מ"ת 31065/09/15 – פסיכיאטר מחוזי – מרכז נגד מדינת ישראל,ע' א' כ' מ'
בית משפט השלום בפתח תקווה |
|
|
|
מ"ת 31065-09-15 מדינת ישראל נ' מ'(עציר)
תיק חיצוני: 409458/15 |
1
|
מספר בקשה:2 |
||
בפני |
כבוד השופט, סגן נשיאה חגי טרסי
|
||
מבקשים |
פסיכיאטר מחוזי - מרכז
|
||
נגד
|
|||
משיבים |
1. מדינת ישראל 2. ע' א' כ' מ' (עציר)
|
||
החלטה |
לפני בקשת בית החולים "שלוותה", להורות "על ליווי איש משטרה לאורך משך כלל צו ההסתכלות", בשל התנהגותו התוקפנית של עציר שנשלח על ידי ביהמ"ש (כב' השופטת גרינברג) להסתכלות פסיכיאטרית בתנאי אשפוז.
לאחר שנתתי דעתי לאמור בבקשה, הרי מבלי להקל ראש כלל ועיקר בקשיים עמם נאלץ בית החולים להתמודד כתוצאה מהתנהגותו הפרועה של העציר, לא ברור מקור סמכותו של בית המשפט להורות למשטרה להציב בבית החולים דרך קבע שוטר, לצורכי פיקוח על אותו עציר.
בנסיבות אלה, הבקשה נדחית, אך על משטרת ישראל תבוא הברכה אם תיתן דעתה לקשיים המפורטים בבקשה, ותסייע ככל שיידרש לצוות בית החולים, במסגרת הסמכויות המוקנות לה בדין.
2
עוד אני מוצא לנכון להפנות תשומת לבה של הרופאה החתומה על הבקשה להוראות סעיף 34 לחוק טיפול בחולי נפש, המסמיך רופא בבית החולים להורות על אמצעי כפיה לזמן מוגבל, על מנת למנוע סיכון לחולה מאושפז או לזולתו.
העתק יועבר לב"כ הצדדים, לבית החולים "שלוותה", לפסיכיאטרית המחוזית ולמפקד משטרת כפר-סבא.
ניתנה היום, ח' תשרי תשע"ו, 21 ספטמבר 2015, בהעדר הצדדים.
