תת"ע (חיפה) 12486-11-22 – מדינת ישראל נ' מאיר אסיג
תת"ע (חיפה) 12486-11-22 - מדינת ישראל נ' מאיר אסיגשלום חיפה תת"ע (חיפה) 12486-11-22 מדינת ישראל נ ג ד מאיר אסיג בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לתעבורה בחיפה [14.08.2024] כבוד השופט אור לרנר החלטה
בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הנאשם.
הנאשם טוען כי לא היה מודע למועד הדיון, אלא בדיעבד וממילא היה בחופשת מחלה.
המאשימה מתנגדת לבקשה.
לאחר עיון ושקילה נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
מועד ההקראה נדחה פעמיים בשל כאבי גב תחתון של הנאשם. לאחר מכן, נקבע מועד הוכחות שנדחה בשל המלחמה ובסוף הוזז ליום 12.5.24.
ביום 10.5.24 ביקש הנאשם לדחות הדיון בשל כאבי גב תחתון, והוא נדחה לשמיעת ריאות ביום 1.7.24.
ביום 30.6.24 ביקש הנאשם לדחות הדיון, בשל כאבי גב תחתון והדיון שב ונדחה ליום 4.7.24, לתזכורת צדדים.
ביום 3.7.24 שב וביקש הנאשם לדחות הדיון, בשל כאבי גב ואף ביקש כי הדיון ייערך לאחר 11.7.24, מאחר ולא יוכל להתייצב בשל נסיבות אישיות (לא פורטו). לבקשה צורף אישור מחלה כללי עד ליום 7.7.24 ולכן הדיון נקבע ליום 8.7.24.
המבקש לא התייצב לדיון שנקבע ליום 8.7.24 ולכן נשפט בהיעדרו.
|
|
טענת המבקש כי לא היה מודע למועד הדיון אינה מצדיקה הבקשה, מי אשר שלח בקשת דחיה חייב להתעדכן בתוצאותיה. בנוסף, עיינתי באישור המחלה שצירף הנאשם (גם בזה המאוחר) ולא מצאתי כי הוא מצדיק את היעדרותו (המדובר באישור מחלה שמקורו בשיחה טלפונית ודיווח עצמאי וללא בדיקת רופא). עם כל הכבוד והצער, לכל הפחות היה על הנאשם להגיש בקשת דחיה מראש. בנוסף, נדמה כי מאחר כאבי הגב תוקפים את הנאשם כל פעם שנקבע דיון, היה עליו להיערך לכך מראש ולדאוג שיתייצב מי מטעמו.
מעבר לאמור, הנאשם כלל לא מצביע על חשש לעיוות דין ולכן גם טעם זה אינו מתקיים.
הבקשה נדחית ופסק הדין יעמוד על כנו.
זכות ערעור כחוק.
להודיע לצדדים.
ניתנה היום, י' אב תשפ"ד, 14 אוגוסט 2024, בהעדר הצדדים.
|
