בש"פ 1384/22 – נהוראי סאלי ביטון,דוד חי ביטון נגד מדינת ישראל
1
בבית המשפט העליון |
לפני: |
|
נגד |
המשיבה: |
מדינת ישראל |
ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע מיום 7.2.2022 במ"ת 741-01-22 שניתנה על ידי כב' השופט נסר אבו טהה |
תאריך הישיבה: |
ל' באדר א התשפ"ב (3.3.2022) |
בשם העורר 1: |
עו"ד פאולה ברוש |
בשם העורר 2: |
עו"ד נורית שני |
בשם המשיבה: |
עו"ד עידית פרג'ון |
לפניי ערר על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע(כב' השופט נאסר אבו טהא) במסגרתה הורה על מעצרם של העוררים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. בפתח הדיון הבהירו באות-כוח העוררים, כי אין הן מבקשות לבטל את ההחלטה בדבר מעצר עד תום ההליכים, אלא מסתפקות בכך שמרשיהם יישלחו לשירות המבחן על מנת שיוכן תסקיר מעצר בעניינם.
2
לעניין זה, הצביעו באות-הכח על החלטתה של כב' השופטת דפנה ברק-ארזבבש"פ 1200/22, במסגרתה הורתה על שליחתו לתסקיר של נאשם נוסף באותו כתב אישום אשר הוגש נגד המעוררים. יצוין כי לאותו הנאשם, מיוחסת אותה עבירה המיוחסת גם לעוררים, ואולם בעוד שעל פי הנטען אותו הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו בשלוש עסקות שונות בהיקף כולל של 150 גרם קוקאין, הרי שלעוררים דנן מיוחסת אך עסקה אחת בהיקף של 50 גרם קוקאין.
באת-כח המשיבה הודיעה כי לא תתנגד משיקולי אחידות מדיניות המעצרים לשליחתושל העורר 2 לתסקיר, וזאת מבלי שהיא חוזרת מעמדתה לפיה על שני העוררים להיוותר במעצר מאחורי סורג ובריח עד תום משפטם. לעומת זאת, התנגדה המשיבה לשליחתו של העורר 1 לתסקיר, וזאת בשים לב לעברו הפלילי, הכולל גם הרשעה משנת 2018 בעבירת סמים.
לאחר ששקלתי את העניין, הגעתי למסקנה כי יש מקום להיענות לבקשת שני העוררים, ולהורות על שליחתם לקבלת תסקיר שירות המבחן מבלי שיהיה בכך כל נקיטת עמדה ביחס לשאלה האם ניתן לשחררם לחלופת מעצר או להעבירם למעצר בפיקוח אלקטרוני.
אכן, לעורר 1 עבר פלילי רלוונטי, ואולם אין המדובר בעבר כה מכביד, שיש בו כדי להצדיק הבחנה בינו לבין הנאשם שעניינו נדון בבש"פ 1200/22, וזאת בשים לב להבדל בחומרת עבירות הסמים המיוחסות לו בכתב האישום הנוכחי. לפיכך, שיקולי אחידות מדיניות המעצר, המצדיקים את הסכמת המדינה ביחס לעורר 2, מצדיקים להבנתי גם את שליחתו של העורר 1 לתסקיר.
לפיכך, שירות המבחן מתבקש להכין תסקיר מעצר בעניינם של שני העוררים עד ליום 25.4.2022, במסגרתו תבחן האפשרות להעברת העוררים למעצר בפיקוח אלקטרוני.לאחר שיתקבל התסקיר, יבחן בית המשפט קמא את עניינם של העוררים, וזאת לפי מיטב שיקול דעתו ומבלי שאביע כל עמדה בעניינם.
ניתנההיום, ל' באדראהתשפ"ב (3.3.2022).
|
|
ש ו פ ט |
_________________________
22013840_Y02.docx ער
מרכז מידע, טל'077-2703333, 3852* ; אתר אינטרנט, 
