בע"א (ראשון לציון) 38530-07-20 – שער התלמוד בע"מ נ' עיריית נתניה
בע"א (ראשון-לציון) 38530-07-20 - שער התלמוד בע"מ נ' עיריית נתניה ואח'שלום ראשון-לציון בע"א (ראשון-לציון) 38530-07-20 שער התלמוד בע"מ (חל"צ) נ ג ד 1. עיריית נתניה 2. עמותת עקיבא נתנ לישראל 3. משרד הרווחה והשירותים החברתיים- המשרד הראשי בית משפט השלום בראשון-לציון [18.07.2020] כב' השופט הבכיר זכריה ימיני החלטה
כנגד המבקשת הוצא צו סגירה מנהלי לסגירת פנימייה (מלונית) לנערות רווחה חולות קורונה, מלונית הנמצאת ברחוב השח"ל 4 - גד מכנס 4 בנתניה. המבקשת עותרת להורות על עיכוב ביצוע הצו ב- 30 יום על מנת שניתן יהיה למצוא לנערות מלונית אחרת.
המבקשת מנמקת את בקשתה בנימוקים כדלקמן: 1) המלונית הוקמה על פי קול קורא של משרד העבודה והרווחה; 2) הפנימייה הינה סניף של פנימייה קיימת, ואין צורך לקבל רישיון לסניף; 3) המדובר בבנות אשר סובלות מתחלואים פיזיים ונפשיים.
האם יש צורך ברישיון עסק למלונית? בצו הסגירה נכתב כי המלונית חייבת ברישוי בהתאם לפרט 7.1 א' לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), תשע"ג-2013 (להלן-"הצו"). בהתאם למטרות בפרט זה של הצו, מטרות הצו הן: הבטחת איכות נאותה של הסביבה ומניעת מטרדים ומפגעים, מניעת סכנה לשלום הציבור, הבטחת בריאות הציבור לרבות תנאי תברואה נאותים וקיום הדינים הנוגעים לכבאות. בהתאם לסעיף 2(ג) לצו, מטרה כללית נוספת היא קיום דיני התכנון והבנייה.
לכאורה משמע מכל האמור לעיל הוא שכל סניף אותו תפתח המבקשת חייב לקבל רישיון עסק נפרד, על מנת למלא לפחות אחר דיני התכנון והבנייה, דיני הכבאות, דיני איכות הסביבה ודיני בריאות הציבור.
|
|
האם יש למבקשת רישיון עסק? המבקשת לא טוענת שיש בידיה רישיון עסק למלונית, והיא טוענת שאין צורך לקבל למלונית זו רישיון עסק. בטענה זו היטלתי ספקות, אך לא קבעתי קביעה מוחלטת שאין ממש בטענות אלו.
בכל מקרה, נראה מהבקשה ומהנימוקים המשפטיים שאין למבקשת רישיון עסק, והיא אף אינה טוענת שיש בידיה רישיון עסק.
הזכייה במכרז של משרד הרווחה: המבקשת טוענת שזכתה במכרז של משרד הרווחה להקמת מלונית.
לכאורה, יש לצאת מנקודת הנחה שהזכייה במכרז לא באה לפטור את המבקשת ממילוי הוראות החוק להקמת המלונית, ובכלל זה לא באה לפטור אותה ממילוי הוראות חוק התכנון והבנייה. המבקשת לא צירפה את הודעת משרד העבודה והרווחה על הזכייה ומה הם תנאי הזכייה, על מנת שבית המשפט יוכל להתייחס אליהם בהחלטתו.
מצבן הבריאותי של הנערות במלונית: לא הובאו ראיות אובייקטיביות לגבי מצבן הבריאותי (הן הפיזי והן הנפשי) של הנערות. בכל אופן, לכאורה מצבן הבריאותי של הנערות אין בכוחו להכשיר אי עמידה בהוראות חוק רישוי עסקים, תשכ"ח-1968, אשר לאי עמידה בהוראות חוק זה יש השלכות פליליות.
סוף דבר: על מנת שהמבקשת תשלים את הבקשה בהתאם להערותי בהחלטה זו, אני מורה על עיכוב ביצוע צו הסגירה המנהלי עד ליום 19.7.20 שעה 12:00, אלא אם יוארך צו העיכוב בהחלטה אחרת של בית המשפט.
המזכירות תעביר הבקשה לאלתר לבית המשפט לעניינים מקומיים בנתניה, אשר יהיה מוסמך ליתן כל החלטה אחרת הנראית בעיניו, בהתאם לבקשה המתוקנת שתובא בפניו.
ניתנה היום, כ"ו תמוז תש"פ, 18 יולי 2020, בהעדר הצדדים.
|
