מ”ת (באר שבע) 5395-01-25 – מדינת ישראל נ’ ריאד אלאעסם (עציר)
בית משפט השלום בבאר שבע |
מ"ת 5395-01-25 מדינת ישראל נ' אלאעסם(עציר) |
לפני |
כבוד השופט ערן צברי
|
|
מבקשים |
מדינת ישראל |
|
נגד
|
||
משיבים |
ריאד אלאעסם (עציר) |
|
|
|
|
החלטה
|
בהמשך להחלטה שניתנה בעמ"ת (מחוזי ב"ש) 19655-01-25, אני מורה כי המשך מעצרו של המשיב ירוצה בדרך של פיקוח אלקטרוני, ובתנאים הבאים:
א. המשיב ישהה במעצר בית מלא 24 שעות ביממה בשכונה 38 בית 72 בתל שבע תחת פיקוחם המלא של המפקחים שלהלן:
מר טאהר אלאסם ת.ז. 205620891, טלפון 054-6256816.
מר טארק אלאסם ת.ז. 066416736 , טלפון 052-8740970.
מר אברהים אלאסם ת.ז. 315388371 , טלפון 052-4331861.
נאסרת יציאתו של המשיב מכתובת מעצר הבית במשך כל שעות היממה, למעט על פי החלטה מפורשת של בית המשפט זאת בליווי צמוד של אחד המפקחים ולאחר תיאום עם היחידה לפיקוח אלקטרוני.
ב. נאסר להחזיק בכתובת המעצר סמים ומשקאות אלכוהוליים.
ג. המשיב יהיה זמין בטלפונים הנ"ל, והמפקחים יהיו זמינים בטלפונים שמסרו לעיל. אי מענה לטלפונים הנ"ל יהווה הפרת התנאים שנקבעו.
ד. המשיב יפקיד סך של 7,500₪ להבטחת תנאי מעצרו בדרך של פיקוח אלקטרוני וכתנאי להעברתו לכתובת המעצר בפיקוח אלקטרוני. ככל שסכום זה כבר הופקד אין צורך בהפקדה נוספת.
ה. המשיב ימציא ערבות עצמית על סך של 20,000 ₪ להבטחת תנאי מעצרו בדרך של פיקוח אלקטרוני וכתנאי להעברתו לכתובת המעצר בפיקוח אלקטרוני.
ו. תחתמנה ערבויות צד ג' כל אחת על סך של 20,000 ₪, על ידי כל אחד מהמפקחים שצויינו בסעיף א' לעיל, להבטחת תנאי מעצרו של המשיב בדרך של פיקוח אלקטרוני וכתנאי להעברתו לכתובת המעצר בפיקוח אלקטרוני.
ז. מובהר למפקחים כי תנאי מתנאי הערבות הינו חובתם להיות זמינים בטלפונם שמספרם שלעיל, להימצא במחיצת המשיב, וכן לפקח על תנועות המשיב באופן הדוק ובאופן שאחד מן הערבים לפחות ימצא במחיצתו 24 שעות ביממה. ועוד מוטלת על כל אחד מהמפקחים החובה לדווח מיידית דבר כל הפרה למשטרת ישראל. מוסבר למפקחים שניתן יהיה לחלט את מלוא סכום ערבותם במידה והמשיב יפר את תנאי שחרורו, גם אם היה מפוקח אותה עת על ידי מפקח אחר.
ח. מורה על עיכוב יציאתו של המשיב מן הארץ וזאת עד לתום ההליכים נגדו. רשמתי בפני הצהרת המשיב כי אין לו דרכון.
ט. מוסבר למשיב כי בית המשפט החליט ליתן בו אמון בזו הפעם, אך אם יפר את האמון שניתן בה ויפר תנאי מתנאי מעצרו באיזוק אלקטרוני, יכול ויעצר עד לתום ההליכים נגדו ויכול ויחולטו הפקדונות והערבויות.
תשומת לב שב"ס כי המשיב יועבר להמשך מעצר בפיקוח אלקטרוני, רק לאחר שיותקן הפיקוח בכתובת, ויעמוד בכל התנאים שנקבעו. שב"ס ימסור את המשיב לידי אחד המפקחים אשר יעבירוהו לכתובת המעצר בפיקוח אלקטרוני.
בכפוף לקיום התנאים שנקבעו לעיל, יועבר המשיב להמשך ריצוי מעצרו בדרך של פיקוח אלקטרוני.
ככל שלא יעמוד בתנאים, יובא המשיב בפני שופט תוך 48 שעות מעת מתן החלטתי .
המזכירות תבטל הדיון שנקבע לתאריך 30/01/2025.
זכות ערר כחוק.
ניתנה היום, כ"ז טבת תשפ"ה, 27 ינואר 2025, בהעדר הצדדים.
