רעפ 6432-02-25 – יעקב בן עזרי נ’ מדינת ישראל
ברע"פ 6432-02-25
|
||
לפני: |
כבוד השופט אלכס שטיין
|
|
המבקש: |
יעקב בן עזרי |
|
נגד
|
||
המשיבה: |
מדינת ישראל |
|
|
בקשת רשות ערר על החלטתו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (השופט ש' מלמד) שניתנה ביום 3.2.2025 בעמ"ת 3004-02-25
|
|
תאריך הישיבה: |
3.2.2025 (ה' בשבט התשפ"ה)
|
|
בשם המבקש: |
עו"ד שנהב מצה; עו"ד צאלה ישמח
|
|
בשם המשיבה: |
עו"ד איתי שהם
|
|
החלטה
|
1. במוקדה של הבקשה שלפניי החלטת בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (השופט ש' מלמד) אשר ניתנה היום, 3.2.2025, בעמ"ת 3004-02-25, ואשר ביטלה את שחרורו הארעי של המבקש ממעצרו לשם השתתפות בשבעה על אחותו, שנפטרה באופן פתאומי - שחרור אשר קודם לכן אושר על ידי בית משפט השלום תל אביב-יפו (השופט ב' ה' דורון) בהחלטה שניתנה ביום 2.2.2025 במ"ת 74297-12-24.
2. החלטות אלה ניתנו על רקע מעצרו של המבקש, אשר הואשם בשורה של עבירות התפרצות וגניבה בת"פ (שלום ת"א) 74312-12-24, ובשים לב לעברו הפלילי המכביד, אשר כולל הרשעות בעבירות רכוש, התפרצות לבניין וסמים.
3. השבעה מתקיימת ברחוב אילת 14, בבת ים, והיא עתידה להסתיים מחר, 4.2.2025. השחרור הארעי שאושר על ידי בית משפט השלום ובוטל על ידי בית המשפט המחוזי היה כפוף לפיקוח אחר מעשיו של המבקש על ידי אחותו, הגב' אביבה מזרחי, וכן הפקדת ערבות על סך 5,000 ש"ח על ידי המפקחת והפקדת 1,000 ש"ח במזומנים (להלן: ההפקדות).
4. אחרי עיון בכתובים שהונחו לפניי ושמיעת בעלי הדין; בשים לב לחשיבותה של מצוות השבעה; לכך שנוכח קימת האבלים מהשבעה, השחרור הארעי המבוקש מתקצר לכדי יום אחד בלבד; ולאור העיקרון של מזעור הפגיעה בזכותו של עצור החוסה בצילה של חזקת החפות (ראו: סעיף 1(ב) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996) - החלטתי לדון בבקשה זו כבערר וכן לקבל את הערר.
5. החלטתו של בית המשפט המחוזי מתבטלת אפוא, והחלטת בית משפט השלום, לרבות דרישות ההפקדה שנקבעו בה, חוזרת לעמוד על כנה בכפוף לשינויים כדלקמן: (1) המבקש ישוחרר מהמעצר היום לא יאוחר משעה 20:30; (2) המבקש ישוב לבית המעצר לא יאוחר ממחר, 4.2.2025, שעה 18:00; (3) המבקש יוכל לנוע אך ורק בלוויית אחותו, גב' אביבה מזרחי, מבית המעצר למקום השבעה, רח' אילת 14 בבת ים, וחזרה לבית המעצר; (4)בזמן שיחלוף בין שתי הנסיעות הללו המבקש יימצא אך ורק במקום השבעה; (5) כמו כן, אם יש למבקש דרכון כלשהו או תעודת מעבר - אלה יופקדו יחד עם ההפקדות בבית משפט השלום תל אביב-יפו או במשטרה לפני שחרורו הארעי בהתאם להחלטה זו. בהתאם לכך, ולמען הסר ספק, אני מטיל איסור על יציאת המבקש מן הארץ.
ניתנה היום, ה' שבט תשפ"ה (03 פברואר 2025).
|
|
|
