ב"ל (חיפה) 16487-03-12 – דניאל דהן נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל (חיפה) 16487-03-12 - דניאל דהן נ' המוסד לביטוח לאומימחוזי עבודה חיפה ב"ל (חיפה) 16487-03-12 דניאל דהן ע"י ב"כ עו"ד שפוני במינוי השלכה לסיוע משפטי נ ג ד המוסד לביטוח לאומי ע"י המחלקה המשפטית - עו"ד ירושלמי בבית-הדין האזורי לעבודה בחיפה [03.01.2013] כב' השופטת מיכל נעים דיבנר החלטה
מינוי מומחה רפואי 1. פרופ' אנדריי קרן, ממונה בזאת לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן - המומחה), לשם מתן חוות דעת רפואית בשאלות המפורטות להלן וזאת ככל שניתן תוך 30 ימים ממועד קבלת החלטה זו. 2. צד המבקש להתנגד למינוי המומחה האמור, יעשה כן בהודעה מנומקת בתוך 7 ימים. 3. אם וככל שמי מהצדדים היה או עודנו בקשר עם המומחה לגבי תובענה זו או הפגיעה מושא התובענה, לרבות חוות דעת שקיבל מהמומחה, יגיש הודעה בכתב לבית דין זה וישירות לצד שכנגד תוך 7 ימים ממועד קבלת החלטה זו. 4. מובהר, כי הצדדים אינם רשאים לפנות למומחה באופן ישיר. 5. מסמכים רפואיים:
להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן: א. כרטיסיו הרפואיים של התובע משירותי בריאות כללית - מרפאות כלליות ומקצועיות; ב. תיק אשפוז התובע בבית החולים בני ציון בחיפה; ג. חומר רפואי שצורף על ידי התובע לכתב תביעתו; ד. תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה מיום 5.6.11 (נ/3); ה. מכתב סיכום אשפוז התובע בבית החולים בני ציון (נ/5); ו. רישום ביקור רפואי מיום 26.5.11 (נ/6). 6. לתשומת לב המומחה: הכלל בבית הדין לעבודה הוא שאין בודקים את התובע, אלא אם המומחה מבקש לעשות כן באופן חריג. 7. העובדות: |
|
|
א. התובע יליד 1967, הועסק משנת 2006 ובמועד הרלבנטי לתביעה בעבודות שמירה בחברת עמישב שירותים בע"מ. ב. במסגרת עבודתו, הוצב התובע בעבודות שמירה במתקני חברת החשמל, כאשר בימי שישי בשבוע הוצב התובע בדרך כלל בין השעות 06:00 בבוקר עד 14:00 בצהריים כשומר יחיד במתקן חברת החשמל בנשר העונה לשם אורים (להלן - מתקן אורים). מתקן אורים התאפיין בהיותו מתקן מבודד ושומם, כאשר במתקן זה היה שער כניסה תחתון ובו עמדת שמירה, ועמדת שמירה נוספת עליונה, כאשר התובע נהג לשמור בשתי עמדות אלה לסירוגין. למתקן זה נהגו להגיע, לעיתים נדירות, עובדי חברת החשמל כדי לבצע עבודות במקום, ובמקרים כאלה התובע היה מזהה את העובדים בשער ופותח אותו ללא כל בעיה. למעט עובדי חברת החשמל, מעולם לא הגיעו לאתר זה מבקרים. ג. ביום שישי, 27.5.11, הגיע התובע לעבודתו בבוקר, ובשעה 09:30 לערך דיווח למפקח במכשיר הקשר על חסימת שער הכניסה למתקן אורים על ידי מספר תלמידים מבית הספר הסמוך, בני 17 שהחנו את רכביהם צמוד לשער המתקן מסיבה לא ברורה. לטענת התובע המדובר במקרה ראשון מסוגו, בו מגיעים תלמידים לכיוון מתקן אורים, כשעל פי הוראת המפקח נדרש התובע לפנות את התלמידים והרכבים מיד; פניית התובע לתלמידים בדרישה להתפנות מהמקום נענתה בסירוב, כאשר בין הצדדים התפתח עימות מילולי שנמשך 5-6 דקות, עד שהתלמידים נאותו להתפנות מהמקום (להלן - האירוע החריג). עם סיום השיחה בין התובע לתלמידים החל התובע לחוש לחצים בחזה. ד. התובע נדרש לסייר במתקן אורים אחת לשעתיים כאשר בסיור השעה 10:00 בבוקר המשיכו לפקוד אותו לחצים חזקים בחזה מלווים בתחושת תעוקה והזעה, ובסיור האחרון במתקן בשעה 12:00 הלחצים וההזעה התגברו והחלו כאבים גם בידו השמאלית של התובע. ה. התובע דיווח על מצבו לאחראי המשמרת, הוזמן אמבולנס והתובע הובהל לבית החולים בני ציון, כשבמהלך אשפוזו צונתר התובע בליבו, הכל בהתאם לחומר הרפואי שצורף. ו. בניגוד לרשום במכתב שחרור התובע מבית החולים בני ציון, כי לתובע "סיפור משפחתי של מחלת לב איסכמית (אב של החולה, אח)", התובע העיד כי אין לו אח. התובע לא חלק על העובדה המצוינת במכתב השחרור, כי הינו מעשן קופסא אחת ליום. ז. כעולה מהרישום הרפואי מיום 26.5.11 (נ/6), כיממה לפני הופעת האירוע הלבבי אצל התובע, התובע סבל, בין היתר, מכאבים בחזה ואף קיבל הפנייה לחדר מיון, כאשר גם בעת קבלתו לבית החולים (נ/5) התלונן התובע על כאבים בחזה מזה 3 ימים. 8. השאלות א. מהי המחלה או המחלות מהן סבל התובע ביום 27.5.11 ואילך? ב. הקיים קשר סיבתי בין האירוע החריג שתואר לעיל, לבין מחלתו הנ"ל של התובע? ג. אם התשובה לשאלה הקודמת היא חיובית - האם השפעת האירוע החריג על הופעת המחלה היתה פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים, לרבות נתונים אישיים שהיו קיימים בתובע לפני האירוע החריג? ד. האם ניתן לומר שהאירוע החריג החיש את הופעת מחלתו של התובע, כך שאלמלא היה מתרחש, יתכן שבואה של המחלה היה נדחה למועד מאוחר יותר כלשהו או שלא היתה מופיעה כלל?
9. כללי א. שכרו של המומחה ישולם מתקציב המדינה באמצעות קופת בית הדין, כמקובל. |
|
|
ב. התיק יובא לעיוני עם קבלת חוות דעתו של המומחה, או בחלוף המועד להגשתה לפי המוקדם.
ניתנה היום, כ"א טבת תשע"ג, 03 ינואר 2013, בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
|




