בש"פ 6826/22 – מדינת ישראל נגד אושרי אלזה
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נגד |
המשיב: |
אושרי אלזה |
בקשה ראשונה להארכת מעצר מעבר לתשעה חודשים לפי סעיף |
בשם המבקשת: |
עו"ד הדר פרנקל |
בשם המשיב: |
עו"ד טל גלאון |
לפניי בקשה ראשונה להארכת מעצר מעבר לתשעה
חודשים לפי סעיף
בית המשפט המחוזי שדן בעניינו של המשיב במסגרת הבקשה לעצור אותו עד תום ההליכים קבע כי יש מקום להיעתר לבקשה לאור עוצמת הראיות הקושרות אותו למיוחס לו ולאור המסוכנות הכרוכה בעבירות אלה. כמו כן, מדובר בבקשה ראשונה להארכת מעצר כאשר לא ברור עדיין מה יהיה פרק הזמן במסגרתו ימשך ההליך לגופו.לנושא זה עשויה להיות רלוונטית בעתיד אם יתבקשו הארכות מעצר נוספות.
2
לאור השלב המוקדם בו ההליך מצוי, לא מצאתי לנכון לדחות את הבקשה רק בשל חלוף הזמן. כן לא מצאתי לנכון להיעתר לעמדת המשיב בשל העובדה שהנאשם האחר שנאשם בכתב אישום נפרד ביחס למסכת האירועים הרלוונטית, שוחרר ממעצר. אינני סבורה כי לנושא זה צריכה להיות השלכה בשלב הזה בבקשה להארכת המעצר הנוספת מעבר לתשעה חודשים.
לכן אני מקבלת את הבקשה ומורה על הארכת מעצרו של המשיב בפרק זמן של תשעים ימים החל מיום 7.11.2022 או עד לסיום הדיון בת"פ 13771-02-22 לפי המוקדם.
ניתנה היום, ל' בתשרי התשפ"ג (25.10.2022).
|
|
ש ו פ ט ת |
_________________________
22068260_P01.docx אנ
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט,
