בש"פ 8273/21 – מדינת ישראל נגד תאמר אבו ג'אנם
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נגד |
המשיב: |
תאמר אבו ג'אנם |
ערר על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת מ' גרינברג) שניתנה ביום 1.12.2021 במ"ת 1339-11-21 |
בשם העוררת: |
עו"ד מוחמד סראחנה |
בשם המשיב: |
עו"ד גיורא זילברשטיין; עו"ד חי אוזן |
1. לפניי ערר המדינה על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת מ' גרינברג) אשר ניתנה ביום 1.12.2021 במ"ת 1339-11-21, ואשר הורתה על שחרור המשיב למעצר בית מלא בתנאים שצוינו בהחלטה – זאת, על רקע חלקו הקטן יחסית באלימות הקשה אשר הופעלה על ידי שותפיו כלפי המתלונן במסגרת סכסוך משפחתי. מחומר הראיות לכאורה עולה כי המשיב לא נטל חלק במעשה האלימות עצמו, אלא "רק" חסם את דרכה של המונית בה נסע המתלונן לפני שנדקר והוכה קשות על ידי שותפיו של המשיב; ועל כן האחריות המיוחסת למשיב היא זו של מבצע בצוותאחדא. נכון לעת הזאת, למשיב אין הרשעות קודמות. בית משפט קמא סבר,כי לאור מכלול הנסיבות שהות המשיב במעצר בית מלא בתנאים שקבע מאיינת את המסוכנות הנשקפת ממנו–זאת, בזמן ששירות המבחן עמוס וקבלת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב כרוכה בהמתנה משמעותית.
2
2. לאחר שעיינתי בכתובים שהמדינה הניחה לפניי ושמעתי את טענות הצדדים, לא מצאתי פגם בשיקול דעתו של בית משפט קמא בהחלטתו; ועל כן לא ראיתי לנכון להתערב בהחלטה גופה, בכפוף לשני שינויים כדלקמן:
א. הפקדת המזומן תועלה ל-25,000₪.
ב. ערבות צד ג' שתיחתם על ידי כל אחד מהמפקחים תהא בסך של 30,000 ₪.
כמו כן, אציין כי האמור בפסקה ו' לתנאים המגבילים שקבע בית משפט קמא, איננו דרוש לנוכח קביעתו כי המשיב ישהה במעצר בית מלא, ועל כן לא יהא ביכולתו להתקרב לעיר רמלה בעודו שוהה במושב סתריה, הנמצא במרחק של כ-7 ק"מ מרמלה.
3. בכפוף לאמור, הערר נדחה.
ניתנה היום, כ"ח בכסלו התשפ"ב (2.12.2021).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
21082730_F01.docx עב
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט,
