מ"י (ראשון לציון) 31860-12-15 – מדינת ישראל נ' חיים רביבו
|
מ"י (ראשון-לציון) 31860-12-15 - מדינת ישראל נ' חיים רביבושלום ראשון-לציון מ"י (ראשון-לציון) 31860-12-15 מדינת ישראל נ ג ד חיים רביבו בית משפט השלום בראשון-לציון [15.12.2015] לפני כבוד השופט עמית מיכלס ב"כ החשוד עו"ד מיכאל גינציס החלטה
בקשה ראשונה להארכת מעצרו של החשוד לצורכי חקירה.
החשוד נעצר ביום 15.12.15 בשעה 05:00 בחשד לביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע, רישום כוזב במסמכי תאגיד, התחזות כאדם אחר, שיבוש מהלכי משפט, הלבנת הון, מסירת ידיעה כוזבת או דוח או מסמך אחר הכוללים ידיעה כאמור בניגוד לחוק מע"מ, הוצאת חשבונית מס שלא כדין בניגוד לחוק מע"מ וניכוי מס שלא כדין בניגוד לחוק מע"מ וסיוע לאחר להתחמק מתשלום מס, בניגוד לחוק מע"מ.
לאחר שעיינתי בתיק החקירה ובפרט במסמכים אותם סימנתי במ/2, במ/6, במ/7, במ/36 - במ/47, במ/105 ובמ/106, אני סבור שקיים חשד סביר הקושר את החשוד לרוב העבירות המיוחסות לו כאשר אומר כבר עתה שלא מצאתי ביסוס לחשד לעבירה של שיבוש מהלכי משפט. כמו כן, להשלמת התמונה יצויין שמסמכים נוספים אותם סימנתי במ/2 - במ/106 ושלא הוזכרו על ידי לעיל, מבססים חשד בנוגע לחשודים אחרים ולפרשה בכללותה כשהחשוד הוא חלק מרכזי בה.
נגד החשוד קמה עילת מעצר של מסוכנות הנובעת מאופי מעשיו ומחלקו בפרשה כפי שמשתקף במסמכים שסומנו. כמו כן לחובתו של החשוד 3 הרשעות קודמות בין השאר גם בעבירות לפי חוק מע"מ. בעברו הרחוק אף ריצה עונש מאסר שלדבריו בוצעו בדרך של עבודות שרות.
כמו כן, עיון בפעולות החקירה המבוקשות על ידי היחידה החוקרת בבמ/1 מצביע על כך ששחרורו של החשוד עלול לגרום לשיבוש חלק מפעולות החקירה. כאמור, חלקו של החשוד בפרשה כולה ניכר והמסמכים שסומנו על ידי מבססים חשד שכבר בשלב זה ניתן לומר שהוא בעוצמה גבוהה.
|
|
|
לפיכך, אני סבור שעניינו של החשוד דומה יותר לעניינם של שני חשודים אחרים שמעצרם הוארך על ידי עד ליום 27.12.15 מאשר לשני חשודים אחרים שמעצרם הוארך על ידי עד ליום 21.12.15.
ב"כ החשוד ביקש להתחשב בנסיבות אישיות של החשוד ובכלל זה שהוא מטפל בקרוב משחפתו שהוא חולה סרטן. אולם כאמור כפי שנקבע לא אחת גם לפי בית המשפט העליון נסיבות אישיות כשלעצמן אינם יכולות להוות שיקול בלעדי לשחרורו של חשוד ממעצר ויש לשכלל עובדה זו במכלול הנסיבות העומדות בפני בית המשפט. לאור האמור, מורה על המשך מעצרו של החשוד עד ליום 27.12.15 שעה 12:00.
ככל שהמשטרה תבקש להאריך את מעצרו של החשוד פעם נוספת הוא יובא לבית המשפט עד השעה 10:00.
מתיר הכנסת ציוד אישי, בכפוף לנוהלי שב"ס.
ניתנה והודעה היום ג' טבת תשע"ו, 15/12/2015 במעמד הנוכחים.
|




