ב"ל (חיפה) 15272-02-12 – שולמית אסולין נ' המוסד לביטוח לאומי
ב"ל (חיפה) 15272-02-12 - שולמית אסולין נ' המוסד לביטוח לאומימחוזי עבודה חיפה ב"ל (חיפה) 15272-02-12 שולמית אסולין ע"י ב"כ - עו"ד מרדכי עמוס נ ג ד המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ - עו"ד רויטל בורשטיין בית דין אזורי לעבודה בחיפה [06.02.2013] הסגנית נשיא איטה קציר החלטה
זוהי תביעה להכיר באוטם שריר הלב בו לקתה התובעת ביום 29/8/10 כתאונת עבודה.
להלן עובדות המקרה כפי שהן עולות מחומר הראיות המהימן עלי:
1. התובעת, ילידת 1950.
2. התובעת עבדה כעוזרת בית בבתים אחדים הסמוכים לאזור מגוריה.
3. התובעת עבדה אצל הגב' כוכבה כהן (להלן: "גברת כהן"), כעוזרת בית ארבעה ימים בשבוע, בימים ראשון, שלישי, חמישי ושישי, חמש שעות בכל פעם.
4. בתאריך 26/8/10 עבדה התובעת מהשעה 09:00 בבוקר בביתה של הגב' כהן, אשר ערכה באותו הערב מסיבה לעשרות נשים.
5. התובעת הכינה ובישלה למסיבה הנ"ל אוכל לאורחות וכשהגיעו האורחות היא שירתה אותן - הגישה אוכל, חיממה את האוכל, הסירה את הכלים מהשולחן וניקתה את המקום וכאשר האורחות קפצו לבריכת השחיה של הבית, התובעת לקחה את המגבות הרטובות, כיבסה אותן והכניסה אותן למייבש הכביסה. הגב' כהן שילמה לתובעת את שכרה בגין יום העבודה הנ"ל עבור כל שעות עבודתה, למרות שבבית הדין כינתה אותה כ"אחת האורחות במסיבה" וכי התובעת "נשארה לעזור מרצונה החופשי".
6. התובעת סיימה באותו הערב את עבודתה סמוך לחצות.
|
|
7. למחרת בבוקר, ה-27/8/10, שהיה יום שישי, התובעת הגיעה לעבודה, למרות היותה מותשת ועבדה כרגיל מ-08:30 עד 13:30.
8. התובעת חזרה לביתה ועשתה את ההכנות לקראת השבת, למרות הרגשת החולשה שהיתה לה.
9. ביום שבת, ה-28/8/10, התובעת לא עבדה והרגישה "טבעי".
10. ביום ראשון, ה-29/8/10, התובעת הגיעה לעבודה, עבדה מהשעה 09:00 עד השעה 15:30 וניקתה את כל שאריות המסיבה, בנוסף לעבודתה השגרתית. בשעה 15:30 חשה התובעת עייפות גדולה ופנתה לבנה של הגב' כהן וביקשה שיסיע אותה לביתה באור עקיבא כי היא התקשתה ללכת. כאשר הגיעה התובעת למרכז אור עקיבא וירדה מהרכב, היא התמוטטה וחשה כי פיה התעקם ופלג גופה השמאלי שותק. התובעת נלקחה לקופת חולים ומשם לבית החולים הילל יפה ואובחן כי לקתה באירוע מוחי.
11. התובעת מייחסת את האירוע המוחי בו לקתה ביום 29/8/10 לעבודה הקשה ביום 26/8/10 והמשך העבודה ביום 27/8/10 ו-29/8/10, כאשר המשיכה לעבוד בעבודה פיזית קשה, למרות שכבר חשה לא טוב בעת סיום עבודתה ביום 26/8/10.
12. הנתבע טוען לעומת זאת, כי מדובר בתהליך תחלואתי רגיל וזאת ללא קשר סיבתי לתנאי עבודתה אצל הגב' כהן בביתה, כמתואר לעיל.
12. מינוי מומחית רפואית מתמנה בזאת לשמש כמומחית יועצת רפואית מטעם ביה"ד, ד"ר ויויאן דרורי (להלן: "המומחית"), לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובעת, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
שכ"ט המומחית הרפואית ישולם מקופת ביה"ד כמקובל.
13. מסמכים רפואיים. על מצב בריאותה של התובעת, ניתן ללמוד מהמסמכים הרפואיים המצ"ב והמסומנים: ת/2, נ/1-נ/4.
14. השאלות:
א) מה היא המחלה אשר ממנה סבלה התובעת ביום 29/8/10? |
|
ב) האם לדעתך קיים קשר סיבתי בין האירועים בעבודה ביום 26/8/10 וכן המשך העבודה הפיזית הקשה בימים 27/8/10 ו-29/8/10, כפי שתואר לעיל, לבין האירוע המוחי שפקד את התובעת ביום 29/8/10 ומה חלקם של האירועים הללו בהופעת האירוע המוחי?
ג) בשים לב למצב בריאותה של התובעת, האם נגזר היה שתלקה באירוע מוחי ביום 29/8/10 בין שאירעו האירועים הנ"ל בעבודה, ובין אם לאו?
נא הסברך.
15. מעקב
א. ההחלטה תומצא לצדדים. ב. למעקב בעוד 45 יום מהיום.
ניתנה היום, כ"ו שבט תשע"ג, (06 פברואר 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
|
