עפ"א (חיפה) 81959-11-25 – נזאל מחזור בע"מ נ' מדינת ישראל
|
עפ"א (חיפה) 81959-11-25 - נזאל מחזור בע"מ ואח' נ' מדינת ישראלמחוזי חיפה עפ"א (חיפה) 81959-11-25 1. נזאל מחזור בע"מ 2. אחמד נעימה נ ג ד מדינת ישראל בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים [09.12.2025] כבוד השופט זיו אריאלי החלטה
1. לפניי בקשה לעיכוב ביצוע.
2. בתמצית ייאמר כי ביום 30.11.25 הגיש המערערים הודעת ערעור על החטת בית משפט השלום בחיפה מיום 27.11.25 [תו"ב 80405-11-25], במסגרתה קיבל את עתירת המשיבה למתן צו הפסקת שימוש במקרקעין בחיפה הידועים כגוש 10876, חלקות 9, 10, 12, 56, 76, 77, 78 המצויים בבעלותה של עיריית חיפה, ובמבנים המצויים במקרקעין המשמים כעסק לאחסנה, פירוק, קנייה ומכירה של מתכות. צו ההפסקה ניתן מכוח הוראת סעיף 236 לחוק התכנון והבניה. המשיבים הם החברה הפועלת במקרקעין והבעלים של החברה ומי שמחזיק במקרקעין בפועל.
3. בהחלטה מושא הערעור קבע בית המשפט קמא, כי המשיבה הציגה תשתית ראייתית לכאורה לכך שהמערערים משתמשים במקרקעין שלא כדין, שכן אף המערערים אינם חולקים על כך שאין בידיהם היתר לשימוש המסחרי שהם עושים במקרקעין. עוד נקבע, כי אמנם הבקשה למתן צו הפסקת שימוש הוגשה בחלוף למעלה משלושה עשורים בהם המערערים עושים שימוש מסחרי במקרקעין. ואולם, לצו ההפסקה קיימות מספר תכליות, וביניהן מניעת המשך השימוש שאינו כדין, והפסקת פעילות מסחרית לא חוקית שבחובה רווח כלכלי. בנסיבות אלו, אין לשעת לטענת השיהוי. אף העובדה כי המערערים מחזיקים ברישיון עסק - אינה שומטת את הקרקע תחת צו ההפסקה השיפוטי, מה גם שהובהר בהיתרים שהוצאו עבור המערערים, כי אין בהם כדי לאשר חוקיות של השימוש במקרקעין.
מכאן הערעור.
|
|
|
4. בד בבד עם הגשתה של הודעת הערעור הגישו המערערים בקשה לעיכוב ביצוע של צו ההפסקה מושא הערעור. בבקשה נטען כי סיכויי הערעור הינם "יותר מטובים", וכי כניסת הצו לתוקף מידי תרוקן מתוכן את משמעות הערעור, שכן הפסקת פעילות העסק תוביל לקריסתו המידית.
5. ביום 8.12.25 הגישה המשיבה את תגובתה לבקשה. נטען כי המערערים עושים שימש אסור במקרקעין שאינם בבעלותם. נטען כי סיכויי הערעור נמוכים, וכי מאזן הנוחות אינו נוטה לטובת המערערים. ההיפך הוא הנכון.
6. לאחר שעיינתי בהחלטת בית המשפט קמא,נימוקי הודעת הערעור, בקשת עיכוב הביצוע ותגובת המשיבה - נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
7. ככלל, אמת המידה לבחינתה של בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין או החלטה טומנת בחובה שני שיקולים עיקריים. האחד מתמקד בסיכויי הערעור להתקבל. השני מתמקד במאזן הנוחות, קרי: האם במקרה בו תידחה בקשת עיכוב הביצוע ובסופו של יום יתקבל הערעור - ניתן יהיה להחזיר את המצב לקדמותו. בין שני שיקולים אלה מתקיים יחס של 'מקבילית כוחות' [השווה ע"פ 4591/20 אל חי נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה טירה (6.7.20)].
8. יישום האמור על ענייננו מוליך למסקנה כי דין בקשת עיכוב הביצוע - להידחות.
9. המערערים טוענים כי מאזן הנוחות נוטה לטובתם, וכי ייגרם נזק בלתי הפיך לעסקה של המערערת, ככל שהבקשה לעיכוב ביצוע תידחה. אלא שבעניין זה לא הביאו המערערים כל ראיה שהיא, והדברים נטענים בעלמא, ללא ביסוס וללא אסמכתא. אזכיר בהקשר זה הדיון קבוע ליום 15.1.26. אין כל ביסוס לטענה כי הפסקת פעילות המערערים למשך כחודש ימים - תביא להתמוטטות המערערת ועסקיה. בנוסף, ובשונה למשל מצו הריסה - בענייננו ניתן צו הפסקה. ברי לפיכך כי ככל שהערעור יתקבל וצו ההפסקה יבוטל - תוכל המערערת לחזור לפעילות תוך זמן קצר, ואין המדובר במצב שאינו הפיך.
10. די באמור כדי להביא לדחיית הבקשה אף מבלי להידרש לשאלת סיכויי הערעור, שכן מאזן הנוחות נטה באופן ברור ומובהק לטובת דחייתה של בקשת עיכוב הביצוע.
11. לעניין סיכויי הערעור, בזהירות המתחייבת ונוכח השלב המקדמי בו מצוי הליך הערעור, אציין כי לא מדובר בסיכויים מובהקים. אזכיר לעניין זה כי אין מחלוקת שהמערערים אינם הבעלים של המקרקעין, וכי אין בידם היתר לשימוש המסחרי/עסקי שהם עושים במקרקעין. די בכך כדי להטות לכאורה את הכף ולקבוע כי בפני המערערים ניצבת משוכה גבוהה לשם קבלת טענותיהם המפורטות בהודעת הערעור.
12. אשר על כן - אני דוחה את בקשת עיכוב הביצוע של צו הפסקת השימוש מושא הערעור.
המזכירות תעביר את העתק ההחלטה לצדדים.
|
|
|
ניתנה היום, י"ט כסלו תשפ"ו, 09 דצמבר 2025, בהעדר הצדדים.
|




