ת"פ (באר שבע) 50979-06-22 – מדינת ישראל נ' ערף מטיראת
ת"פ (באר-שבע) 50979-06-22 - מדינת ישראל נ' ערף מטיראתשלום באר-שבע ת"פ (באר-שבע) 50979-06-22 מדינת ישראל נ ג ד ערף מטיראת בית משפט השלום בבאר-שבע [13.11.2024] כבוד השופט אריה דורני-דורון ע"י ב"כ עוה"ד לבנת בנני ע"י ב"כ עוה"ד ויקטור אוזן ממשרד עו"ד אסתר בר ציון גזר דין
אקדמות מילין:
"סמים הם מאבות החולי החברתי בן דורנו ומזמן. אם רצית להרוס חברה בריאה טע בה גידולי חולי הרסני זה. די בכך כדי להביאה אל עברי פי פחת. אויבי כל אומה לא צריכים לנצחה במטוסים שריון ופגזים יקרים. מספיקה מנה להריח לבלוע אולי מחט. מספיק שנעריה ונערותיה אנשיה ומשפחותיה יהיו מכורים. מי שמכור - ימכור את אביו ואמו מולדתו ומדינתו, את ילדיו שלו. מי שמכור ולא ידע זאת עד כלאו, יפגע, יבזוז, ינצל, יימכר לעבדות מינית או אחרת מתחנן למנה, מתחייב לשתיים, וחוטף מנה אחת אפיים. תחילתם בקלים וסופם באובדן ועלפון חושים. עבירות רכוש, אלימות ומין. גם ליודעי דת ודין . הפיתוי עצום. הריק קסום. הכסף קל. החוב כבד. תאבד נערה חושיה וחייה באובדן שליטה, תאבד משפחה יקיריה במאבק ארגוני פשיעה ומפגן שליטה. ברוב עם. מעגל שוטה קם. מעגל סמים רחוק מקסמים. גרם פה וגרם שם. הבור ריק יש בו סם. תחילתו בפשיעה, סופו בהרשעה. הסקרנות מהשטן. הדוד סם. הרס אדם וכל עם."
1. הנאשם הורשע בהתאם להודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, לפי סעיף 7(א) + (ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים, התשל"ג-1973. (להלן: "החוק"). 2. על-פי המתואר בעובדות כתב האישום המתוקן, במועדים הרלוונטיים לעובדות כתב האישום שימש השוטר אורי רביד (להלן:"השוטר רביד") כסוכן משטרה בפעולות כנגד סוחרי סמים (להלן: "הפעילות" ) 3. בתאריך 08.06.2022 בין השעה 14:20 לשעה 21:20 שוחח השוטר רביד עם אחר שזהותו אינה ידועה במדויק למאשימה ואשר מכונה עלי (להלן: עלי") על קניית סם מסוכן, במהלך השיחות ניסו השניים לתאם ביצוע עסקת סמים, אך לעלי לא היה מי שיוביל עבורו את הסמים, והעסקה לא בוצעה . |
|
4. בהמשך למתואר לעיל, בתאריך 09.06.2022, בסמוך לשעה 15:40 התקשר השוטר רביד לנאשם מטלפון ***-******* (להלן:" הטלפון") ולאחר שהנאשם לא ענה שלח לו מסרון וביקש שיחזור אליו. 5. מיד ובסמוך למתואר לעיל, בסמוך לשעה 15:45 התקשר הנאשם לטלפון ושוחח עם השוטר רביד, במהלך השיחה שאל השוטר רביד את הנאשם " אתה פנוי... אני נותן לך טלפון של מישהו להביא ממנו יסתדר לך ? " וזה ענה לו בחיוב, אז שלח השוטר רביד לנאשם במסרון את המספר טלפון של עלי על מנת שיתאם אתו. 6. בהמשך למתואר לעיל, בסמוך לשעה 19:00 התקשר עלי לשוטר רביד ושאל אותו אם הוא שלח לו מישהו, בתגובה ענה לו השוטר רביד כי הוא שלח לו את הנאשם, אז אמר לו עלי "אני נותן לחבר שלי לדבר אתך הוא יסגור אתך את כל הנושא הזה" 7. בהמשך למתואר לעיל, בסמוך לשעה 19:03 קיבל השוטר רביד שיחה מטלפון חסום מאחר שזהותו אינה ידוע למאשימה, ששאל אותו אם הוא שולח מישהו "לקחת את זה" והשוטר רביד ענה לו כי שלח לו את הנאשם. 8. במשך למתואר לעיל, בסמוך לשעה 20:00 התקשר השוטר רביד לנאשם באמצעות הטלפון, במהלך השיחה, עדכן הנאשם את השוטר רביד כי הוא עוד חצי שעה אצלו השוטר רביד שאל את הנאשם אם לקח ממנו כבר, והנאשם השיב בחיוב. 9. בהמשך למתואר לעיל, בסמוך לשעה 21:24 התקשר השוטר רביד לנאשם ושאל אותו היכן הוא, אז ענה לו הנאשם, "אני עוד 25 דקות אבל בפקק" והשניים ניתקו את השיחה. 10. בהמשך למתואר בסמוך לשעה 21:30 על כביש 6 בסמוך למחלף נחשונים (להלן: "המקום") עצר הנאשם את הרכב בו נהג, רכב מסוג טויוטה מ.ר 68-974-52 בפקק תנועה שהיה במקום, במעמד זה החזיק הנאשם בתוך תא המטען של הרכב, בסם מסוכן מסוג קנבוס, במשקל כולל של 8.4 ק"ג נטו. 11. בעשותו את האמור לעיל, החזיק הנאשם בצוותא חדא עם עלי, בסם מסוכן מסוג קנבוס במשקל כולל של 8.4 ק"ג נטו, זאת מבלי שהדבר הותר לו בפקודה, בתקנות או ברישיון מאת המנהל .הכול כאמור בכתב האישום המתוקן .
תמצית תסקירי שירות המבחן: 12. מתסקיר שירות המבחן אשר הוגש ביום 25.12.23 , עולה כי הנאשם בן 28, רווק, מתגורר בערד ועובד במלון ים המלח, באחזקה, מפרוץ המלחמה 7.10.23 לא חזר לעבודה, וכשנה שוהה במעצר בית לילי בבית הוריו, בהתייחסו לעבירה, מודה במיוחס לו, מתאר כי תיווך בהעברת הסמים למטרת רווח כספי מהיר וקל. 13. מעיון ברישומו פלילי, עולה כי לנאשם הרשעה אחת בגין עבירות רכוש בתחום הרכב והתעבורה משנת 2016, בגינה ריצה מאסר בעבודות שירות. 14. מתסקיר שירות המבחן מיום 3.4.24 עולה כי הנאשם החל להשתלב בקבוצה טיפולית, ולאור התגייסותו של הנאשם להליך הטיפולי, המליץ שירות המבחן על הטלת צו מבחן לשנה , צו של"צ בהקיף של 340 שעות והטלת מאסר צופה פני עתיד והתחייבות להימנע מעבירה. 15. ביום 4.7.24 הוגש עדכון דחוף בעניינו של הנאשם, ע"י שירות המבחן , וממנו עולה כי הנאשם הודיע לקצינת המבחן שלא יוכל לקחת חלק בטיפול הקבוצתי, ולמרות ההסבר שקיבל כי שרות המבחן לא יוכל לתת המלצה שיקומית בעניינו, סירב לשנות את דעתו. |
|
16. לנוכח האמור, שירות המבחן חזר בו מהמלצתו השיקומית, והמליץ כי תוטל על הנאשם ענישה בדמות מאסר בעבודות שירות, כרכיב ענישה שיש בו להציב גבול בפני הנאשם להישנות עבירות דומות בעתיד. 17. ביום 8.10.24 הוגש עדכון נוסף בעניינו של הנאשם, ע"י שירות המבחן, וממנו עולה כי הנאשם, השתלב שנית בקבוצה טיפולית בעניינו, אולם שרות המבחן התרשם כי לנאשם מוטיבציה נמוכה להשתלבות בתהליך, וכי אין מדובר במי שנכון לערוך שינוי ובחינה של התנהלותו במסגרת טיפול. 18. לסיכום, שירות המבחן לא המליץ על ענישה שיקומית בעינינו של הנאשם, וחזר על המלצתו בתסקיר מיום 4.7.24, להטיל על הנאשם רכיב ענישה, שיש בו להציב גבול להישנות עבירות דומות בעתיד, בדמות של מאסר בעבודות שירות.
תמצית חוות דעת ממונה:
19. מחוות דעת הממונה על עבודות השירות, שהתקבלה בעניינו של הנאשם ביום 27.6.24, עולה כי הנאשם מתאים לביצוע עבודות שירות.
ראיות לעונש 20. מטעם המאשימה הוגשו גיליון הרשעות קודמות פלילי (ת/1) וגיליון הרשעות קודמות תעבורתי (ת/2). 21. מטעם ההגנה הוגשו תלושי שכר (נ/1); פסיקה (נ/2). טיעוני הצדדים: תמצית טענות המאשימה:
22. המאשימה הגישה טיעוניה בכתב ובעל פה . 23. הערכים החברתיים אשר נפגעו ממעשיו של הנאשם הם הגנה על בריאות הציבור, שלומו הפיזי והנפשי מפני נגע הסמים, ונזקים עקיפים או ישירים שעשויים להיגרם בשל השימוש בסמים, עבירות הסמים, פוגעות בערכים מוגנים בדמות שמירה על שלטון החוק ושמירת בטחונו של הציבור, ולעיתים מעורבים בעבירות סמים מבצעים בצדו של השימוש בסמים, החזקת סמים, גידולם, סחר בהם או יצורם, ועבירות נוספות. 24. מידת הפגיעה בערכים המוגנים גבהה, נוכח העובדה כי הנאשם החזיק ברכב בו נהג, כמות של 8.4 ק"ג נטו של סם מסוכן מסוג קנבוס, והיה בדרכו לפגוש בסוכן משטרתי להעביר לו את הסם, מכאן הנזק הפוטנציאלי, שיכול היה להיגרם במידה והסם היה מופץ ולא נתפס.
25. המאשימה טענה למתחם עונש הולם בין 16-30 חודשי מאסר בפועל, וצרפה פסיקה לתמיכת טיעוניה.
|
|
26. ב"כ המאשימה הפנתה לתסקיר האחרון, שהוגש בעינינו של הנאשם ואשר לפיו שירות המבחן חזרו בהם מהמלצתם בתסקירים הקודמים והמליצו להטיל על הנאשם עונש מוחשי, עבודות שירות, וזאת לאחר שהנאשם סרב להמשיך בהליך הטיפולי אותו החל, גם לאחר שהוסברו לו ההשלכות של סירובו, מכאן שלא קיימים נימוקים מצדיקים לסטייה ממתחם העונש ההולם.
27. בסיום טיעוניה עתרה המאשימה למקם את הנאשם בשליש התחתון של מתחם העונש, להטיל על הנאשם ענישה נלוות בדמות מאסר מותנה ארוך מרתיע, פסילת רישיון נהיגה בפועל ועל תנאי, קנס משמעותי, התחייבות להימנע מעבירה, וכן צו להשמדת הסמים.
תמצית טענות ההגנה :
28. בתיק זה יש לקחת בחשבון את הנסיבות האירוע בו נעצרו שלושה מעורבים נוספים, המעורב הראשי פרדי תמם - קיבל 9 חודשי עבודות שירות בשל קושי ראייתי.
29. עצור נוסף - יאסר אבו גרדוד, הורשע בניסיון לסחר בסמים, שם בהסכמה השיתו עליו עונש של 14 חודשים מאסר בפועל. לגבי המעורב הנוסף - סאבר דנפירי, היה דיון שנדחה, לשם קבלת תסקיר.
30. לטענת ב"כ הנאשם, המתחם אותו מבקשת המאשימה (16-30) גבוה מהמתחם שנקבע למעורבים האחרים שהעבירה שלהם היא חמורה יותר, ת"פ 25777-08-22, יאסר אבו גרדוד, גזר דין מיום 10.1.23, ות"פ 60921-06-22, פרדי תמם, גזר דין מיום 22.02.23.
31. ב"כ הנאשם טען כי כתב האישום תוקן באופן משמעותי, וכי אין מחלוקת כי נתפסה חבילה אך בשום מקום בכתב, האישום לא עולה כי הנאשם ידע את כמות הסם, ולא עולה כי הנאשם קיבל דבר מה או הובטח לו משהוא.
32. ביחס לעברו הפלילי של הנאשם טען כי העבירה בגינה ריצה עבודות שירות הינה משנת 2015, הנאשם עובד באופן רצוף מיום שחרורו בתיק דנן ועד היום.
33. הנאשם הופנה מרצונו לשירות המבחן, הנאשם השתתף בקבוצה ייעודית, הגיע בקביעות לפגישות, שירות המבחן הפך את המלצתו השיקומית , רק לאחר שהנאשם טען שיש לו קושי להגיע לאחר שהתחיל עבודה חדשה.
|
|
34. בחו"ד ממונה על עבודות השירות הנאשם נמצא מתאים, הנאשם היה עצור מאחורי סורג ובריח כחודשיים וחצי בשלב המעצר, לאחר מכן מעצר בית מלא 14 חודשים ללא הפרות, ולאחר מכן מעצר בית לילי.
35. לסיכום טען ב"כ הנאשם כי בנסיבות התיק ובשים לב לתסקירים שהוגשו בעניינו של הנאשם, מתחם העונש הראוי הינו ממספר חודשים של עבודות שירות ועד לרף המקסימלי של עבודות שירות.
36. אחיו של הנאשם, בדבריו לבית המשפט, מסר את הדברים הבאים :
"אני אחיו של הנאשם, נשוי ואב לחמישה ילדים. אני עובד. מה שקרה זה בושה. זה לא קל לנו. אחי הוא בן אדם טוב ולא מתעסק בדברים כאלה, הוא היה עובד ואני לא יודע איך הוא הגיע לדרך הזאת. עכשיו הוא התחיל לעבוד איתי, צמוד אליי. אני מבקש שהוא לא יכנס לכלא, זה יקשה עליו, הוא צריך לעבוד."
37. הנאשם בדבריו לבית המשפט ביקש מבית המשפט, שלא לחזור לכלא, הודה בטעותו, טען כי למד מהטעות החמורה שעשה ושזאת אינה הדרך להשיג כסף, הדרך להשיג כסף היא בעבודה.
דיון- קביעת מתחם העונש ההולם :
38. העיקרון המנחה בענישה הוא עקרון ההלימה, היינו קיומו של יחס הולם בין חומרת מעשה העבירה בנסיבותיו ומידת אשמתו של הנאשם ובין סוג ומידת העונש המוטל עליו. לשם קביעת מתחם העונש ההולם, בהתאם לעקרון ההלימה, יש להתחשב בערך החברתי שנפגע, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנוהגת ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה. 39. הערכים החברתיים המוגנים, על ידי פקודת הסמים, כוללים את שמירה על בריאות הציבור וביטחונו, מפני הסכנות הנובעות מהשימוש בסמים, כמו גם, את הנזקים החברתיים, הכלכליים והגופניים הנלווים לכך. מדובר בנזקים ישירים, המופיעים אצל המשתמשים עצמם, וכן בנזקים עקיפים, הפוגעים בציבור הרחב, כגון עבירות רכוש ואלימות שמבצעים חלק ניכר מהמכורים לסמים.
40. במעשיו, הנאשם פגע פגיעה חמורה בערכים המוגנים, כאשר שימש כגורם המחזיק ומשנע סמים במשקל רב ברכבו, שלא לצרכיו האישיים. הנסיבות מעידות על כך שמטרת החזקתם הייתה קשורה באופן ישיר למכירה ולהפצה שלהם.
41. את העבירה של החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית רואה הפסיקה כעבירת אחות לעבירת הסחר בסמים מסוכנים. ר'רע"פ 2557/12 תמם פרדי נ' מ"י [נבו] (5.4.2012),שם בהתייחס לעבירה זו נקבע כי " |
|
"החזקת סמים שלא לצריכה עצמית על פי העונש שקבע המחוקק, היא אחותה, ניתן לומר תאומתה, שעבירת הסחר בסמים" 42. מעיון בפסיקה הקיימת במקרים דומים של ביצוע עבירת החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, בחלקם חמורים יותר וחמורים פחות, עולה התמונה הבאה: 43. בעפ"ג (מח' ב"ש) 32345-04-23 סאנע נ' מדינת ישראל (28.6.23) הנאשם הורשע על פי הודאתו, בהחזקה של 8.5 ק"ג קנביס שהיה מחולק ל-3 יחידות. המתחם שנקבע לעבירה נע בין 16 ל-36 חודשי מאסר. בשל היעדר עבר פלילי נגזרו על הנאשם 16 חודשי מאסר, 15,000 ₪ קנס ופסילת רישיון נהיגה למשך שנה. 44. ברע"פ 8630/21 נחמן האמער נ' מדינת ישראל (נבו 21.12.2021) הנאשם הורשע על פי הודאתו בהחזקת 3.5 ק"ג קנביס בתוך מחסן, שלא לצריכתו העצמית. במסגרת הסדר הטיעון, הגבילה המאשימה את טיעוניה ל-13 חודשי מאסר. בית-המשפט קבע מתחם שנע בין 10 ל-30 חודשי מאסר ובהעדר עבר פלילי ובשל נסיבות אישיות ולרבות רפואיות, גזר על הנאשם 11 חודשי מאסר. בדחותו את הערעור, ציין בית-המשפט המחוזי כי מדובר במתחם ענישה ראוי. בקשת הרשות לערעור נדחתה 45. ברע"פ 3084/21 יוסף יאגודאייב נ' מדינת ישראל (נבו 12.05.2021) הנאשם הורשע על פי הודאתו בהחזקה של כ-10 ק"ג קנביס בתא המטען ברכבו. המתחם שנקבע נע בין 10 ל-24 חודשי מאסר. נוכח עבר פלילי וחרף המלצה שיקומית של שירות המבחן, נגזרו על הנאשם 12 חודשי מאסר. הן ערעורו והן בקשת הרשות לערעור נדחו. 46. ברע"פ 1830/16 רקיבי נגד מדינת ישראל (11.4.16) שם אושר מתחם של 6-15 חודשי מאסר ונגזרו על נאשם אשר החזיק חשיש ברכבו, מחולק לאריזות רבות במשקל כולל של כ - 2,300 גרם. על הנאשם, ללא עבר פלילי ולאחר שהתקבל בעניינו תסקיר חיובי, הוטלו 8 חודשי מאסר בפועל. 47. ברע"פ 322/15 ג'אנח נ' מדינת ישראל (22.1.15) שם אישר בית המשפט העליון מתחם עונש של 7-18 חודשי מאסר בגין החזקת חשיש במשקל כולל של כ - 400 גרם בבית מגוריו של המערער. 48. בעפ"ג (ב"ש) 24043-04-17 אל קשכר נגד מדינת ישראל (4.6.17) שם אושר בבית המשפט המחוזי עונש של שבעה חודשי מאסר בגין החזקת קנבוס במשקל 922.40 גרם נטו. 49. בעפ"ג 38161-12-16 אלעול נ' מדינת ישראל (18.1.17): שם נותר על כנו גזר דין במסגרתו הוטלו על הנאשם 14 חודשי מאסר בגין החזקת קנבוס במשקל של 6 ק"ג. 50. בת"פ (ב"ש) 31479-11-20 מדינת ישראל נ' אבו סבית, שם נגזרו על הנאשם, 6 חודשי מאסר בגין החזקת כארבעה ק"ג חשיש, מתוך התחשבות מרובה בגיל ציר, היעדר עבר פלילי, נטילת אחריות שלמה ותסקיר חיובי מאד אשר המליץ על כך. 51. בת"פ (ב"ש) 19923-05-19 מדינת ישראל נ' אלאפשק (5.1.21) שם הורשע הנאשם בהחזקת קנבוס במשקל של 1.7 ק"ג. על הנאשם, שהיה בעל הרשעות קודמות והוגש בעניינו תסקיר חיובי, הוטלו 6 חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות. במקרה דנן הכמות היא פי 4 . התסקיר אינו חיובי . 52. ת"פ (ב"ש) 14782-06-18 מדינת ישראל נ' אלעול (7.1.20) שם הורשע הנאשם בהחזקת 3.8 ק"ג קנבוס. על הנאשם, צעיר בן 23 ללא הרשעות קודמות ותסקיר חיובי, הוטלו 9 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות. במקרה דנן, לנאשם עבר פלילי, התסקיר אינו חיובי, הכמות הינה פי 2 מהכמות בגזר הדין הנ"ל . בכל זאת העונש הינו בגבול המאסר בפועל וברף המקסימאלי של המאסר בעבודות שירות . |
|
53. במסגרת הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, כקבוע בסעיף 40ט.(א) לחוק, יש ליתן את הדעת לשיקולים הבאים:
א. כמות הסמים ונסיבות החזקתם מדובר ב8.4 נטו של סם מסוג קנאביס , בנסיבות של שינוע בדרך ברכב : ב. תכנון המעשים, המדובר בתכנון וביצוע ולא במקריות אגבית, בתקשורת ובביצוע מעשי : ג. פוטנציאל נזק גדול בשל נזקי הסמים והפצתם בכמות שכזו אינה גבולית אלא בעלת פוטנציאל הרסני מובהק. ד. חלקו היחסי של הנאשם בביצוע העבירה מהותי . הוא המשנע, הוא נוהג ברכב בו הסמים בתא המטען . ה. ברוב פסקי הדין של בתי המשפט העליון והמחוזי, כמות שכזו מחייבת מאסר בפועל. רוב פסקי הדין בהם העונש מבוצע בעבודות שירות , או שהתסקיר חיובי מאד או שהכמות קטנה פי כמה או שישנה נסיבה מיוחדת.
54. לאור כל המפורט לעיל אני קובע כי מתחם העונש ההולם לאירוע בכללותו נע בין 12 חודשי מאסר ועד 24 חודשי מאסר לצד עונשים נלווים ובכללם מאסר על תנאי, קנס, התחייבות , שלילת רישיון בפועל ועל תנאי . 55. בכל הנוגע למתחם הקנס הרי שבעבירות סמים הכרוכות בכספים באשר הם עוברים מיד ליד בהיקפים משמעותיים, הרי שגם המאבק בפשיעה זו מחייב רכיב ענישתי כספי משמעותי .
גזירת העונש המתאים לנאשם:
56. בגזירת העונש המתאים לנאשם, בגדרי מתחם העונש ההולם, יש להתחשב בנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה (סעיף 40יא. לחוק). במסגרת זו יש ליתן את הדעת לנסיבות הבאות: 57. הנאשם הודה וקיבל על עצמו הדין. 58. העבירה בוצעה ב2022 . אלמלא הודאת הנאשם וחלק מהליכים שעבר במסגרת שירות המבחן , היה עונשו חמור יותר משמעותית מזה שגזרתי . 59. הנאשם בעל עבר פלילי של : קבלת רכב או חלקי רכב גנובים מ2016 במסגרתה ריצה עונש של 6 חודשי מאסר בפועל ועונשים נילווים . |
|
60. ההגנה מתבססת בעיקר על ההשוואה של האמור עם גזרי הדין של מעורבים אחרים בפרשה. המאשימה השיבה כי : א. מדובר בהסדרים וככאלו , אין ללמוד מהם על הטיעון הפתוח ב. היו קשיים ראייתיים בנוגע לשאר מעורבים, מה שאין כן בתפיסת 8.4 ק"ג בקשר טלפוני ישיר ובנהיגת הנאשם ברכב מושא התפיסה. ג. לנאשם אין תסקיר חיובי ושירות המבחן מתרשם בניסיונו, כי אין מדובר במי שהסיכון ממנו נמוך, אלא ההיפך, דהיינו הסטייה מטעמי שיקום אינה מתקיימת, ומשאינה מתקיימת הרי שיש לקבוע עונשו של הנאשם בתוך המתחם לקביעת עונש הולם. 61. בית המשפט עיין בכל התסקירים כולל האחרון אך אינו מקבל ההמלצה במכלול שיקול הדעת העונשי בתיק זה . 62. באיזון בין השיקולים השונים, לא ניתן להילחם בנגע הסמים במלל בלבד. לבית המשפט קולמוס הענישה המרתיעה. אם לא יעשה בו שימוש במקרים כמו החזקת 8.4 ק"ג ברכב, אל יצא עתק מפיו, הכף נוטה כמצוות המחוקק, ובהוראות פסקי הדין המחייבים והמנחים לעבר האינטרס הציבורי ולהרתעת היחיד והרבים בהגנה על הציבור, ומתחם הענישה ההולם, מספיק כדי מיצוי העונש ההולם במכלול השיקולים כולם . 63. נתתי דעתי לטענות ההגנה לרבות בכל הנוגע לשאר המעורבים, ולא ראיתי כיצד החזקת 8.4 ק"ג סמים ברכב לאחר תקשורת עם סוכן , מאפשרים תוצאה דומה לתיק של מחצית מהכמות שבגינה נגזרו 9 חודשי מאסר או להשוואה מול מי שקיימים קשיים ראייתיים בתיקו והסתיים בהסדר או תסקירים חיוביים הממליצים על ענישה שיקומית שלא ניתנו בתיק זה כלפי נאשם זה .
64. לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, לחומרה ולקולא, גוזר אני על הנאשם את העונשים הבאים:
א. 12 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו בתיק זה לפי רישומי שב"ס . ב. מאסר על תנאי בן 6 חודשים תקופת התנאי 3 שנים מיום שחרורו ממאסר, אם יעבור הנאשם עבירת סמים מסוג פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים התשל"ג-1973. ג. מאסר על תנאי בן 3 חודשים, אם יעבור הנאשם עבירת סמים מסוג עוון לפי פקודת הסמים המסוכנים- התשל"ג-1973. תקופת התנאי 3 שנים ממועד שחרורו ממאסר. ד. קנס כספי בסך : 8,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, החל מיום 10.1.26 ובמשך כל 10 לחודש שלאחריו. אם לא ישולם אחד התשלומים במועדו, תעמוד כל היתרה לפירעון מידי ויתווספו תוספות פיגור כחוק, וזאת מעבר לזכותה של המאשימה לבקש הפעלת מאסר חלף הקנס. |
|
ה. התחייבות על סך 15,000 ₪ אם יעבור הנאשם בתוך 3 שנים ממועד שחרורו מהמאסר, עבירת סמים מסוג פשע לפי פקודת הסמים המסוכנים התשל"ג-1973.ההתחייבות תוצהר לפרוטוקול .
ו. התחייבות על סך 5,000 ₪ אם יעבור הנאשם בתוך 3 שנים ממועד שחרורו , עבירת סמים מסוג עוון לפי פקודת הסמים המסוכנים התשל"ג-1973 . ההתחייבות תוצהר לפרוטוקול .
ז. פסילה מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה למשך 10 חודשים מיום השחרור ממאסר. על הנאשם להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית-המשפט ולחלופין למלא תצהיר מתאים במזכירות בית-המשפט. הפסילה תהיה במצטבר לכל פסילה אחרת, אם קיימת.
ח. פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה 12 חודשים על תנאי תקופת התנאי 3 שנים ממועד סיום הפסילה בפועל דלעיל .
65. את הקנס ניתן לשלם כעבור 3 ימים מהיום באחת מהדרכים הבאות: · תשלום בכרטיס אשראי באמצעות האתר המקוון של רשות האכיפה והגבייה בכתובת: www.eca.gov.il. · תשלום בשירות עצמי באמצעות מוקד שירות טלפוני של מרכז הגבייה, בטלפון שמספרו 35592* או, 073-205-5000. · תשלום במזומן בכל סניף של בנק הדואר, בהצגת תעודת זהות בלבד (אין צורך בהצגת שוברי תשלום)
מוצגי הסמים יושמדו . אם ישנם מוצגים אחרים בתיק הללו יושבו או יושמדו בהתאם לשיקול דעת הקצין הממונה על החקירה או מפקד תחנת המשטרה הרלוונטית .
זכות ערעור כחוק בבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום.
ניתן היום, י"ב חשוון תשפ"ה, 13 נובמבר 2024, בהעדר הצדדים.
|
