאו סמים מסוכנים מסוגים שונים בגופו של החשוד.
נגד החשוד קמה עילת מעצר סטטוטורית של מסוכנות. כמו כן, לחובתו 9 הרשעות קודמות, בין השאר גם בעבירות של הצתה, עבירות רכוש בקשר לרכב, עבירות סמים, עבירות נשק, אלימות והפרת הוראה חוקית.
בגין מעשיו אלו הושתו על החשוד עונשי מאסר לתקופות שונות. כמו כן, תלוי ועומד נגדו מאסר מותנה בר הפעלה.
היחידה החוקרת מבקשת לבצע עוד מספר פעולות חקירה המפורטות בבמ/1 בכל אחד מהתיקים.
3
אשר על כן, ועל מנת לאפשר ליחידה החוקרת להשלים את החקירה מורה על המשך מעצרו של החשוד עד ליום 16.5.16 שעה 14:00.
ככל שהמשטרה תבקש להאריך את מעצרו של החשוד פעם נוספת הוא יובא לבית המשפט עד השעה 12:00.
היחידה החוקרת תדאג להעביר את תיק החקירה מבעוד מועד ולא יאוחר מיום 16.5.16 בשעה 12:00 לידי יחידת התביעות הרלוונטית על מנת שככל שתהינה השלמות חקירה נוספות ניתן יהיה לבצען בתוך פרק הזמן הנדחה.
אני רואה בחומרה רבה את העובדה שחרף שתי החלטות שניתנו בעניינו של החשוד לא הועבר החשוד לבדיקה פסיכיאטרית בכל הנוגע לאפשרות השמתו במעצר.
לפיכך, מורה לפסיכיאטר המחוזי לבדוק את החשוד
בדיקה ראשונית לצורך בחינת כשירותו למעצר, זאת מתוקף סמכותי לפי סעיף
בנסיבות העניין יועבר החשוד בהקדם האפשרי ולא יאוחר מ - 24 שעות לבדיקה פסיכיאטרית. ככל שלא ניתן יהיה לבצע את הבדיקה אלא בתנאי אשפוז, תתבצע הבדיקה בתנאי אשפוז על פי שיקול דעת הפסיכיאטר המחוזי ובמקום שיקבע על ידו. ככל שבדיקת החשוד תסתיים והפסיכיאטר המחוזי יסבור שניתן להחזיר את החשוד למעצר הוא יוחזר לבית המעצר.
הפסיכיאטר המחוזי יואיל להכין חוות דעת אודות החשוד עד לדיון הבא.
ככל שהחשוד יוחזר לרשות שב"ס הוא יהיה בתנאי השגחה נוכח מצבו הנפשי.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה לפסיכיאטר המחוזי.
שב"ס יספק לחשוד ערכת אסיר.
המזכירות תדאג לאחד תיק זה ביחד עם מ"י 19605-05-16. לאחר שיפתח על ידי ב"כ המבקשת.
4
ניתנה והודעה היום ג' אייר תשע"ו, 11/05/2016 במעמד הנוכחים.
|
עמית מיכלס , שופט |
הוקלדעלידישניבןעזרא
