ה"ת 46878/08/19 – משטרה ירוקה נגד מובילי פרפר בע"מ
בית משפט השלום בחדרה |
1
בפני |
כבוד השופט אהוד קפלן מספר בקשה:3 |
|
מבקשת |
משטרה ירוקה
|
|
נגד
|
||
משיבה |
מובילי פרפר בע''מ
|
|
ה"ת 46878-08-19
החלטה
|
הבקשה המקורית להחזרת התפוסים:
ביום 21/8/2019 הגישה מובילי פרפר בע"מ בקשה להחזרת 3 משאיות אשר לטענתה נתפסו על ידי המשיבה ביום 5/8/2019 במסגרת פשיטה על אתר לאיסוף פסולת שמנוהל על ידי חברת "אייל בן עזרי פינוי פסולת בע"מ" בחשד לביצוע עבירות של השלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים באיו"ש.
בבקשתה טענה המבקשת שביום 5/8/2019 נחקרו שני נהגים שלה ובתום חקירתם נתפסו שתי משאיות וכעבור יומיים נתפסה משאית שלישית.
מנהל המבקשת מר מחמוד מחאג'נה נחקר והכחיש את החשדות המיוחסות לחברה, טען לא בוצעו על ידה עבירות כלשהן ובוודאי שלא באמצעות שימוש במשאיות שנתפסו.
לחילופין טענה המבקשת כי גם אם קמה עילה לתפיסת המשאיות ניתן לשקול את שחרורן בתנאים על מנת שלא לפגוע בקניינה של המבקשת.
כמו כן, נטען כי משאיות אלה נרכשו באמצעות מימון מהלוואות והמשך החזקתן יפגע קשות במבקשת.
ביום 5/9/2019 ולאחר הדיון ניתנה החלטה בהעדר הצדדים לפיה יוחזרו המשאיות בכפוף להפקדת סך של 100,000 ₪ בגין כל אחת ובכפוף לחמית ערבויות ואיסור דיספוזיציה.
בית המשפט המחוזי הפך את החלטתי הנ"ל והורה על השארת התפוסים בידי המדינה - תוך העדפת החשש להישנות עבירות באמצעותם.
2
הבקשה לעיון חוזר:
ביום 13/2/2020 הוגשה בקשה לעיון חוזר מטעם המבקשת להחזרת התפוסים בחלוף 6 חודשים מיום התפיסה וזאת בהעדר הגשת כתב-אישום או בקשה להארכת התפיסה.
ביום 13/2/2020 הגישה המשיבה תגובה לבקשה לפיה ביום 5/2/2020 הוגש כבר כתב-אישום נגד המבקשת ואחרים בת"פ 17296/02/20 והמדינה מבקשת להורות על המשך החזקת התפוסים.
בדיון שהתקיים בפני ביום 26/2/2020 טען ב"כ המבקשת כי כיום - משהתברר שהמשאיות משועבדות וחילוטן בתום ההליך לא יביא לתוצאה שהמדינה מקווה לה - התכלית היחידה לתפיסה היא מניעת עבירות נוספות.
אלא - כך טוען ב"כ המבקשת - כפי שבהליכי מעצר חלוף הזמן יכול שיביא כשלעצמו לשחרור נאשם שנתון במעצר - כך גם לגבי תפוסים.
דיון והכרעה:
אכן - המשאיות משועבדות ואין כיום צפי שחילוטן ימלא את קופת המדינה .
מבחינה זו - שיחרורן כנגד ערובה היה עדיף.
אבל - כפי שהסבירה ב"כ המדינה - העילה העיקרית להמשך התפיסה היא מניעת הישנות עבירות וראה לעניין זה רע"פ 15888/13 עיסא סובחי נ. מ"י.
מבחינה זו חלוף הזמן לא שינה מאומה - וראה לדוגמא רע"פ 15888/13 עיסא סובחי נ. מ"י הנ"ל, רע"פ 69990/10 דדון חזי וציון נ. מ"י - שם בנסיבות דומות נדחתה בקשות להחזרת תפוסים אף ששת החודשים חלפו.
כך נקבע גם ב ע"ח (מרכז) 49745-01-11 מ"י נ. סולטאן - אף בחלוף 11 חודשי החזקה.
סיכומו של דבר - החשש להישנות עבירות נותר בעינו והבקשה להחזרת התפוסים - נדחית.
המדינה תמשיך ותחזיק בתפוסים.
המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, א' אדר תש"פ, 26 פברואר 2020, בהעדר הצדדים.
