מ"ת 46504/09/15 – פרקליטות מחוז תל אביב פלילי נגד ס' ה'
בית משפט השלום בתל אביב - יפו |
||
מ"ת 46504-09-15 פרקליטות מחוז תל אביב פלילי נ' ה'(עציר)
|
|
28 אוקטובר 2015 |
1
בפני כב' השופטת נעה תבור |
|
מ"ת 46500-09-15 |
המבקשת |
פרקליטות מחוז תל אביב פלילי
|
נגד
|
|
המשיב |
ס' ה' (עציר)
|
נ ו כ ח י ם :
ב"כ המבקשת : עו"ד גלילי
ב"כ המשיב : עו"ד איה שריק
המשיב הובא ע"י השב"ס מבי"ח "אברבנאל"
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
עיינתי בתיק החקירה ומצאתי כי קימות ראיות לכאורה למיוחס בכתב האישום. הראיות מבוססות על הודעת קלר קורבוס, הודעת רזיאל דגמי, הודעת שמואל דגמי.
הצדדים מסכימים בדבר הפסקת הליכים ואשפוזו של המשיב לפי סע' 15(א) לחוק בטיפול בחולי נפש. הצדדים נחלקים בשאלת משך האשפוז המרבי. כל אחד מהצדדים תמך טענותיו בהחלטות של הערכאות השונות ואכן קיימות החלטות סותרות.
2
מקובלת עליי עמדת הסנגוריה, כי לביהמ"ש הנכבד שיקול דעת בשאלת האשפוז המרבי, כך לשון החוק וכך גם ההיגיון מחייב. השאלה היא מתי יש לעשות שימוש בשיקול דעת זה ומהן הנסיבות שיהיה בהן להפחית מהתקופה הקבוע לצד סעיף העבירה. בהקשר זה יש לזכור צו טיפול איננו בבחינת ענישה והשיקולים שונים ורואים לנגד עיניהם תכלית שונה. בהחלטות ביהמ"ש המחוזי התומכות בעמדת ההגנה מצא ביהמ"ש חוסר הלימה בין נסיבות המקרה, העבירה המיוחסת ומשך האשפוז המרבי. במקרה שבפניי לצד העבירה קבוע עונש מאסר לתקופה של 3 שנים, לא מדובר בפרק זמן שאיננו פרופורציונאלי למעשה ולנסיבותיו של המשיב. מכל מקום יש מקום לחזור ולהדגיש כי מדובר במשך אשפוז מרבי וככל שהפסיכיאטר ימצא לנכון, יוכל להסתפק בתקופת אשפוז קצרה מזו, הכל כאמור בחוק.
במסגרת סמכויותיי על פי סעיף 170 לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב) תשמ"ב - 1982 ועל פי סעיף 15 (א) לחוק לטיפול בחולי נפש תשנ"א - 1991, נוכח חוות הדעת הפסיכיאטרית, אשר עולה ממנה כי המשיב אינו כשיר כיום לעמוד לדין, וכן לנוכח עמדת הצדדים, אני מורה כדלקמן:
1. ההליכים בתיק העיקרי נגד הנאשם יופסקו;
2. הנאשם יאושפז במקום עליו יורה הפסיכיאטר המחוזי, לאחר שנמצא כי קיימת מסוכנות ומצבו מצריך אשפוז;
3. תקופת האשפוז המירבית היא על פי סעיף 452 לחוק העונשין מדובר בפרק זמן מירבי של 3 שנים.
4. הפסיכיאטר המחוזי מתבקש להודיע לסניגוריה הציבורית ולפרקליטות מחוז ת"א, על מועד הבאת הנאשם בפני הועדה הפסיכיאטרית.
עפ"י לשון החוק ניתן לנקות ממשך האשפוז המרבי תקופה שהיה המשיב מאושפז לפי סע' 16 לחוק לטיפול בחולי נפש. במקרה שבפניי לא הייתה תקופה כאמור, שכן מדובר בפרק זמן שהוקדש לצורך הסתכלות ועד לבירור שאלת המעצר והכרעה בה.
3
המזכירות תשלח עותק החלטה זו לפסיכיאטר המחוזי ולסניגוריה הציבורית. תשומת הלב מופנית לכך שהמשיב מבקש להיות מיוצג על ידי עורך דין בהליכים בפני הועדה על פי חוק הטיפול בחולי נפש.
ניתנה והודעה היום ט"ו חשוון תשע"ו, 28/10/2015 במעמד הנוכחים.
|
נעה תבור , שופטת |
