ה"ת 38098/01/16 – גילה פרידמן נגד מדינת ישראל,אשרף סיד אחמד
בית משפט השלום בירושלים |
|
|
|
ה"ת 38098-01-16 פרידמן נ' מדינת ישראל
|
1
בפני |
כבוד השופט דוד שאול גבאי ריכטר
|
|
המבקשת |
גילה פרידמן
|
|
נגד
|
||
המשיבים |
1. מדינת ישראל
|
|
|
||
החלטה |
המבקשת עותרת להשיב לה סך של 270 ₪ שלטענתה נגנבו ממנה ביום 12.1.2016. משטרת ישראל אינה מתנגדת, אך משאירה זאת לשיקול דעת בית המשפט, לנוכח עמדת המשיב, אשרף סיד אחמד, שנחשד בגניבה, לפיה הוא מכחיש את המיוחס לו. לבקשתי הוגש לי תיק החקירה. כמו כן ביקשתי את עמדת המשיב, והוא הודיע, באמצעות המזכירות, כי אין לו התנגדות להשבת הסך הנ"ל למבקשת, ובלבד שיושב לו הכסף שנתפס עליו והוחרם ע"י המשטרה.
2
ברקע הדברים אירוע כייסות מיום 12.1.2016 במהלך נסיעת המבקשת ברכבת הקלה. מחומר החקירה עולה, כי המתלוננת חשה בהתנהגות מוזרה של אדם שנצמד אליה בשעה שעזבה את הרכבת (הודעה שסומנה 1). כשיצאה מהרכבת גילתה כעבור זמן קצר, כי ארנקה נגנב. בני זוג שנסעו ברכבת והיו עדים לגניבה, הזעיקו נוסע אחר, שהתברר, כי הנו מתנדב המשמר האזרחי. השניים הצביעו על המשיב כמי שביצע את הגניבה, והוא עוכב במקום ע"י המתנדב, והועבר בסמוך לאחר מכן לטיפול יחידת סיור שהייתה בקרבת תחנת הרכבת (הודעות המתנדב ובני הזוג סומנו 2-4 בהתאמה). כוח הסיור שעצר את המשיב ביקש מכוח אחר לערוך סריקה באותו קרון, ובסריקה זו נמצאה ארנקה של המתלוננת כאשר ממנו חסרים סך של 270 ₪ וכסף קטן (מזכר שסומן 7). על-סמך התעודות המזהות שהיו בארנק, אותרה המתלוננת ע"י המשטרה, ובו-ביום סרה לתחנת המשטרה למסור עדותה ולקבל לידיה חזרה את הארנק, למעט סכום הכסף הנ"ל (מזכר שסומן 8).
לא למותר לציין, כי בעת מעצרו של המשיב הוא נתפס כשבכליו סך של 530 ₪, כשמתוכם "270 ₪ שקל זרוק בתוק השקית" (דו"ח פעולה שסומן 6). באותו מזכר צוין, כי נתפסו "2 שטרות של 100 שקל. 1 שטר של 50 שקל. 4 שטרות של 20 שקל" (שם). על-פי חומר החקירה, הן מתנדב המשמר האזרחי והן בני הזוג שהיו ברכבת בעת ביצוע הכיוס, טענו כי המשיב החזיק בשקית קופת חולים כזו שנתפסה עליו. בנוסף ציינה המבקשת בעדותה, כי הסכום שהיה בארנק עמד על 270 ₪ - "שטרות כסף בסכום של כ-270 ₪, בשטרות האלה: שני שטרות של 100 ₪, שטר של 20 ₪ ושטר אחד של 50 ₪" (העדות סומנה 1, ש' 25-26). כאמור, המשיב מכחיש כי היה מעורב בדבר.
לנוכח חומר הראיות שפורט לעיל, ניתן להגיע
לכלל מסקנה, כי הסכום שהשבתו מבוקשת, דהיינו
270 ₪, אכן שייכים למבקשת, ויש להשיבם לה אותם.
הואיל ואין טענות של המבקשת או של המשיבה ביחס ליתרת הסך של 260 ₪ שנתפסו על המשיב - וכאמור, נתפס עליו סכום במזומן שהיה מחולק בין השקית (270 ₪) לבין 260 ₪ שהיו בארנקו (ר' דו"ח פעולה שסומן 6) - הרי שאין מניעה להשיב סכום זה למשיב, שכן לא נטען כי סכום זה הושג בעבירה.
לפיכך, אני מורה למשטרה להשיב למבקשת סך של 270 ₪, ולמשיב סך של 260 ₪.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים ותדאג להשבת תיק החקירה למשטרה.
זכות ערר כחוק.
ניתנה היום, כ"ד שבט תשע"ו, 03 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.
