ה"ת 2414/06/22 – שאדן בדרייה,גהאד בדרייה נגד תחנת משטרה – פתח תקווה,שרון בן כליפה,הזעקה האחרונה שמירה ומיגון בע"מ
בית משפט השלום בפתח תקווה |
|
|
|
ה"ת 2414-06-22 בדרייה ואח' נ' תחנת משטרה - פתח תקווה ואח'
תיק חיצוני: |
1
בפני |
כבוד השופט עמית שמעון שטיין
|
|
מבקשים |
1. שאדן בדרייה 2. גהאד בדרייה
|
|
נגד
|
||
משיבים |
1. תחנת משטרה - פתח תקווה 2. שרון בן כליפה 3. הזעקה האחרונה שמירה ומיגון בע"מ
|
|
החלטה
|
||
1. זו בקשה להחזרת תפוס - אופנוע מסוג ימאהה אותה הגישו המבקשים, בני זוג.
הבקשה מתייחסת לאופנוע שנת ייצור 2016 נושא לוחית זיהוי מספר 1566128 אשר נתפס על ידי המשטרה בתאריך 28.5.22 בשעה 00:10 ברח' החלפנים ביפו (להלן גם האופנוע הצהוב).
2. הבקשה לבית המשפט הוגשה בתאריך 1.6.22, ומיד בסמוך לה פנו שרון בר כליפה וחברת הזעקה האחרונה בע"מ (להלן גם החברה) בבקשה להצטרף להליך.
שרון, כמי שטוען שהאופנוע שנתפס הינו שלו והחברה שהינה חברה שהתקינה מערכות איתור באופנוע וכמי שמנתרת את תנועת האופנוע.
בבקשת ההצטרפות נטען שהאופנוע שנתפס הינו משנת ייצור 2020, יד ראשונה, נושא לוחית זיהוי מספר 58386902 אשר נרכש על ידי שרון מחברת מטרו מוטור בע"מ היבואנית הרשמית של מותג אופנועי ימאהה בתמורה לסך של כ- 120,000 ₪ - (להלן גם הטוענים לזכות) (ולהלן גם האופנוע הכחול) .
3. על פי הנטען על ידי הטוענים לזכות, האופנוע הכחול נגנב בתאריך 15.5.22 מביתו של שרון ברח' הרב הלר בפתח תקווה ובהקשר לכך אף הוגשה על ידו תלונה למשטרה באותו היום.
2
הגעת המשטרה למקום המצא האופנוע הייתה על פי פניית החברה למשטרה וזאת על פי אותות האיתור שהותקנו על ידה באופנוע כאשר מיקום האופנוע בעת הפניה למשטרה היה ברח' החלפנים ביפו.
בהמשך לכך, אכן הגיעה המשטרה למקום ואיתרה את האופנוע שם.
4. על פי רישיונות הרכב שהוצגו לבית המשפט, הרי שהאופנוע הצהוב, לוחית זיהוי 1566128 הינו משנת ייצור 2016, היו לו ארבעה בעלים קודמים ובתאריך 4.11.21 נרשם שמספר הקילומטרים אותו ביצע, הינו 30,430 ק"מ.
בעלת הרכב על פי רישיון הרכב, הינה המבקשת, שאדן בדרייה וזאת מיום 20.5.22, על פי רישיון הרכב מספר השלדה - ארבעת הספרות האחרונות הינו 5466 ומספר המנוע הוא 8810.
5. ובאשר לאופנוע הכחול, הרי שעל פי רישיון הרכב האופנוע נושא לוחית זיהוי מספר 58386902, בעליו הוא שרון בן כליפה - שהוא הבעלים הראשון וכי הרכב עלה לכביש באוקטובר 2021. מספר השלדה שלו המצוין ברישיון הרכב (ארבע הספרות האחרונות 4706) ומספר המנוע הינו 6080.
6. על פי תיק המשטרה שהוגש לי, הרי שבעניין האופנוע הצהוב הוא היה מעורב בתאונת דרכים בתאריך 5.5.22, בסמוך לכפר - בכביש עוקף חוסאם. בעליו הרשום של האופנוע הינו אדם בשם יוסף חוטר. בעלותו הייתה עד לתאריך 9.5.22 ואז כפי שציין בעדותו מטעמי נוחות, העביר את הבעלות לאחותו בשם חנה חוטר.
עוד מסר יוסף חוטר בהודעתו כי נוכח כך שבעקבות התאונה לא ניתן היה לנסוע עליו הוא פרסם אותו למכירת חלקיו.
על פי הודעתו, בתאריך 20.5.22 הגיע לביתו אדם בשם מוסטפא שהינו אחיו של המבקש גהאד בדרייה וכן ביחד עם המבקש אשר התעניין בקניית השלדה, לוחית הזיהוי וחלק מהמנוע.
הקניה בוצעה בזכרון דברים בין חוטר יוסף המוכר ובין אשתו של המבקש, המבקשת, שאדן בדרייה כאשר המבקש, בעלה, חתם בשמה. במהלך הדברים אף צילם אותו חוטר יוסף את תעודות הזהות של המבקשים כאשר תעודת הזהות של המבקשת שימשה לצורך העברת הבעלות בדואר באותו היום.
התמורה בסך 11,000 ₪ שולמה במזומן, לדבריו של אותו יוסף חוטר, מוסטפא, אחי המבקש, שימש רק כמתווך.
בצילום של האופנוע (צילום כנראה לפני התאונה) אותו מסר חוטר יוסף לחוקר עולה כי המדובר באופנוע בצבע צהוב.
7. יצוין כי אין מחלוקת שהאופנוע שנתפס על ידי המשטרה, הינו בצבע כחול.
3
8. מדו"ח הפעולה של השוטרת רחל דסטה וכן מדו"ח תובנות של מצלמת הגוף שלה אשר הגיעה למקום המצא האופנוע, עולה כי כאשר שאלה קבוצת אנשים שהיו בסמוך של מי האופנוע, הגיע המבקש וטען שהאופנוע שלו. לשאלתה ממי קנה אותו, הוא לא השיב. כאשר היא חוזרת ושואלת ממי קנה אותו, הוא משיב: "מאחד מאצלם" כאשר ממשיכה השוטרת ושואלת היכן הרישיון, השיב המבקש שהוא אצל אח שלו. ובהמשך ולשאלה החוזרת ממי קנה את האופנוע, הוא משיב שאחיו קנה את האופנוע.
9. בהודעתו הראשונה של המבקש במשטרה, מיום 28.5.22 שעה 07:07, לשאלה מה עשו בלילה, השיב כי הגיע עם חברים מיפו. כאשר שאלו של מי האופנוע, מסר כי הוא של חבר הנמצא במסעדה בשם שאדי. הוא עצמו לא נהג באופנוע והגיע למקום על אופנוע כנוסע עם חבר אחר.
עוד ציין כי אותו שאדי, קנה את האופנוע לפני כחודש. כאשר עומת עם תשובה קודמת שלו כי האופנוע של אחיו, השיב כי הוא מסר שהאופנוע של חבר שלו.
עוד שלל המבקש בהודעתו את שהשיב קודם לכן לשוטרת כי האופנוע נקנה לפני יומיים וטען שאמר "שבועיים חודש".
לכשנשאל מדוע לא ציין בפני השוטרת שחברו שנמצא במסעדה הוא בעל האופנוע, השיב כי כן אמר זאת לשוטרת.
אותו שאדי, לדבריו, לפני שקנה את האופנוע, ביקש ממנו שיירשם על שמו בשל כך שיש כנגדו - שאדי, עיקולים. בתחילה המבקש סירב אולם לבסוף מסר לשאדי את תעודת הזהות של אשתו (המבקשת) והאופנוע נרשם על שמה. אין הוא יודע איפה אותו שאדי עשה את העברת הבעלות. הוא חזר והכחיש כי הוא נהג באופנוע ורק ביקש מאותו שאדי ביום התפיסה את המפתחות אותן מסר לשוטרים.
10. בהודעתו הנוספת במשטרה מיום 1.6.22, כאשר מעומת המבקש עם מה שאמר לשוטרת כי האופנוע שלו, הוא חוזר על כך שהוא לא היה על האופנוע וכי התקשר לשאדי שקנה את האופנוע על מנת לקבל ממנו את המפתח.
לשאלה מדוע אמר שקנה את האופנוע "מאחד מאצלם" השיב כי אכן כך אמר אבל בפועל הוא לא באמת קנה את האופנוע. לשאלה נוספת לפיה אמר בעת התפיסה כי אחיו מוסטפא הוא זה שקנה את האופנוע הוא מאשר שאכן אמר זאת אולם זאת משום שהיה בלחץ.
בהמשך, כאשר נשאל מדוע בחקירתו הקודמת אמר שהאופנוע של חברו שאדי, הוא משיב: "כן, נכון". הוא מכחיש בהמשך שידע שהאופנוע גנוב וכי החליף את לוחות הזיהוי באופנוע.
4
11. בהודעתו השלישית מיום 14.6.22, הוא מאשר שצבע האופנוע שנתפס ביפו היה כחול. לשאלה בכמה קנה את האופנוע הוא משיב כי שילם חלק מהכסף בסך 25,000 ₪ וחלקו האחר שולם על ידי שאדי. לשאלה ממי קנה את האופנוע, הוא משיב כי שאדי קנה אותו. שאדי הראה לו תמונה של האופנוע שהיה בצבע כחול את הכסף העביר לשאדי. הסיבה שהאופנוע נרשם על שם אשתו הייתה משום שלשאדי יש עיקול.
לשאלת החוקר אם הוא לא קנה את האופנוע, מדוע הוא ואשתו רשומים בפניית עוה"ד בו הם מבקשים את האופנוע בחזרה הוא משיב: "לא יודע למה רשומים".
עוד מסר כי איננו יודע מי היה הבעלים הקודם של האופנוע. כאשר מוצג בפניו זכרון הדברים עם המוכר (יוסף חוטר) הוא אומר: "לא זוכר". לשאלה מי חתום מעל מספר תעודת הזהות של אשתו, הוא משיב: "לא יודע".
לשאלה כיצד הגיע ליוסף חוטר, הוא משיב: "לא זוכר". כאשר מטיח בו החוקר כי הוא הגיע עם אחיו מוסטפא למוכר, הוא משיב: "לא זוכר".
עוד מכחיש המבקש בהודעתו כי קנה חלקים מיוסף חוטר וכי לא קנה ממנו דבר ולשאלת החוקר כי על האופנוע שנתפס יש חלקים שלא שייכים לו, הוא משיב: "לא אני זה שאדי, שאדי היה אצלו". וכי שאדי, נתן למוכר את תעודת הזהות שלו ושל אשתו.
כאשר מציג החוקר לפניו סרטון ובו האופנוע עם לוחית זיהוי מספר 1566128 הוא מאשר כי אכן מדובר באופנוע צהוב. ולשאלה כי האופנוע שנתפס הינו כחול השיב המבקש שאולי מישהו צבע אותו ואין הוא יודע מי זה.
לשאלת החוקר כיצד באופנוע שנתפס הותקנו מערכות של הזעקה האחרונה, שהצביע על כך שמדובר באופנוע שנגנב מפתח תקווה, הוא משיב כי אולי היה חסר חלק מהאופנוע ושמו חלק אחר.
כאשר החוקר מעלה ספק לעצם קיומו של אותו שאדי טוען המבקש כי יש אחד כזה. ולשאלה כיצד יוסף חוטר מזהה אותו כמי שהיה אצלו לפי תעודת הזהות הוא משיב: "אולי הוא משקר".
12. בהודעתו במשטרה מיום 20.6.22 מסר מוסטפא, אחיו של המבקש, כי אחיו המבקש ושאדי קנו את האופנוע לשימושם. האופנוע לא שלו - של מוסטפא, הצבע של האופנוע הרשום על שם המבקשת הוא כחול.
מוסטפא מאשר בהודעתו כי הוא ושאדי הגיעו ליוסף חוטר לרכישת חלקי האופנוע, לוחית הרישוי, השלדה וחלק מהמנוע.
זכרון הדברים בשמה של המבקשת נעשה בשל בעיות שיש לשאדי עם הבנק. לשאלה מה עשו עם החלקים שרכשו מיוסף השיב כי לשאדי הייתה תאונה עם האופנוע לפני 4,5 שנים והוא הרכיב אצלו הכל ביחד אם כי הוא לא ראה זאת. הוא מכחיש בהודעתו כי המבקשים רכשו את החלקים כדי לטשטש ראיות.
5
לשאלה כיצד האופנוע הינו כחול בעוד שהאופנוע עם לוחית הזיהוי אותו רכשו הינו צהוב, הוא משיב כי ברישיון הרכב אין רישום לגבי הצבע וכי: "תביא לי כסף אני אצבע כל אופנוע" ומוסיף כי במחנה פליטים יכולים לצבוע כל אופנוע בין לילה.
עוד מסר כי מי שחתום על זכרון הדברים היה שאדי.
13. כפי העולה ממסמכים אותם הציגה חברת הזעקה האחרונה, ביחס לתנועת האופנוע מיום שנגנב ועד ליום שנתפס, עולה כי הוא היה גם בשטחים, בין השאר באזור ביתוניה.
14. בממצאי בדיקת מז"פ של אופנוע ימאהה צבע כחול "בדיקה ראשונית - זיופי רכב" נרשם כי לוחית הזיהוי 1566128 תואם לשלדה מקורי. הטבעת מספר השלדה JYRAM 321000005466 - מקורי.
הטבעת מספר מנוע 008810- מקורי.
בסיכום ממצאי הדו"ח נרשם "לאחר בדיקת הרכב נשלל חשד לגבי זהות כלי הרכב".
15. בדיון בבית המשפט מיום 6.7.22, העיד מנכ"ל החברה כי המדובר במספר שלדה מזויף כאשר הזיוף מתבטא בחריטה שנראית בתוך המספר. ובאשר לאמור בחוו"ד מז"פ, הרי שמדובר בתמונה, כי הבודק לא בדק לעומק וחווה"ד שגויה.
יצוין כי בהחלטתי מיום 29.6.22, ביקשתי ממז"פ שיתייחס בחוות דעתו למודל הרכב של האופנוע שנתפס, האם הוא משנת ייצור 2016 או 2021 (צריך להיות 2020) לעניין מספרי השלדה והמנוע וכן לעניין הקילומטרים שנעשו ברכב.
למעט לעניין מספרי השלדה והמנוע, לא ניתנה בחוו"ד מז"פ התייחסות לפרטים הנוספים כפי שביקשתי לעיל.
16. בעת הדיון שהתנהל בתאריך 27.7.22 ובהמשך לבקשת הטוענים לזכות להתיר בדיקת האופנוע על ידי מומחה מטעם חברת מטרו מוטור, היבואנית הרשמית המורשית היחידה של המותג ימאהה, הנותנת את השירות, האחריות והדיאגנוסטיקה, הוגשה לי חווה"ד של המחלקה הטכנית של חברה זו כאשר הבדיקה של האופנוע נעשתה בעת שהיה במשמורת המשטרה.
על פי הבדיקה עולה כי בוצע חיבור לתכנת הדיאגנוסטיקה של חברת ימאהה. קריאת נתוני הרכב ממחשב ניהול המנוע, תואם את מספר השלדה שהסיומת שלה היא 4076 וזאת בהתאם לקוד הטכני המוצמד לזנב האופנוע מתחת למושב והמסומן B3 L1. קוד זה מתאים למודל אופנוע משנת 2020. הקוד הטכני של אופנוע ממודל 2016 הינו 2CRC.
עוד נמצא כי מספר השלדה שהסיומת שלו היא 5466 (באופנוע הצהוב) שונה ממספר שלדה כפי המופיע אצל היצרן. ההבדל הוא הן בצבע, הן בהצללה והן במספרים עצמם סעיף 2 לחווה"ד. גם מספר המנוע המוטבע באופנוע הצהוב, שונה מדרך ההטבעה הנעשה על ידי היצרן. זוהי הטבעה שאיננה ישרה וכאשר פונט המספר שונה.
6
בזנב האופנוע מודבקת מדבקה המציינת את הקוד הטכני בסימון B3 L1 המצביעה על כך שמדובר באופנוע מודל שנת 2020.
מדבקת תקנות הרעש המודבקת בצד ימני של השלדה, אמנם תואמת את מספר השלדה 5466 אולם היא קטנה במימדיה ממדבקה השייכת למודל 2020 ונראה כי המדבקה המקורית קולפה וזאת המצויה באופנוע הודבקה מחדש כפי שתועד בתמונה בסוף סעיף2 לחווה"ד.
עוד בחווה"ד צילומים של אביזרים ורכיבים שנמצאו באופנוע שנבדק אשר נכנסו לייצור רק בשנת המודל 2020 וכאשר הם שונים ממודלים של שנים קודמות. ראה חמישה צילומים המופיעים בסעיף 3 לחווה"ד.
בסוף חווה"ד נקבע קטגורית כי בהתאם לכל הממצאים שנמצאו, האופנוע הנבדק (הכחול) הינו ממודל 2020 שאינו תואם את פרטי רישוי הרכב של האופנוע הצהוב הרשום על שם המבקשת.
דיון והכרעה
17. המדובר בשני טוענים לזכות ביחס לאופנוע אשר נתפס על ידי המשטרה בתאריך 28.5.22, חצות ברח' החלפנים ביפו.
18. המבקשים, בני הזוג בדרייה, טוענים כי מדובר באופנוע מסוג ימאהה משנת 2016 אשר ברישיון הרכב רשומה המבקשת כבעליו וזאת לאחר שהעברת הבעלות בו בדואר בוצעה בתאריך 20.5.22.
ואילו הטוענים לזכות, שרון והחברה, טוענים כי המדובר באופנוע מסוג ימאהה, מודל 2020, אשר נגנב מכתובתו של שרון בפתח תקווה שהינו בעליו של האפנוע ואשר נתפס בעקבות פניית החברה וזאת לאחר איתורו ברח' החלפנים על פי אותות אשר שודרו מהאופנוע עצמו בו הותקנה מערכת האיתור.
אין מחלוקת כי האופנוע הכחול נרכש כדין על ידי שרון מן היבואנית הרשמית, חברת מטרו מוטור בע"מ כבעליו הראשון.
נראה כי די היה בעובדה שהאופנוע אשר נגנב משרון, בביתו בפתח תקווה, והימצאותו לאחר כשבועיים ביפו נוכח איתורו באמצעות מערכות האיתור של החברה שהותקנו בו כאשר אחת מהם נמצאה עליו בזמן שאותר, כדי לקבוע שהמדובר באופנוע הגנוב השייך לשרון.
7
19. העובדה שמסבכת לכאורה את האמור, היא מספרי השלדה והמנוע התואמים את מספר לוחית הזיהוי שברישיון הרכב של האופנוע הצהוב הרשום בבעלות המבקשת, ונוכח קביעת חוקר המז"פ שמדובר בהטבעות מקוריות השוללות את החשד לגבי זהות כלי הרכב. ומכאן שמדובר כביכול באופנוע אחר ולא זה הגנוב שהינו משנת ייצור 2016.
20. אני סבור שבמכלול הדברים, העדויות והממצאים ובמיוחד המצאות מערכת האיתור באופנוע וחוו"ד חברת מטרו מוטור, האופנוע שנמצא ושנתפס הינו האופנוע משנת ייצור 2020 שנרכש על ידי שרון ואשר נגנב מכתובת ביתו בפתח תקווה.
21. גרסת המבקש ביחס לדרך קבלת האופנוע לרשותו מלאה בסתירות מהותיות שקשה לישבן.
בתחילה, טען שהאופנוע שלו וכי נרכש על ידו כיומיים טרם שנתפס. בהמשך טען כי האופנוע שייך לאחיו מוסטפא אשר קנה אותו. ולבסוף מסר כי הוא נקנה על ידי אחד בשם שאדי. תירוציו ושינוי בגרסאותיו מופרכות על פניהן וקשה ליישבן.
(אותו שאדי לא אותר על ידי המשטרה ומספר הטלפון שלו שנמסר על ידי המבקש מוסטפא לצורך איתורו של אותו שאדי, לא הגיב).
עד לרגע זה, לא ברור מה הוא מקורו של האופנוע (הצהוב) היכן נקנה, על ידי מי וכיצד הורכב. זאת כאשר העדויות לרכישת חלקים ממנו ובהן השלדה, חלק מהמנוע ולוחית הזיהוי, אף הן אינן מתיישבות עם עדותו של הבעלים הקודם של האופנוע הצהוב שעבר תאונה, מר יוסף חוטר אשר פרסם ומכר רק חלקים ממנו.
לגרסתו של אותו יוסף, מי שהגיע ורכש החלקים היו מוסטפא והמבקש אשר הציג בפניו את תעודת זהותו ותעודת הזהות של אשתו המבקשת בעוד שגרסתם של המבקש ואחיו היא כי מי שהגיע לביתו של יוסף ורכש ממנו החלקים הינו אותו שאדי אלמוני וכאשר מוסטפא שימש אך כמסייע.
בכל מקרה, לא ברור כיצד אותם חלקים הפכו לאופנוע שלם, מי קנה אותו, היכן ומתי.
עוד לא ברורה הטענה כיצד ומדוע אותו אופנוע מקורי שהיה שייך ליוסף חוטר ושהיה בצבע צהוב, נצבע והפך לאופנוע בצבע כחול.
22. באשר לחוו"ד מז"פ, הרי שמדובר ב"בדיקה ראשונית" שהתייחסה אך למספר השלדה והמנוע ואין בה התייחסות לפרמטרים נוספים אשר התבקשו על ידי ובהם שנת היצור ומספר הקילומטרים אותם ביצע הרכב.
לעומת זאת, בחווה"ד של המחלקה הטכנית של חברת מטרו מוטור, יש התייחסות לכלל הפרמטרים ואשר קובעים בצורה חד משמעית כי המדובר באופנוע משנת ייצור 2020 שעבר רק 4,418 קילומטרים ולא 30,430 ק"מ שאותם ביצע האופנוע הצהוב. בחוו"ד המחלקה הטכנית המתייחסת למספרי השלדה והמנוע שנראו על גבי האופנוע שנתפס נקבע שאלה אינם מתאימם למספרים המקוריים המוטבעים על ידי היצרן וכן כי פרטים טכניים מהותיים המצויים והמורכבים באופנוע והמאפיינים אופנוע ממודל 2020 אינם קיימים במודל משנת 2016.
8
כל זאת כאשר מספרי המנוע והשלדה של האופנוע הנבדק על פי רישומי המחשב תואמים את לוחית הזיהוי המופיע ברישיון הרכב ששרון הינו בעליו.
23. בהתחשב בכל אלו, אני קובע ללא כל היסוס כי האופנוע שנתפס הוא האופנוע ששייך לשרון אשר נגנב מביתו ואותר כשבועיים לאחר מכן, כמפורט לעיל.
נוכח קביעתי האמורה, אני מורה כי האופנוע יוחזר לידיו של הטוען לזכות, שרון בן כליפא.
נוכח האפשרות שהאופנוע יידרש לשם המשך חקירה ו/או אף כראיה אם יוגש כתב אישום כנגד מאן דהו, לא ייעשו בו שינויים פיזיים כלשהם וכן לא תיעשה בו דיספוזיציה למשך 3 חודשים מהיום.
על מנת להבטיח האמור, על הטוען לזכות, שרון בן כליפא, לחתום על התחייבות עצמית בסך 10,000 ₪.
עוד מצאתי לחייב את המבקשים שאדן וגהאד בדרייה, לשלם לטוענים לזכות שרון בן כליפא והזעקה האחרונה בע"מ ביחד ולחוד את הוצאותיהם בגין ניהול ההליך בסך 10,000 ₪. הסכום ישולם בתוך 30 יום ולאחריהם יישא הסכום ריבית והפרשי הצמדה כחוק.
ניתנה היום, ו' אב תשפ"ב, 03 אוגוסט 2022, בהעדר הצדדים.
