ה"ת 12686/12/18 – מתן בונדר נגד מדינת ישראל – תביעות להב,מימון ישיר
בית משפט השלום באשקלון |
|
|
|
ה"ת 12686-12-18 מדינת ישראל נ' בונדר
תיק חיצוני: מספר תיק חיצוני |
1
בפני |
כבוד השופט אבישי כהן
|
|
מבקש |
מתן בונדר
|
|
נגד
|
||
משיבים |
1. מדינת ישראל - תביעות להב
|
|
|
||
|
|
|
|
||
החלטה
|
1. בפני בקשה להורות על ביטול ההחלטה מיום 7.4.19 ולקיים דיון במעמד הצדדים בנוגע לבקשה להעברת רכב מסוג סיאט דגם לאון מ.ר. 43-300-38 לידי כונס הנכסים שמונה מטעם הנושה המובטחת וזאת על מנת שהמבקש יוכל לפעול להקטנת נזקיו.
2. אין מחלוקת כי על הרכב המפורט לעיל נרשם משכון לטובת משיבה 2 וזכות המשכון הינה זכות קניינית. בנסיבות אלו, הזכות למימוש נגררת לזכות המהותית ולפיכך יש לתת למי שהזכות הקניינית היא שלו, את האפשרות להוביל למימוש מיטבי של הקניין.
2
3. ההחלטה מיום 6.12.18 שניתנה על פי הסכמת הצדדים לא כללה את המשיבה 2 (חברת מימון ישיר) כצד להסכמה.
4. ככל והמבקש חולק על ההחלטה למינוי כונס הנכסים ומבקש לפעול למכירת הרכב באופן עצמאי, עליו לפעול אל מול החלטת ראש ההוצאה לפועל, וזאת לאור החלטתה מיום 4.12.18
5. בנסיבות האמורות, הואיל וזכות המימוש נגררת לזכות הקניינית ובשים לב לקיומו של המשכון על הרכב , לא מצאתי מקום לקיום דיון בבקשה.
6. בהתאם להחלטת ראש ההוצאה לפועל כמפורט בסעיפים 7-8 להחלטה מיום 4.12.18 יש להביא כל הצעה לידיעת המבקש טרם הגשתה לאישור, כמו כן המכירה כפופה לאישור ראש ההוצאה לפועל.
7. בנסיבות האמורות, דוחה הבקשה לביטול ההחלטה מיום 7.4.19 על אף שניתנה ללא קבלת תגובת המבקש.
8. מובהר לצדדים כי כל הליכי המימוש והאישורים שיינתנו לכונס הנכסים על ידי לשכת ההוצאה לפועל, ידווחו במישרין לידיעת נציג משיבה 1 וכונס הנכסים ישמש כנאמן למדינה וככל ותיוותר יתרה , זו תועבר לקופת החילוט הזמני לטובת משיבה 1.
מזכירות תיידע הצדדים.
ניתנה היום, ד' ניסן תשע"ט, 09 אפריל 2019, בהעדר הצדדים.
