ה"ת 42285/04/22 – האני אבו חסונה נגד משטרה ירוקה
בית משפט השלום בראשון לציון |
ה"ת 42285-04-22 אבו חסונה נ' משטרה ירוקה
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כבוד השופט טל ענר
|
|
המבקש |
האני אבו חסונה
|
|
נגד
|
||
המשיבה |
משטרה ירוקה
|
|
|
||
החלטה
|
מידי המבקש נתפסה ביום 18/10/21 משאית, מס' רישוי 239-31-001 (להלן: התפוס).
לאחר שחלפה תקופת התפיסה הסטטוטורית בת 180 יום, עתר המבקש להשבת התפוס. בהיעדר תגובה ניתנה החלטה להשבת התפוס. המשיבה לא הגישה בתוך תקופת התפיסה בקשה להארכתה, אולם לאחר שנודע לה על ההחלטה הנ"ל, עתרה בדיעבד לביטול ההחלטה והארכת התפיסה ב-180 יום מתום תקופת תפיסה קודמת.
הוריתי על עיכוב החלטתי הקודמת לשחרור הרכב וקיימתי דיון במעמד הצדדים.
מעיון בתיק החקירה שוכנעתי כי קיים חשד סביר בעוצמה גבוהה לביצוע עבירות של השלכת פסולת ברשות הרבים. העבירות בוצעו על ידי החשוד תוך שימוש בתפוס. החשד מבוסס על תיעוד ויזואלי של העבירות ושל התפוס בצירוף דו"חות פעולה ומסמכים. לצד החשד קיימת גם עילת תפיסה - לאפשר חילוט במסגרת הליך עתידי, אם יוגש כתב אישום.
2
בהתאם לפסיקת בתי המשפט ניתן במקרים מתאימים להיעתר אף בדיעבד לבקשה להארכת ההחזקה בתפוסים. למרות שדעתי אינה נוחה מהתנהלות המשיבה, שעתרה להארכת ההחזקה בתפוס באיחור, ללא הסבר משכנע - לא מצאתי (בעיקר נוכח חוזקם של החשד ועילת התפיסה) להורות על השבת התפוס ללא כל תנאי רק בשל כך.
עם זאת, ואף זאת בהתאם להלכה הפסוקה, ניתן להשיב את התפוס ב"חלופת תפיסה" שתבטיח את תכלית התפיסה תוך צמצום הפגיעה בקניינו של המבקש.
הביטוי למחדלי המשיבה יינתן בקביעת תנאים מקלים מהמקובל לשחרור התפוס.
לאור האמור, אני מורה כי
המבקשת תחזיר למשיב משאית מס' רישוי 239-31-001, בכפוף לכך שייאסר על המשיב לבצע כל
דיספוזיציה במשאית עד תום ההליכים. להבטחת תנאי זה יחתום המשיב על התחייבות עצמית בסך
75,000 ₪ וכן ימציא ערב צד ג' אשר יחתום על ערבות בסך
25,000 ₪.
ההחלטה תיכנס לתוקף לאחר המצאת הערבויות, או ביום 10/5/22 בשעה 12:00 - על פי המאוחר מבין השניים.
ניתנה היום, ב' אייר תשפ"ב, 03 מאי 2022, בהעדר הצדדים.
