מ"ת 35063/04/13 – איסלאם עזאיזה,מוחמד יוסף (עציר) נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בנצרת |
||
מ"ת 35063-04-13 מדינת ישראל נ' עזאיזה ואח'
|
|
10 יולי 2014 |
1
|
35007-04-13 |
בפני כב' הנשיא יצחק כהן
|
המבקשים |
1.איסלאם עזאיזה 2.מוחמד יוסף (עציר) |
נגד
|
|
המשיבה |
מדינת ישראל |
נוכחים:
מטעם המבקש מס' 1 : בעצמו ועו"ד נוג'ידאת
מטעם המשיבה: עו"ד צביקה אברמוביץ
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
ביום 9.6.14 לאחר הליכים קודמים, כפי ביטויים בפרוטוקול, נבחן המעביד נשוא בקשת הנאשם לצאת לעבודה.
אפתח ואומר כי, אמת נכון הדבר, מדובר בדחיות חוזרות ונשנות, רובן ככולן ביוזמת הנאשם בהליך העיקרי כאשר היום אנו במצב עובדתי על פיו קיימת הכרעת דין. הנאשם הודה והורשע וכפי שהודיע ב"כ המשיבה עניינו קבוע ליום 21.9.14 לקבלת תסקיר משלים וטיעון לעונש.
דומה שאין חולק על חומרת העבירות. כך גם כך באשר להיבט השלילי בתסקירים הקודמים. עם זאת, לא ניתן להתעלם מגילו הצעיר של הנאשם (יליד 6.1.93). ההתרשמות החיובית מהמעביד כפי שהתייצב בפניי ועד לקבלת תסקיר שירות המבחן כפי החלטתי.
התסקיר המעודכן להיום מדבר על השתלבות הנאשם בקבוצה טיפולית וקבלת אחריות, כי המעביד אכן ראוי ומבין את מעשיו של הנאשם ומבקש לסייע לו, תוך ציון שעות העבודה והבנת התפקיד.
בנסיבות אלה ובהמשך לדיון מיום 9.6.14, אני נעתר לבקשה, זאת כפוף לאמור להלן:
2
א. כל הקביעות נשוא שחרורו של המשיב, יעמדו בעינם, למעט הנדרש בצאתו לעבודה, זאת בימים א' עד ה', החל מהשעה 06:00 ועד השעה 17:00.
המעביד מר פראיירה, יאסוף את הנאשם ממקום מעצר הבית, יפקח עליו במהלך כל העבודה באופן אישי ויחזירו בתום העבודה ממקום העבודה למעצר הבית, במסלול הקצר ביותר וללא עצירות.
מקום בו לא תהיה עבודה באותו יום כפי העולה מהתסקיר, יישאר הנאשם במעצר בית מלא, על פי ההחלטה המקורית.
ב. האמור לעיל כפוף כפי שכבר ציינתי בהחלטה מיום 9.6.14 להפקדת סך 10,000 ₪ במזומן על ידי הנאשם וחתימת המעביד על ערבות ע"ס 10,000 ₪.
ג. המשטרה תהיה רשאית לפקח על ביצוע וקיום עבודת הנאשם במסגרת הנ"ל, מעבר לפיקוח במקום מעצר הבית.
ד. הנאשם, כדי להסיר ספק, ימשיך להיות בפיקוח הוריו על פי תנאי המעצר בהחלטה המקורית.
ניתנה והודעה היום י"ב תמוז תשע"ד, 10/07/2014 במעמד הנוכחים.
|
יצחק כהן-נצרת, נשיא |
