עמ”י 936/09/15 – SARAN THIRACHAISUWAN,סאראן טיראצ’סואן נגד מדינת ישראל
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
||
עמ"י 936-09-15 THIRACH AISUWAN(עציר) נ' מדינת ישראל
|
|
02 ספטמבר 2015
|
1
לפני כב' השופטת ליאורה ברודי |
|
העורר |
SARAN THIRACHAISUWAN סאראן טיראצ'סואן
|
נגד
|
|
המשיבה |
מדינת ישראל
|
נוכחים:
ב"כ העורר - עו"ד אבי אלפסי
ב"כ המשיבה -פקד נדב טייכמן
העורר הובא באמצעות שב"ס
מתורגמן לשפה התאית מר דורון שירזלי
[פרוטוקול הושמט]
החלטה
1. בפניי ערר על החלטתו של בית משפט השלום בראשל"צ (כב' השופט ר.פלד) מיום 31.8.15, בתיק מ"י 5584-08-15, בגדרה הורה על מעצרו של העורר לצורך חקירה, עד יום 6.9.15.
2. העורר הוא נתין תאילנדי השוהה בארץ, ללא עבר פלילי. העורר נעצר בשל חשד לעבירות כניסה לישראל שלא כחוק, שימוש במסמך מזויף, קבלת תשלום על ידי לשכה פרטית וסחר בסם מסוכן.
3. בית משפט קבע, לאחר עיון בתיק החקירה, ובכלל זה במסמכים אשר סומנו על ידו במהלך הדיון, כי קיים חשד סביר לביצוע עבירות המיוחסות לעורר.
2
לגבי עילות המעצר הרי שנקבע שעבירת הסחר בסמים המיוחסת לחשוד מקיימת עילת מעצר של מסוכנות. יתרה מכך - כך בית משפט קמא - מנתוני התיק ובשים לב לפעולות החקירה הנדרשות, מתקיימת עילת מעצר של חשש לשיבוש מהלכי משפט.
4. לאחר שבית המשפט בחן את מכלול השיקולים, לרבות פעולות החקירה הנדרשות תוך שהוא נותן את דעתו לצורך של בית המשפט לפקח אחר התקדמות החקירה, נעתר בית המשפט לבקשה באופן חלקי והאריך את מעצרו של העורר עד יום 6.9.15. החלטה זו היא נושא הערר שבפני.
5. ב"כ העורר טוען כי שגה בית משפט קמא בכך שקבע כי קיים חשד סביר לביצוע העבירות, שכן בעיקרו של דבר הסתמך בית המשפט על הדוח הסודי שהוגש לעיונו. לגבי הסחר בסמים, שעל פי הבנת ב"כ העורר הוא לב העניין, הרי שאין כל תיעוד לעסקאות הסמים, ואף לא נתפסו סמים בחזקת העורר. אשר לעילת המעצר - העורר הודה בחלק ניכר מהמיוחס לו, ועל כן אין חשש לשיבוש הליכי משפט, ומכאן שמעצרו מיותר ומן הראוי לשחררו למעצר בית.
6. ב"כ המשיבה מבקש לדחות את הערר כשהוא סומך את ידיו על שיקוליו של בית משפט קמא. במסגרת הערר הוא הפנה את בית המשפט לחומר חקירה, והוסיף כי הבוקר נעצרו מספר חשודים בפרשה זו, שהיקפה ניכר, ונותרו עוד מספר רב של פעולות חקירה לביצוע.
7. לאחר ששקלתי את טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בחומר אליו הופניתי, באתי לכלל מסקנה כי דין הערר להידחות באשר לא נפלה כל טעות בהחלטת בית משפט קמא.
אשר לחשד הסביר, הרי שמהחומר שנאסף על ידי היחידה החוקרת עד עתה עולה כי יש בסיס מוצק לחשד שהעורר קיבל מעובד זר תשלום בניגוד להוראת סעיף 69 ד לחוק שירות התעסוקה, וזאת במספר מקרים. עוד עולה מהחומר כי לכאורה לא פעל העורר לבדו, וכאמור בפרשה נעצרו חשודים נוספים. תוך כדי החקירה בנושא של גביית תשלומים שלא כחוק עלה גם חשד לביצוע עבירה של סחר בסמים. מכאן שצודק בית משפט קמא בקביעתו כי עבירת הסמים יוצרת עילת מעצר של מסוכנות, ולגבי כל העבירות, שבעניינן טרם הסתיימה החקירה, קיים חשש כי אם ישוחרר העורר, הוא ישבש הליכי משפט. בהתחשב בהיקפה של הפרשה הנחקרת, סבורני כי החלטתו של בית משפט קמא היא מאוזנת, והיא התקבלה תוך שלנגד עיניו עמד הצורך לפקח על החקירה.
3
8. סוף דבר, הערר נדחה.
ניתנה והודעה היום י"ח אלול תשע"ה, 02/09/2015 במעמד הנוכחים.
|
ליאורה ברודי , שופטת |
