בש"פ 5041/22 – משה חוגג נגד מדינת ישראל
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
כבוד השופט ד' מינץ |
המבקש: |
משה חוגג |
|
נ ג ד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת ע' וינברג-נוטוביץ) מיום 10.7.2022 בעמ"י 5467-07-22 |
בשם המבקש: |
עו"ד משה מזור; עו"ד רעות רחמן; עו"ד עמית חדד |
הבקשה אינה מגלה עילה למתן רשות לערור ב"גלגול שלישי". טענות המבקש, כי יש להפחית את סכום הערבות נוכח צמצום התנאים המגבילים בעניינו; כי יש לקחת בחשבון את מצבו הכלכלי ואת חלוף הזמן על ההשלכות הנובעות מכך; וכי אין ליתן משקל לחשש מפני הימלטותו מן הדין בין היתר נוכח נסיבותיו האישיות והתנהלותו החיובית; נדחו בהחלטות הערכאות קמא.
השיקולים הרלוונטיים לעניין זה נלקחו בחשבון. בכלל זה העובדה שמדובר בחקירה מורכבת ורחבת היקף בחשד לביצוע מגוון עבירות בהיקף של מאות מיליוני דולרים; החשש לשיבוש מהלכי חקירה והימלטות מן הדין; חלוף הזמן והתקדמות החקירה. בהתחשב במצבו הכלכלי של המבקש כמו גם בחלוף הזמן, בית משפט השלום אף מצא לנכון להקל עליו במידת מה וניאות להשיב לו סכום נכבד מתוך הערבות בכפוף לרישום שעבוד על נכס בסכום דומה.
2
מכל מקום, הן החלטת בית משפט השלום והן החלטת בית המשפט המחוזי מוגבלות לדל"ת אמותיו של המקרה הספציפי שנדון בהן על נסיבותיו הייחודיות, ואינן חורגות מעניינו של המבקש. יש אף בעובדה שהערובה נקבעה תחילה בהסכמת המבקש, כחלק מתנאי שחרורו בהחלטה מיום 7.12.2021 שניתנה בבית משפט השלום, כדי לשמוט את הקרקע מתחת לטענתו לעיוות דין. אכן, חלוף הזמן עשוי להביא לשינוי נסיבות המצדיק שינוי סכום הערבות, אולם לא התרשמתי כי בית המשפט לא נתן לרכיב זה משקל ראוי.
הבקשה נדחית.
ניתנה היום, כ"ז בתמוז התשפ"ב (26.7.2022).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
22050410_N01.docx לש
