מת (נצרת) 45138-04-25 – שב"ס – צפיה בתיקים נ' מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי בנוף הגליל-נצרת |
|
|
|
מ"ת 45138-04-25 מדינת ישראל נ' פלדמן(עציר)
תיק חיצוני: פמ"צ 1388/25 |
|
מספר בקשה:5 |
||
לפני |
כבוד השופטת רננה גלפז מוקדי
|
||
מבקש |
שב"ס - צפיה בתיקים |
||
נגד
|
|||
משיבים |
1. מדינת ישראל 2. דמיטרי פלדמן (עציר) |
||
|
|||
החלטה
|
הבקשה הועברה לטיפולי במסגרת תורנות.
המבקש עותר להחלטה שיפוטית לפיה האחריות על אבטחת המשיב 2 תועבר לבית חולים שער מנשה" ובסיום האשפוז, יילקח ויוחזר לאחריות שב"ס.
כפי שכבר נכתב לא פעם, סידורי אבטחת עצורים אינם נתונים לאחריותו או להחלטתו של בית המשפט.
פקודת בתי הסוהר מתייחסת לסוגית אשפוזו של אסיר ומסמיכה את הרופאים ואת העובדים למנוע בריחת אסיר הנתון בטיפול בבית החולים, כמו גם את מנהל בית סוהר לקבוע אמצעים מיוחדים לביטחונו של אסיר שנמצא בטיפול. מכאן, והדברים כבר נכתבו לא פעם, שסוגיית אבטחת העצור נתונה לאחריות בית החולים ואילו מקום בו קיימות נסיבות המצדיקות זאת, רשאי מנהל בית סוהר לנקוט באמצעים מיוחדים ביחס לשמירה על העצור. נדמה כי הדברים יפים גם לעצור.
עניין אבטחת העצור אינו נתון לסמכות בית המשפט. התנאים בהם יוחזק עצור נתונים להחלטת בית החולים ושב"ס, על פי הנתונים אשר מצויים בידיהם והשיקולים המקצועיים השונים כמו למשל שיקולים מודיעיניים ואחרים. בית המשפט אינו מכיר ולא אמור להכיר את שיקולי האבטחה של כל אסיר או עצור, עניין זה נקבע ומוכרע על ידי גורמי המקצוע הרלוונטיים.
לא מצאתי בטענות המפורטות בבקשה כדי לשנות מן האמור ועל כן אני מורה על דחיית הבקשה.
ניתנה היום, כ"ה תמוז תשפ"ה, 21 יולי 2025, בהעדר הצדדים.
