בש"פ 7697/22 – יצחק לייב מזיע,בעצמו נגד מדינת ישראל
1
|
בבית המשפט העליון |
|
|
||
לפני: |
כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ |
המבקש: |
יצחק לייב מזיע |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
העברת מקום דיון |
בשם המבקש: |
בעצמו |
1. לפניי בקשה לפי סעיף 78 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, להעברת הדיון בתת"ע 2366-11-22 מבית משפט השלום לתעבורה בצפת לבית משפט השלום לתעבורה בירושלים.
2. המבקש טוען כי הוא מתגורר בירושלים וכי יקשה עליו להגיע לבית המשפט לתעבורה בצפת בשל המרחק הרב ממקום מגוריו וכן בשל כך שהוא סועד את אביו, אשר לפי הנטען עובר הליך שיקומי לאחר ניתוח.
3. כעולה מן הבקשה, הקראת כתב האישום נקבעה ליום 30.11.2022 והמבקש הודיע כי בכוונתו לכפור במיוחס לו בכתב האישום.
4. דין הבקשה להידחות.
2
5. על פי הכלל, כאשר נאשם מבקש את העברת הדיון בהליך נגדו, אך אין הוא מודה בעובדות כתב האישום, תהא הנטייה שלא להיעתר לבקשתו. הטעם לכך נעוץ בצורך בשמיעת ראיות, לרבות הגעת עדי תביעה, בהם גורמי אכיפה, לבית המשפט אליו הועבר הדיון. לפיכך, העברת הדיון במקום בו כופר הנאשם בעובדות כתב האישום תיעשה רק במקרים חריגים ויוצאי דופן (בש"פ 4344/12 טאובליב נ' מדינת ישראל (8.7.2012); בש"פ 507/18 מילר נ' מדינת ישראל (5.3.2018); בש"פ 6395/18 ויין נ' מדינת ישראל (12.9.2018)).
6. בנסיבות ענייננו, ומבלי להקל ראש בקושי עליו מצביע המבקש, לא מצאתי כי עניינו נמנה עם אותם מקרים חריגים המצדיקים סטייה מכללי הסמכות המקומית הרגילים. יוער, כי בפני המבקש פתוחה הדרך לפנות לערכאה הדיונית בבקשה לשינוי מועד הדיון בהתאם למצבו של אביו, ומבלי שאני נוקטת עמדה בעניין זה.
ניתנה היום, י"ט בחשון התשפ"ג (13.11.2022).
|
|
ש ו פ ט ת |
_________________________
22076970_X01.docx עכב
