ה"ט 46380/11/21 – נידאא זועבי נגד ח'אלד סאלח,ליאלי מוסלם
בית משפט השלום בנצרת |
|
|
|
ה"ט 46380-11-21 ח'ליליה זועבי נ' סאלח ואח'
|
1
לפני כבוד השופטת הבכירה, רים נדאף |
המבקשת |
נידאא זועבי |
נגד
|
|
המשיבים |
ח'אלד סאלח ליאלי מוסלם |
פסק דין |
1. זוהי בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת. ביום 19.11.21 ניתן צו במעמד צד אחד, וביום 25.11.21 התקיים דיון במעמד הצדדים.
2. המבקשת היא עו"ד במקצועה שטיפלה למשיבים בעניין של פסק דין הצהרתי ומכירת חלקת אדמה. היא טוענת כי לפני מספר ימים הגיעו המשיבים למשרדה, ביקשו לעיין במסמכים מתוך התיק שלהם, המבקשת בתום לב הוציאה להם מסמכים מהתיק, והפרידה אותם ממסמכים שהיא ערכה, ואז משיב מס' 1 נטל בכוח את מלוא התיק והמסמכים שהיו על השולחן ומסר אותם לאשתו משיבה מס' 2. המבקשת ביקשה לקבל את מסמכיה בחזרה והמשיבים לא הסכימו, כי ככל הנראה ביקשו להעביר את הייצוג לעו"ד אחר. בין הצדדים ככל הנראה התפתחו דין ודברים, אך העניין גלש לפסים של אלימות פיזית, שבסופה ננשכה המבקשת בידה ע"י משיבה מס' 2, ונחבלה באצבע, ונזקקה לתפירה קצה האצבע, ואושפזה בבית החולים למספר ימים.
3. היא טוענת כי המשיבים נהגו בברוטליות ובאלימות, נוסף להתנהלות בחוסר תום לב, עת ביקשו לסיים את הייצוג שלהם על ידה לא בדרך מסודרת ומתורבתת. היא טענה כי אילו ביקשו ממנה באופן ברור לסיים את הייצוג, הייתה יושבת איתם, ומחתימה אותם על מסמכים, ונותנת להם את המסמכים שלהם בחזרה, אלא שהמשיבים לא נהגו כך, אלא בחוסר תום לב ונטלו את המסמכים בכוח.
2
4. המשיבים טענו כי נהגו כך כי ידעו שהמבקשת לא תסכים להחזיר להם את המסמכים בקלות, ולכן נטלו את המסמכים ממשרדה, ככל הנראה ללא רשותה. הם טענו כי ברגע שהם ביקשו ממנה להחזיר להם חלק ממה ששולם לה בסך 3,000 ₪, היא הסתובבה מסביב לשולחן והחלה לתקוף אותם, הם ביקשו לברוח מהמשרד, היא רדפה אחריהם, ואף קרעה למשיב מס' 1 את חולצתו, תפסה את משיבה מס' 2 ביד, ואז נאלצה משיבה מס' 2 לנשוך אותה ביד כדי להשתחרר ממנה. הם ברחו מהמשרד, והיא רדפה אחריהם החוצה והמשיכה בצעקות שלה, ואף השאירו את רכבם שם ליד משרדה, ולאחר מכן שלחו מישהו להביא את הרכב.
5. לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, ועיינתי בתמונות החבלות בגופה של המבקשת, ובמסמכים הרפואיים שהוצגו, שוכנעתי כי יש לקבל את הבקשה. המשיבים עשו מעשה שלא ייעשה. אין לקבל מצב בו לקוח ייטול בכוח מסמכים ממשרדו של עו"ד שיוצג על ידו ללא רשותו של אותו עו"ד, ינהג בחוסר תום לב, בצורה ברוטלית, תוך אלימות פיזית כנגד עו"ד. ניתן אומנם לסיים את הייצוג של עו"ד לקוח, ולפטר את עו"הד מייצוגו של לקוח, אך דברים אלו אמורים להיעשות בצורה מתורבתת, ומסודרת. אין להשלים עם מצב בו סכסוכים נפתרים בדרך אלימה, כפי שאנחנו עדים לצערי בתקופה האחרונה בחברה הישראלית. מפלס האלימות עולה בצורה משמעותית, ויש להתייחס במלוא החומרה לתופעה זו, ולנקוט בכל האמצעים על מנת לגדוע אותה מהשורש.
6. המשיבים נהגו עם המבקשת בצורה אלימה ומבזה, אך מאידך נראה כי גם המבקשת נגררה מעט לאותה התנהלות וביקשה לעצור בעדם מלקחת את המסמכים או לעזוב את המשרד אף בכוח. היה על המבקשת לטעמי להתאפק ולא להיגרר לאותו מעגל, או לרדת לאותה רמה של התנהלות, לתת להם לעזוב את המשרד, ולאחר מכן לנקוט נגדם בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותה.
7. בנסיבות העניין, אני מורה על הארכת תוקפו של הצו, כפי שניתן, למשך 6 חודשים ממועד הוצאתו.
8. אני מחייבת את המשיבים ביחד ולחוד לשלם למבקשת הוצאות משפט בסך 700 ₪.
המזכירות תמציא פסק דין זה לצדדים, ותסגור את התיק.
ניתן היום, כ"ב כסלו תשפ"ב, 26 נובמבר 2021, בהעדר הצדדים.
