בש"פ 1838/22 – רחל רחימי נגד מדינת ישראל
1
|
בבית המשפט העליון |
|
|
||
|
נגד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
בקשה להעברת מקום דיון |
בשם המבקשת: |
עו"ד ליאור לביא |
בשם המשיבה: |
עו"ד יאיר חמודות |
1. לפני בקשה לפי סעיף
2. המבקשת, תושבת יבנה, טוענת כי יקשה עליה להגיע לבית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה. זאת בשל גילהובשל תחלואים שונים מהם היא סובלת, הכוללים בעיה אורתופדית כרונית בכף רגלה, המקשה עליה להתנייד בדרכים. כן טוענת המבקשת כי בנה, אשר סייע לה עד לאחרונה, נפצע בתאונת דרכים ובשל כך אין באפשרותו לסייע לה להגיע לבית המשפט.
3. בתגובתה מיום 24.4.2022 הודיעה המשיבה כי היא מתנגדת לבקשה. לטענתה, על אף מצבה הרפואי של המבקשת, היא נהגה לכאורה ברכבה באירוע נשוא כתב האישום, ומיוחסת לה אחריות לתאונת דרכים חמורה. עוד נטען כי המרחק בין בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה לבין בית משפט השלום לתעבורה באשדוד קצר מ-60 ק"מ, ולפי הפסיקה הנוהגת אין הצדקה להעברת ההתדיינות במקרה כזה מבית משפט אחד למשנהו. משכך, לטענתה, מאזן הנוחות אינו נוטה במובהק להעברת מקום הדיון.
2
4. לאחר בחינת טענות הצדדים, ומבלי להקל ראש במצבה הרפואי של המבקשת, לא ראיתי להיעתר לבקשה.
5. סעיף
6. יתר על כן, בקשת המבקשת להעברת מקום הדיון הוגשה בשיהוי ניכר, המצדיק אף הוא את דחיית הבקשה. זאת בשים לב לכך שכתב האישום נגדה הוגש ביום 31.8.2021, ביום 16.3.2022 קוימה הקראה, ובינתיים אף נקבע הדיון לשמיעת הוכחות.
7. אשר על כן, אני דוחה את הבקשה.
ניתנה היום, ל' בניסן התשפ"ב (1.5.2022).
_______________________
22018380_X03.docx סכ
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט,
