ה"ת 50276/01/21 – יהלום – היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה נגד תומר כהן
בית משפט השלום בראשון לציון |
ה"ת 50276-01-21 יהלום - היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה נ' כהן |
1
לפני כבוד השופט טל ענר
|
|
המבקשת |
יהלום - היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה
|
-נגד-
|
|
המשיב |
תומר כהן
|
החלטה
|
1. בפניי בקשה להארכת החזקת תפוס. התפוס הוא טלפון סלולרי מתוצרת "סמסונג", והוא נתפס ביום 7.1.2021 מכוח צו שיפוטי במסגרת חקירה כנגד המשיב.
2. המדובר בחקירה משולבת של רשות המיסים, רשות הטבע והגנים ומג"ב, בחשד לסחר אסור באלמוגים, המהווים ערכי טבע מוגנים, ועבירות מס הנובעות מכך. התבקש המשך החזקת הטלפון לצורך מיצוי ראיות מתוכו למשך 30 יום מתום תקופת ההארכה הקודמת, דהיינו - עד ליום 8.3.2021.
3. ביום 23.2.2021 התקיים דיון בפניי. בדיון חזרה המבקשת על בקשתה ואילו המשיב התנגד להמשך החזקת הטלפון בידי היחידה החוקרת.
2
4. ב"כ המשיב העלה בדיון טענה לפיה מכשיר הטלפון נתפס כתוצאה מראיות שהושגו מתוך מכשיר טלפון אחר שנתפס שלא כדין מידי המשיב בשנת 2019. טענה זו נטענה בכלליות, ונציג רט"ג השיב שגם הטלפון הראשון נתפס כדין מכוח צו שיפוטי. מכל מקום, בפניי הוצג הצו השיפוטי מכוחו נתפס הטלפון הנוכחי, צו שאין עוררין על חוקיותו, וזו המסגרת המשפטית לדיון כעת. אם יחפוץ המשיב בעתיד להעלות את הטענה (בבקשות נוספות להארכת החזקת התפוס, או בתיק העיקרי, אם יהיה כזה) יהיה עליו לבסס עובדתית ומשפטית את טענתו, ואת הקשר בינה לבין תפיסת הטלפון השני והחזקתו.
5. עיינתי בדו"חות סודיים של רשות המיסים (במ/1) ושל רשות הטבע והגנים (במ/2), וכן במסמכים ועדויות מתיק החקירה ושוכנעתי בקיומו של חשד סביר שהמשיב ביצע את העבירות הנטענות. עוד שוכנעתי שבטלפון התפוס יש פוטנציאל ראייתי לקידום החקירה. לטענת המבקשת העתקה פורנזית של המכשיר טרם הושלמה מסיבות טכנולוגיות. המשיב לא סיפק סיסמא - וזוהי זכותו כמובן - אך מימוש הזכות מאריך את מיצוי הראיות מן המכשיר ומצדיק לעת הזו את המשך החזקתו בידי הרשויות. אציין כי התרשמתי שמדובר בחקירה מורכבת, ושהיחידות החוקרות אינן קופאות על שמריהן והחקירה מתקדמת, ואזכיר כי פרק הזמן שחלף מאז תפיסת המכשיר אינו ארוך.
6. סיכומו של דבר, לאור החשד הסביר, הצורך הראייתי והחקירתי ופרק הזמן שחלף מעת התפיסה - הבקשה מתקבלת ותוקף החזקת התפוסים יוארך עד ליום 8.3.2021.
7. חומר שהוגש בדיון ע"י המבקשת יוחזר לה בתיאום עם המזכירות.
ניתנה היום, ט"ו אדר תשפ"א, 27 פברואר 2021, בהעדר הצדדים.
