מת (חדרה) 11659-12-24 – מדינת ישראל נ' דועא גרבאן
מ"ת (חדרה) 11659-12-24 - מדינת ישראל נ' דועא גרבאןשלום חדרה מ"ת (חדרה) 11659-12-24 מדינת ישראל נ ג ד דועא גרבאן בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחדרה [04.08.2025] כבוד השופטת סיגל דבורי החלטה
בפניי בקשה להתיר שהיית המבקשת במסגרת שיקומית "בהתאם לתנאי המקום" וכן לפתיחת חלונות למטרת השתתפות המבקשת בקורס פרונטאלי ללימוד השפה האנגלית.
המבקשת שוהה מזה שלושה וחצי חודשים בתנאי מעצר בית מלא בחלופת מעצר שיקומית, "אופק נשי" בחיפה (להלן: "המסגרת").
כעולה מדיון אשר התקיים בפני בעניינה ביום 20.07.25, שוהה המבקשת במסגרת תוך שהינה משתפת פעולה באופן מלא. הדיון התקיים בהתאם לבקשה לעיון חוזר בהחלטתי מיום 24.03.2025 בה הוריתי על העברתה למסגרת הנ"ל בתנאי מעצר בית מלא. מבוקש להורות כי השהייה תהא על עפי "תנאי המקום" דהיינו - הרשאה להשתתף בפעילויות מחוץ למסגרת, כגון התאווררות לצרכי צעידה/סידורים אישיים וכיוצב'.
עו"סית מטעם המסגרת נחקרה על ידי ב"כ המשיבה והצדדים הגיעו להסכמה בדבר מתווה דיוני לפיה החלטה תינתן לאחר קבלת עמדת המשיבה, ללא צורך בקיום דיון נוסף במעמד הצדדים.
בנוסף הוגשה ביום 31.07.2025 בקשה מטעם המבקשת, להתיר לה לצאת את המסגרת למטרת השתתפות פרונטאלית בשיעורי אנגלית. עפ"י המסמך המצורף לבקשה, עתידים להתקיים חמישה שיעורים במועדים 17.08.25, 24.08.25, 31.08.25, 07.09.25, 14.09.25 כולם בימי ראשון בין השעות 10:00 - 12:00 ב"המכללה", בית ספר חברתי למען נשים החוזרות למעגל העבודה.
|
|
במענה מיום 03.08.2025 מתנגדת המשיבה למבוקש. נטען כי מדובר בבקשה מהותית לשינוי תנאי המעצר, נטען כי אין כל מנגנון קבוע או ברור אשר לשעות/ימים/זמנים בהם מבוקש לצאת את המסגרת. נטען כי אין בתי המשפט מאפשרים יציאה או חלונות התאוורות אלא באופן מבוקר ובהתאמה לתכנית מובנית המאפשרת פיקוח ראוי.
אין בתגובת המשיבה כל התייחסות לקורס שיעורי האנגלית בהתאם לפירוט הנקוב לעיל, זאת על אף כי הבקשה הוגשה בטווח הזמנים הנתון להגשת תגובה ויש בה משום בקשה מפורטת מעבר לבקשה הכללית. עוד יואר כי המשיבה ציינה בהגינותה כי לראייתה שילוב המבקשת באפיק שיקומי הנו חיובי ואין ברצונה לפגוע באותה התקדמות מבורכת.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים בדעתי להיעתר לבקשה באופן הדרגתי ועל כן - חלקי.
אכן, מקובל להורות על שהייה בהתאם לכללי המסגרת ולא אחת נעתרים בתי המשפט לבקשות לעיון חוזר שעניינן שינוי בתנאים כאמור. זאת, על מנת לאפשר מיקסום שילוב מטופל בפעילויות המסגרת ולהקל על המסגרת את ניהול ענייני החוסה כמו גם לאפשר הבניית אמון נוסף בין החוסה למסגרת ולבחון מרחב אמון בו.
סבורני כי טרם בשלה העת להיעתר למתן הרשאה בלתי מוגבלת כמבוקש, שכן מחד, אמנם השתלבה המבקשת באופן מלא במסגרת השיקומית וכאמור בהחלטתי מיום 24.03.25 - שיקומה של המבקשת מונח בבסיס האינטרס הציבורי אך לצד זאת שוהה המבקשת במסגרת תקופה קצרה יחסית, בת שלושה וחצי חודשים. בהינתן עברה התעבורתי המכביד עד מאוד והמסוכנות הגבוהה מחזרתיות עבריינית בתחום התעבורה, יש לטעמי להבנות את האמון במבקשת במשורה ובהדרגתיות ואילו מתן הרשאה לשהייה בתנאי המסגרת אשר תאפשר יציאתה בלא ליווי בתדירות שאינה מובנית ואין עליה פיקוח - מוקדמת מדי.
יחד עם זאת יש בדעתי להיעתר לבקשה לשילובה בשיעורי לימוד האנגלית שכן מדובר במועדים ושעות מפורטים, המבקשת תשהה במכללה ויש במסגרת הלימודית המוצעת וודאות ופיקוח עליה. לא כל שכן, יש בלימודים הנ"ל כדי לקדם את האפיק השיקומי.
אשר על כן אני מורה על פתיחת חלונות למטרת השתתפות המבקשת בלימודים פרונטאלים באנגלית במכללה בתאריכים 17.08.25, 24.08.25, 31.08.25, 07.09.25, 14.09.25 בין השעות 09:00 - 13:00 (על מנת לאפשר הגעה וחזרה).
מובהר כי יש לפקח על המבקשת עם צאתה ולאחר שובה ואף לבדוק הגעתה במועד ושהייתה במסגרת הלימודית במהלך שעות הפעילות. החובה מוטלת על עו"ס המסגרת והצוות הטיפולי וככל וישנה הפרה - יש לדווח עליה לאלתר למשטרת ישראל.
מובהר כי אין שינוי ביתר התנאים המגבילים אשר נקבעו בהחלטת יום 24.03.25.
|
|
לבקשת המשיבה - ניתן בזה עיכוב ביצוע ההחלטה למשך 48 שעות - דהיינו עד יום 06.08.25 שעה 14:00. ככל ולא יוגש ערר עד המועד והשעה הנקובים - תיכנס ההחלטה לתוקפה.
ההחלטה תומצא לצדדים.
ניתנה היום, י' אב תשפ"ה, 04 אוגוסט 2025, בהעדר הצדדים.
|
